bloglovin
Idag har jag varit riktigt händig och lagat mat, närmare bestämt Korv stroganoff! Jag var sjukt duktig, och jag brände inte alls korven i botten på grytan eller gjorde så att riset blev till okokt gröt. Det blev såklart femstjärnigt och man funderar ju nästan på att ställa upp i det där matprogrammet som var exakt som Idol fast man skulle laga mat istället (kommer inte ihåg vad det hette hehe).

Fast nä, de i juryn skulle säkert inte förstå min geniala matlagning.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / Bilder blir ganska dunkla när det är igenmulet...

Ligger för tillfället (har även gjort hela dagen) i min säng. Har stängt ute omvärlden och njuter faktiskt av att det är igenmulet utanför fönstret. Är dötrött och ska spendera dagen med att kolla klart på Heroes, världens bästa serie. Alla tjatar om sol, och visst är det kanske roligare, men en slappdag sitter inte fel det heller. Idag kan inget få mig att lämna huset... eller jo. Affären hägrar. Får väl se ifall jag tar en tur och köper lite chips! (troligtvis överlever jag inte en dag utan onyttigheter)
Följ med på min resa för att få en dassig RAW-bild att bli en underbar skapelse i Photoshop...


Detta har jag gjort:
» Grundinställningar i Camera Raw (kontraster, exponering, vitbalans)
» Ändrat färgerna en aning och ökat kontrasterna grovt i Curves
» Mörkat ner bakgrunden så den framträder mer med Curves.
» Ljusat upp ögonen och skärpat upp dem.


Detta har jag gjort (håll över bilden för att se resultatet):
» Grundinställningar i Camera Raw (kontraster, exponering, vitbalans)
» Beskurit bilden (därför den hoppar när man håller över bilden, men det kan vara trevligt också).
» Ökat de gröna tonerna med Curves.
» Ökat kontrasterna med Curves.
» Gjort skuggorna i bilden blåare med Solid color - välj en mörkmörkblå färg, ändra Blending Mode till Lighten.
» Lagt på en vinjettering med Curves.
» Lagt över en svag textur.
» Skärpat upp bilden med High Pass.


Detta har jag gjort (håll över bilden för att se resultatet):
» Grundinställningar i Camera Raw (kontraster, exponering, vitbalans)
» Ökat kontrasterna med Curves.
» Ökat de gula tonerna i bilden med Color Balance
» Ökat de blåa tonerna i skuggorna med Curves.
» Skärpat upp bilden med High Pass.

Sedan ska vi också passa på att tacka för att vi nått milstolpen 3000 prenumeranter. Ni är grymma, och det vet ni!

Tänkte dokumentera hela baket och vara lite rolig, men haha fick fullt upp när det kokade över på spisen..

Igårkväll var jag sugen på glass som in i bomben så ja, jag fick den briljanta idén att göra egen! Tänkte dock inte på att den var tvungen att stå i frysen i 6 timmar eller sådär så att jag inte hann äta den igår ändå. Men hursom, om ni någon gång får för er samma korkade idé som jag så blanda lite grädde, vit choklad och hallon så har du en skitgod glass. Framtida yrke kanske? Glassmakare. Grym titel!
Älskar att jag lyckades fånga en liten äckelfluga på bilden, det ser mer ut som jag har någon skräp mella tårna, fräscht.

Idag bestämde solen sig för att visa sitt fina nylle och dagen idag ska endast bestå av favoritglassen, uteaktiviteter, leta gott i trädgården (det finns ju massor!) och annat skit. Det gäller att suga i sig all D-vitamin man kan nu så man klarar sig resten av sommaren som bara består av moln och regn liksom.

Varför sitter ni här och läser förresten, ut och lek med er små barn!
Många har undrat över hur vi får ögonen så skarpa och "glittriga". Här är en snabb guide på hur vi redigerar, men hälften av jobbet görs såklart vid fotograferingen. Få ögonen skärpa där och ljusa upp dem med hjälp av en reflexskärm så är du en bra bit på vägen! Men nu kör vi.

1. Efter att ha öppnat upp bilden börjar du med att skapa ett nytt lager genom att klicka på den lilla ikonen som pilen pekar på. (Syns ej lagermenyn så gå in på Window > Layers)

2. Se till att ditt nya lager är markerat genom att klicka på det.

3. Klicka på tangenten "B" för att välja penselverktyget. Gå sedan in där pilen pekar och under "Size" drar du den lilla pluppen tills du har en pensel som är ungefär så stor som ögat.

4. Under "Hardness" finns det en liten ruta där du skriver in "0%". Detta för att få en mjuk pensel!

5. Måla sedan på en cirkel på båda ögonen som jag gjort på bilden. Målar du snett är det bara att klicka på "Ctrl + Z" för att ångra.


1. Gå sedan in på rullgardinsmenyn vid lagerpanelen. (ifylld med rött vid ettan) Leta sedan upp Overlay och välj detta. Nu kommer ögonen att bli väldigt ljusa och kontrastiga men det ska vi fixa!

2. Gå in på Opacity, även det vid lagermenyn och fyll i ett procenttal som ger önskad effekt, runt 42% passade min bild.

3. Markera bakgrundslagret igen och klicka sedan på "Ctrl + Shift + E" för att lägga samman de båda lagrerna. Gå sedan in HÄR för att lära dig hur man skärpar upp ögonen! (eller klicka på "Gå vidare")

Mer än så gör vi egentligen inte men ja, det blir lite skillnad åtminstone. Hoppas det var till någon hjälp! :)
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm

Nu var det ett tag sedan de bilderna från fotograferingen med Johanna dök upp, så vi kör vidare - denna gången i svartvitt. Måste säga att Marcus är sjukt elak som håller på att läskas med de där bullarna alltså. För det hade faktiskt inte suttit alls fel med en varm bulle och ett glas mjölk just nu. Varm bulle med SMÖR på, det är det godaste som finns. Är jag galen som tycker det, snälla säg att jag inte är ensam och mobbad? Tack!

Men orka baka liksom, damn you laziness.
Blev visst ett litet hack i första bilden men äh, skit samma!

En gång varje år (utöver kanelbullens dag hehe) så brukar min kära moder köra bullbak! Och idag var det återigen dags men på något konstigt sätt lurade hon mig till att göra hela jobbet.. Är helt slut nu. Det enda kravet jag har på min framtida fru är att hon ska kunna (och gilla att) baka bullar. Mina barn ska allt få hembakt men ja lär inte göra dem haha.

Och nu till det lite mer spännande dudum, vinnaren av ett iPhone-skal blev... M i c a e l a! GRATTIS!! Över 3000 kommentarer så ja, det var ju inte direkt lätt att vinna! Och till er andra som inte vann, det kommer nog fler chanser. :)


Tack till alla som kollade! Det går att kolla här i efterhand i några dagar framöver. :)
Hundrackarn ser sjukt deprimerad ut, men jag lovar. Han älskar pannkakor!

Mina föräldrar är officiellt bortresta över helgen och jag har hela huset för mig själv (om man bortser från min bror som bara kommer fram på natten). Detta betyder att jag får äta vad jag vill och när jag vill! Säg hej till pannkakor till frukost, godis till middag och chips till kvällsmat.

Jag är minsann inte ensam om att gilla pannkakor heller, när jag sitter och äter är jag aldrig ensam.
Idag var en sådan dag då jag drog mig för att gå upp hur länge som helst och när jag väl gått upp så var jag fortfarande dötrött.. Detta gjorde att det lätt inträffade saker som är sådär jobbigt irriterande. Gah.

Det första problemet som uppkom var att jag inte hittade mobilen. Jag tog upp den tidigare under morgonen för att kolla klockan och den har sedan grävt sig ner långt inunder madrasser och täcken.. En hel del letande krävdes innan jag slutligen fann den!

Vid frukostbordet glömmer jag bort att jag häller yoghurt och till slut är hela tallriken full för att jag sitter där som en zombie... Det hela slutar med att jag får hälla tillbaka i förpackningen genom en tratt. Onödigt och jobbigt helt enkelt.

Såklart lutar jag mig lite på tidningen och ska sedan vända blad och det slutar med att jag river sönder hela sidan. Irritationsmoment gånger tusen. Detta bidrog till att jag skiter totalt i att fortsätta med tidningsläsandet..

När jag tänker att ingenting mer kan gå fel så tar jag första bästa tandborste som liknar min egen. Efter de där två überlånga minutrarna upptäcker jag dock att jag tagit broderns. En timma framåt spenderar jag på toa, spottandes och tvättandes av min mun. Inte nice.

Så ja... till slut insåg jag att det inte var värt att ens försöka göra någonting denna dag; allt gick helt enkelt åt pipsvängen och jag lade mig istället och gjorde det enda som funkade - sov vidare..

Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

När man inte har en stackars modell att fota så har man två saker att välja mellan. Nummer ett är att ta kort på sig själv. Om inte det går bra, som i detta fallet - ibland har man ju helt enkelt inte en snyggdag (läs: väldigt sällan), då får man ta och vända sig till naturen med de äckliga krypen och blommorna. De klagar minsann aldrig på om de ser feta ut från en speciell vinkel eller om de har en dålig hårdag.
Okej, rubriken är lite vilseledande. Men idag har inga av mina coola kompisar varit hemma så jag har helt enkelt fått underhålla mig själv hela dagen..

Jag gick över till den mörka "extrem-tonårskille-sidan" och spelade skjutarspel. Agressionen tog dock över och jag var till slut tvungen att sluta spela. Vi vill ju inte att något hemskt ska hända, eller hur? (mina upphängda kalsonger och strumpor syntes visst inte såväl..)

När jag väl slitit mig från datorn tog jag tag i det dåliga vädret. Fram med lite fjädrar och någon sak att hålla i (i mitt fall en borste..) och sedan kör vi vädergudsdans! Fram med sol löd sångtexten jag mumlade! Funkade det? Nej..

Jag blev gråhårig och gammal av allt tänkande och funderande på vad jag skulle göra, bokstavligt talat. Snart var jag över 70 år och satt där än och funderade över vad jag kunde hitta på härnäst... Kaffrep var det bästa jag kunde komma med.

Till slut skedde dock ett mirakel och jag var ung igen! Den ultimata idén om vad jag kunde göra slog mig; jag fiskar i toan! Vem vet vad som gömmer sig där nere? (..troligen bara massa äckel) Men det sägs ju att fisken nappar när det regnar ute!

Troligtvis sitter jag där än, bredvid toan, och fiskar efter dyrbarheter... (lite Ferdinandkänsla?)
Canon EOS 450D / 40D + Canon EF 50/1.8 II

När det är sådär halvtråkigt väder så finns det inte så värst mycket kul att hitta på här i vår lilla håla. Men ja, att gå och köpa något sådär onyttigt och sedan bara hänga på barnsliga ställen funkar ju alltid. Ett tips är dock att inte äta upp ett helt läkerolpaket själv. Tja, magen mår som den gör och jag tror inte jag behöver berätta mer.. (såg nu att de varnade för det på förpackningen men där läste inte jag..) Vi hann iaf precis in innan regnet föll! Svensk sommar på hög nivå när solen skiner och i nästa sekund så pissregnar det.

För övrigt, någon tyckte att vi borde ha en ny liveshow och svara på lite frågor. Är det värt?Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Igår kom jag hem från en spännande resa genom Borås och Göteborg med min pojkvän. Vi startade den med att dra till något litet ställe som hette Olofstorp som hade en trevlig utställning mitt ute i skogen. Det var massor av roliga skulpturer av nät och konstiga alienliknade saker. Blev dock inga bra bilder på dem efter som jag blev så förstummad av estetiken....

Sedan hade de anlagt en brand i skogen också, konstnärer är inte riktigt kloka.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Just nu befinner jag mig i Kalmars djupa skogar, eller ja om det nu finns skog där. Spenderat helgen i en stuga med två kompisar och lite andra människor. Förhoppningsvis har jag haft massa fint väder med sol och bad fast... väderprognosen förvarnade för regn så ja... Eller så har vi varit inne och kollat ut genom fönstret och väntat på att det ska sluta regna. Men ja, snart är jag hemma wooah! Då kanske det blir lite spännande bilder... det märker vi!


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm


Lite fler bilder från fotograferingen (man kan ju undra varför jag skriver det när ni egentligen ser det själva). Men denna gången i en lite mer diskret redigering än vad Marcus hade gjort. Har inget mer roligt att säga så vi kan prata lite om vädret här i Borås där jag chillar runt - det regnar, så då var det samtalsämnet slut.

Har ni sol så må era själar brinna, nä jag skojar bara men det är lite orättvist faktiskt...
Tänkte att jag skulle vara lika cool som alla andra och köra det här med "en bild i timman". Dock blev det bara sex timmar för sedan dog min kamera, men det får duga!

Vaknade halvdöd lite över elva av att klockan ringde. Skulle dock befunnit mig någon helt annanstans än hemma vid den här tiden men ja, jag ställde klockan en timma för sent hehe. Duktig!

Lite halvt stressad satte jag mig på mopeden en timma senare. Alla coola moppegäng tänkte nog att jag var en tönt så som jag vinglade runt efter att inte ha åkt på mer än ett år. Men ja, jag kände mig cool iaf!

Vid klockan ett så var jag hos en kompis. Vi gjorde lyxfrukost, eller tja. Ost- och skinksmörgåsar är ju väldigt lyxigt! Med lite oboy vid sidan om var jag snart pigg som bara den!

Efter slötittande på något skönhetsdoktorprogram där man fick se både det ena och det andra, (inga trevliga saker..) så studsade jag vid tvåtiden runt på en gul boll. Studsade som bara den i köket och överallt! Alla borde införskaffa en sådan här fin boll.

Klockan slog tre och det var fikadags! Nu ser det ut som om jag hängde med massa fikapolare men jag var själv. Har inga kompisar. Men fikat var gott ändå, men det förstod ni nog också!

Klockan fyra var jag åter på hemmaplan och satt på toa. Vad jag hade med mig kameran in på toan för vet jag inte och det förblir ett mysterium... (vad spännande!!) Men en väldigt underbar bild på mina nerdragna byxor blev det iaf.

Men ja, det var ungefär här min kamera dog... fin dag, ja! Och glöm inte bort att det är sista dagen att vara med i tävlingen idag. (!!!) Vinn ett iPhone-skal!
Vi har tidigare gjort ett inlägg om reflexskärmar waaay back, men nu har vi kört ihop ett finare och mer uppdaterat inlägg - eftersom vi hade lite tråkigt och ville vara snälla.Sådana här bilder får man aldrig nog av. Hmm, vad har hänt här, har Mikaela målat sig på högra sidan av ansiktet och sedan torkat av det på andra bilden? Nej mina vänner, på den andra bilden har vi faktiskt använt en silvrig reflexskärm för att lätta upp skuggorna på ansiktets högra sida. Skärmen reflekteras också i ögonen så de blir ljusare och trevligare att titta på.

Men nu ska vi inte glömma reflexskärmens andra sidor:

Här har vi den en vit sida och en guldig - tror ni ser vilken som är vilken. Den guldiga ger ett varmare ljus, och den vita använder vi mest i solljus, då den ger ett mjukare ljus i solen än den silvriga sidan.


Stå mitt i solens sken och skugga med den transparanta sidan och låt solen bli till din enorma softbox. Annars är risken att du ser sjukt arg och riktigt pissed off ut - och det vill man ju inte.

Det finns också en svart sida men den orkade vi inte visa, men den förstärker helt enkelt skuggorna.


Hur man använder en reflexskärm är inte direkt rymdforskning. Vi håller den helt enkelt framför modellen och vinklar den så att ljuset hamnar på den skuggiga sidan av ansiktet. Försök att inte ha reflexskärmen rakt framför, då kan ljuset se platt och tråkigt ut. Detta är såklart lättare med en söt liten assistent, men har man ingen sådan så får man allt göra grovgörat själv!

Vi har varsin 5 i 1 Reflexskärm (110cm) från tvspelsweb.se, men om man mer är en sådan person som gillar att pyssla så kan man göra en egen, bara kolla in här.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Modell: Johanna

Efter att ha sett den oerhört braiga filmen i föregående inlägg måste ni ha varit väldigt spända på att se Johannabilderna! (för filmen var ju verkligen grym..) Såååå, här är första delen! Tvekade lite kring redigeringen men nu får det bli såhär. Trots massa skatebarn som kissade vid väggen och lite missade bussar så blev resultatet över förväntan, eller vad säger ni?


En sjukt seriös och professionell video om hur det såg ut när vi fotade Johanna i skateparken, bland alla barn - och hur det ser ut när vi bara är oss själva. Vet inte riktigt vad mer som kan sägas, det är bara till att titta och... njuta?
När man är 17 år och ensam hemma under en dag måste man tydligen vara "vuxen" och ta tag i massa jobbiga arbetsuppgifter... Idag var en sådan dag men om sanningen ska fram var jag inte riktigt så duktig.

Jag var tvungen att diska min disk, och inte nog med det - alla andras också.. Men istället blev det att jag satt och åt upp allt jag hittade vilket bara gjorde diskberget större... Örk. Den där tårtan alltså.

Jag hade även fått uppdraget att koppla katten för en liten visit i trädgården. Men heter man Marcus så är man istället kreativ och målar av trädgården. Muffin (min katt, ingen bakelse) upplevde det nog på samma sätt ändå. Enkelt och bra!

Men det allra värsta är att man måste klippa gräset! Tjena ryggproblem och ont i kroppen.. Så jag tog fram vattenslangen och svalkade av mig i hettan istället! Sprang runt som ett litet barn och lekte i vattnet i någon kvart innan jag kom på att jag fick gräset att växa mer...

Jag kanske hade fel, det var ju ganska kul med vuxenuppgifter! Iaf om man gör dem marcus-style.. hehe.
Bilder lånade från casestore.se och sammansatta i ett kollage.

I samarbete med casestore.se drar vi nu igång en tävling där du kan vinna ett valfritt iPhone 4-skal!
casestore.se finns ett stort utbud av iPhone-skal till ett förmånligt pris. Det finns allt från retroskal till vackra skal med snirkliga mönster på! Nu har du chansen att vinna ett valfritt skal för max 160 kr till en iPhone 4!

Priset är alltså: Ett valfritt iPhone 4-skal för max 160 kr från casestore.se.

Reglerna är enkla:
- Gå in på casestore.se och leta igenom deras utbud och hitta just skalet för din iPhone 4!
- Länka till skalet i en kommentar till detta inlägget. Glöm för sjuttsingen inte att fylla i din mail!
- Kommentera inlägget med länken hur många gånger du vill - ju fler gånger; desto större chans att vinna!
- Tävlingen avslutas den fredag den 15/7 kl 23.59.

Vinnaren lottas fram och kommer sedan att kontaktas via mail. Lycka till nu! :D

OBS! Det går endast att vinna skal för iPhone 4!


AVSLUTAD!Glada och halvdöda människor efter en lång och utmattande dag i Gränna.

Summerar vår grymma onsdag som spenderades med Hanna, med superfina bilder. Dagen bestod mest av att äta, fika, bada i någon liten sjö som hette Ören, fika igen, bada igen fast denna gång i den asfräna poolen som vi hade för oss själva och sedan avslutade vi kvällen i Gränna Hamn på en alldeles för fin restaurang för vår klädsel (som bestod av mjukisbyxor och badtofflor) och avnjöt två pizzor för 120 kronor styck. Vi fick några dömande blickar och vi funderade ett tag på att sticka när vi såg menyn med alla icke-fattig-student-anpassade-priserna. Men vi hejdade oss och pizzorna var rätt goda trots allt!

Sedan begav vi oss till busshållplatsen, mätta och belåtna. Redo (med godisremmarna och polkagrisarna i högsta hugg) för den onödigt långa bussresan hem.
Håll musen över bilden för att se förändringen! Tryck F5 om det ser konstigt ut och ser ni buggar så kommentera! :)

Vi tröttnade totalt på den där beigeäckelfärgen, så vi kände att vi var tvungna att ändra vår design. Det är väl inte så mycket vi har ändrat men den känns mycket finare utan det där beiga - hoppas ni håller med oss!

Men nu ska vi inte sitta här mer, nu sätter vi oss på en varm buss och svettas istället!
Idag var vi uppe med tuppen. (ja... runt elva iaf) Vi skulle nämligen ha en utomordentligt fin fotografering med Johanna! Ni som följt oss ett tag känner nog igen henne. Marcus var pepp för fotografering men aptrött. Därav den ledsna minen.,

Mikaela däremot, taggad till tusen på bussresan som för övrigt inte var så spännande... så ja. Vi satt mest och gjorde fula miner åt bilarna bakom. Lagom barnsligt!

Frukost på pressbyrån för de segisar som inte hunnit äta något på morgonen. En riktigt mumsig ostfralla som inte var alls torr.

Efter lite ätande och lite mer bussresa var vi framme vid vår destination, skateparken! Johanna var skatebrud nummer ett och ja... Marcus vet vi inte vad han var. Långbent och dålig-hållning-pojk.

För att få de bästa bilderna gäller det att vara flexibel.. Till exempel kan man leka död och lägga sig på marken så att alla skatekillar glor på en. (fast ja, det gjorde dem ju hela tiden så)

Vi klarade oss utan regn och bilderna blev nog grymma! Därför satt vi nöjda och svettiga (busskuren var vaaarm) efter någon timmes fotografering och segade. Det tar ju på krafterna att fota!

Till slut var det dock dags att skiljas åt. Lite sorgsna tårar föll innan vi gick skilda vägar och ingen vet om vi någonsin kommer att ses igen... Fast jo, det kommer vi. Men först ska jag steka potatis för jag har tjatat om det hela dagen. Så sinnessjukt gott.
Sjukt fina bilder Mikaela, bra jobb, bra jobb...

Det fina med sommaren är att solen är så seg på att gå ner på kvällen, och då kan man ta fina motljusbilder på allt möjligt. Sedan när man är färdig kan man ta och plocka ett av de där körsbären (och äta dem förstås, eller jag vet inte vad ni gör med era körsbär...) dricka en vaniljcola och äta några Riesen - när du har en stund för dig själv. Eller så kommer ni på något eget att göra - det är ju faktiskt fult att härmas...
Tre alldeles otroligt fina bilder. Amazing.

Har spenderat alldeles för mycket tid framför skärmen för att redigera jobbilder idag. Så jag sket i det till slut och lade mig på en filt och var sådär tillåtet gubbig och läste tidningen. Onyttigheten slog dock till återigen efter ett tag och jag lagade chokladsås. (som blev nutella!!) Doppade lite jordgubbar och sedan bodde jag bokstavligen i den där grytan. Nu drar jag och badar och glömmer bort att jag lät er se så fula bilder.. Adjö!


NUMERO 1) Image > Adjustments > Hue/Saturation...Kort och gott - råna bilden på all färg. Enkelt och smidigt. Dock kommer kontrasterna förbli desamma, och när man gör en bild svartvit brukar man föredra mer kontraster. Detta måste man då fixa i efterhand.

2) Image > Adjustments > Black & White...


Gud vad smart tänker ni - en funktion helt till för att göra bilder svartvita *hoppa upp och ner av glädje*. Här kan man ändra hur ljus och hur mörk varje färgkanal ska vara. Sedan kan man också lägga på en Tint, om man vill att bilden ska vara i en speciell färgton. Men nu går vi till mitt favoritsätt:

3) Image > Adjustment > Gradient Map...


Denna funktion är enligt mig den finaste. Kontrasterna blir nice och man kan också ändra förgrundsfärgen till någon annan färg för att ändra tonen i bilden, eller helt enkelt göra bilden rödvit, eller blågul istället om man nu vill det. Riktigt fränt helt enkelt...

Btw, mina vänner. Vi behöver lite förslag på vad ni vill ha för foto- eller redigeringtips (om ni nu vill ha sådana). Så kom igen nu, föreslå!
En fortsättning på Mikaelas inlägg om vardagligt som förgyller vardagen, men här är de onödiga sakerna som ändå måste ske.

Du funderar över om du ska borsta tänderna, det är ju trots allt ganska jobbigt. Du bestämmer dig till slut att vara duktig och inträder i badrummet. Det enda som ligger framme är en tub med ytterst lite tandkräm i och du trycker hur hårt som helst men får ändå inte ut tillräckligt. Dina fingrar blir också tandkrämiga och äckliga.

Du tar fram ett par nya och mysiga strumpor och kämpar tappert med att dra på dig dem. När de sitter på går du in på toan lite halvstolt över att de sitter på. Du trampar sedan i en vattenpöl och skriker lite fula ord samtidigt som du beger dig ner mot tvättstugan för att slänga in dina nya, nytvättade, strumpor i maskinen.

Du beger dig ut på en fin liten cykeltripp men såklart ska ett äckelkryp (mygga, insekt, fluga ja vadsomhelst) flyga i din väg och rakt in i ditt öga. Du kliar o kliar o kliar hela dagen och har ett mysigt rött och irriterat öga som alla kommenterar. "Ey, vad haru gjort med ögat?!"

Du gör en alldeles ypperligt god smörgås som tar århundranden att få klar. När du sedan studsar iväg lycklig med mackan i handen tappar du den. Och ja, den landar alltid på fel håll. Mackan är förstörd och du deppar ihop.

Du är på sådär lite lagom bra humör och flyger omkring i huset med hög musik men glömmer bort den där byrån, slår i tån, väntar några sekunder och känner den fruktansvärda smärtan. Du hoppar sedan omkring, skriker alla fula ord du kan komma på och tjurar ihop mot allt och alla.

Är man med om allt det här på en enda dag, ja... då är dagen ganska förstörd.

Igår när vi hängde med vår polare Hanna, kände vi för att vi skulle göra något spontant så vi tänkte först gå till Ica, men det ville ingen så vi gick till konsum istället.


Hanna ville verkligen inte vara med på bild och när vi äntligen lyckades att släpa fram henne framför kameran resulterade det i rätt sura miner. Eller så var det för att hon inte gillade Messmöret.


Mikaela visade sina jongleringsskills med ett par väldigt konstigt formade citroner som vi hittade. Vi funderade på om det ens var citroner, så vi la tillbaka dem bland chipsen istället.


Vi hittade ingenting gott att köpa på konsum så vi gick därifrån tomhänta. Inte alls misstänkt. Vi satte oss istället utanför och var riktigt hardcore. Man ser ju vilka som lyckades med att vara hardcore...


Resten av dagen spenderades av att ringa runt till folk och frågade om de ville ville vara med oss och vara spontana. Vi är ju superpopulära så vi bildade tillslut ett stort gäng och gick runt och gjorde centrum osäkert. Vi kallade det, Megapixlars gäng!

Idag kände jag mig väldigt pepp på att inte vara hemma och följde därför med mina föräldrars resa till Jönköping. Och ack så spännande det var!


Vi stannade på Rusta, stället där man hittar väldigt mycket spännande saker och trevligt godis som man inte hittar någon annanstans. Aldrig lämnar man Rusta utan att ha köpt den där tuben med tuggummi i. Nostalgi på hög nivå.


Sedan får man ju inte missa chansen att ta roliga kort på sig själv i glaskulor, folk kommer inte alls stirra konstigt på dig eller tro att du är dum i huvudet bara för att du står där småskrattar för dig själv. Den andra bilden tog jag bara för att det var en söt katt på katthalsbandsförpackningen.


När man sedan är färdig med att köpa alla onödiga saker som man köper endast för att dem är billiga så sitter ett besök på Sibylla fint. Att spendera pengar gör en verkligen hungrig!
Igår fick jag spel på mitt hår och bestämde mig för att göra det jag hatar mest; klippa mig. En timmas sittandes i en obekväm kappa och någon som klipper i ens hår. Frisörfobi, oyes. Men, nu i efterhand äger det. Det är ju positivt iaf!

Tänkte att jag skulle ta en bild för att visa er och skulle göra en sån där snygg "dra-med-ena-handen-ihåret-pose" men tja... Det gick ju inte så bra ut. Såg mest mullig ut. Skyller detta på alla som drog i mina bolliga kinder när jag var liten och sa "guuulllig".

En positiv sak med kort hår är att jag kan se cool ut i mina solglasögon. Lite indie om jag nu skulle vilja det liksom. Dock ser det ju lite skumt ut att ha solglasögon när det regnar men men..


Min frisör sade att om jag ville se extra snygg ut kunde jag ha i sånt där klet i håret. Jag testade. Jag fattade inte. Jag fick klibbiga händer. Alltså, det var inte värt det. Såg mest ut som om en katt slickat mitt hår åt lite olika håll.

Men hur konstigt det ser ut eller hur jobbigt den där timmen var så är det himla skön att inte få de där äckliga lockarna på sidorna. Score!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec