bloglovin
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Modebloggsposaren nummer ett? Om vi bortser från Marcus då.

Slänger in lite bilder från i helgen då jag, i minusgrader, plåtade mig själv framför massvis med pimplare och stavgående tanter. Önskar att jag kunde säga att det inte var kallt och att jag verkligen inte tappade känseln i fingrarna, men det kan jag inte. Så ja, nu kan sommaren gärna få komma så den där resan till Mallorca inte känns så himla avlägsen.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Lördagskvällen spenderades med lite gamla klasskompisar och ni känner ju till mitt beroende av tacos så ja, vad som skulle ätas var ju ingen större problem. Kvällen innehöll också engagerat gladiatorerna-tittande där vi försökte fundera ut ifall en gladiator var man eller inte. (tror hon var kvinna..?) Men man kan ju aldrig vara för säker..
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Skulle ta och äta en kiwi och fick idén att jag skulle testa att vara sådär cool och ta kort på frukt och grönsaker. Det visade sig dock att det inte var sådär coolt att stå i sängen och ta kort på en uppskurna gurkor samtidigt som man sprutade vatten på dem... Men kiwin var god iallafall, även om saften såklart skulle skvätta upp i ögonen.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

I våras fotograferade vi Alma i vitsipporna men bilderna glömdes bort så ja, här kommer några av bilderna för att ni inte ska bli alltför deppiga i vintermörkret. Min kväll är iaf inte riktigt klar än så vi får se vart jag tar vägen!




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II - Japp, jag tog med systemkameran minsann. Är man bloggare så är man.

Lite bilder från mitt tidigare frosseri. Att själv få äta två olika sorters kladdiga chokladdelikatesser är inte helt fel. Inte alls konstigt att beställa tre olika sakes bakelser i kassan, inte att ta roliga bilder på sin pojkvän med fetkameran heller. Sedan att jag fnissade lite när jag tog den sista bilden säger väl det mesta om min humor.
Vår fina gamla bildlärare kände till vår svaghet för kakor haha!

Idag har vi varit ute på lite äventyr - vi har nämligen fått träffa vår fina gamla bildlärare Veija som vi träffa varje torsdag efter skolan när vi var mindre. Nu hade hennes nuvarande bildelever skapat fantastiskt fina kreationer, till exempel den på bilden häröver. Så ja, vi fick äran att fotografera dessa fantastiska skapelser och samtidigt fika litegranna. Eller ganska mycket, ni känner ju oss!

Så ja, om vi får tillåtelse kanske det kommer lite bilder från det här. Någon gång framöver!
Efter ett par dagar med praktikletande i sista minuten, kursvalsångest, uppsats-skriverier och extrem sibirisk kyla (enligt Aftonbladet..). Är det ganska skönt att sätta sig ner i värmen och känna att man är färdig med både letande och val(ar). Nu är det bara två uppsatser kvar innan två veckors praktik och jag känner att jag är värd en enorm mugg med te framför Du är vad du äter. Det får en alltid att känna sig smal - och hungrig.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag tycker jag att allt (mest te) smakar badskum. Idag tycker jag att riskakor är bästa grejen i världen. Idag är jag olycklig över att jag ska sammanfatta 68 sidor till 4. Idag lyssnar jag på det här. Idag är varken en bra eller dålig dag. Ppå fredag har jag studiedag så idag längtar jag mest tills dess.
Jag vet att ni älskar våra bakinlägg (rumpinlägg också hehe).

Hade bloggtorka så jag tog och bakade lite, det funkar alltid! Så nu sitter jag här och avnjuter en cornflakeskaka och nu ska ni bli läskade. Ja, här i Jönköping säger man läskade, inget annat. Speciellt inte frestade. Ni som inte håller med är inte äkta jönköpingbor. Bara så att ni vet...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag har jag sysselsatt mig med att låsa upp lite dörrar med Alohomora och hotat förbipasserande stackars människor med Avada Kedavra. Eller så har istället jag suttit och försökt få fram något i Photoshop som såg någorlunda verkligt magiskt ut. Men magi är ju inte verkligt (ledsen att förstöra för er) så det var ju inte sådär vidare lätt.

Och vinnaren i tävlingen i samarbeta med Avanna blev Michaela. GRATTIS TUSEN GÅNGER OM!



iPhone 4 + Instagram

Jo, svaret på den frågan är ju, för de som har oerhört mycket pengar, att ta en sista minuten resa till ett land som inte har ett klimat som är lika motbjudande som Sveriges. För en fattig student som jag är svaret att ge sig ut i ovädret och köpa godis, för att sedan få avnjuta det framför tvn. Det är ju nästan lika gott som en solresa till Egypten, eller?
Inte varje dag man har fluga liksom.

Jag har genomlidit tuffaste veckan genom tiderna och nu är det fredag och såhär finklädd är jag idag. Nu ska jag och fira en som fyller vuxen och ja. Bra avslut. Tack o hej.
Jag är rätt snäll som gör en ny bild bara för er. Ja det är jag.

Ja, ni ville ju egentligen se hur jag gjorde de här bilderna. Det tänkte jag också visa, faktiskt. Men videon blev visst 40 minuter, så det fick bli såhär istället. Tanken är väl att ni ska se förvandlingen från en knepig Mikaela till en knepig och halvläskig Mikaela. Ja, det var det. Hoppas ni hinner se någonting mellan mina febrila in- och utzoomningar.
Ahhwhwllll, dreglar...

Jag kom hem och bara insåg att jag inte hade tid till att göra något spexigt inlägg. Pluggade in den externa där man alltid hittar lite fint, ibland lite för fint. Orkar inte att jag hittade dessa bilder. Skulle göra vad som helst för en just nu.. Vad har vi hemma? Ingenting. Så ja, proviant under spanskapluggandet får bli ett äpple. Typ lika gott.. Eller.. Ja..
Idag har jag varit otroligt duktig, och vuxenpoängen bara trillar in. Inte nog med att jag har har lagat en asgod potatisgratäng, jag har till och med köpt kläder för mina egna pengar och skrivit på världens segaste uppsats! Det är inte illa för någon som går media. Självklart var jag också tvungen att testa det här med kaffe, det smakade äckel men vad gör man inte för vuxenlivet.

Sedan att jag också sitter i ett oerhört ostädat rum och har ätit massa godis behöver vi ju inte bry oss om..
Eftersom den förra tävlingen var så uppskattad så kör vi igång ännu en tävling där du kan vinna en valfri produkt från Avanna.se. Kanske ett kameralinne eller en söt tygkasse, du får välja vad du vill!

Priset är alltså: Valfritt plagg, smycke eller tygkasse.

Regler:
- Gilla Avanna på Facebook (obligatoriskt!)
- Gilla detta inlägg på bloglovin'
- Gå in på Avanna.se och välj vad du vill vinna.
- Länka produkten i en kommentar till detta inlägget! Glöm såklart inte din mail.
- Kommentera inlägget hur många gånger du vill - ju fler gånger, desto större chans att vinna.

Tävlingen avslutas imorgon 17/1 klockan 23:59, och vinnaren presenteras i helgen! Lycka till!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag snöar det på riktigt i Jönköping. Så mycket "på riktigt" att det till och med lägger sig. Så jag har mest myst runt i grymmaste sametröjan hela dagen och varit arg på alla hundägare som var tvungna att gå förbi när jag skulle stå och posa i skogen. Men ja, nu när alla vinterälskande människor har fått sin efterlängtade snö så kan väl vi vinterhatande människor få vår då. Japp, det tycker jag allt.

Ser ni förresten modebloggsposen på bild 2? Jag blir ju bara bättre och bättre på det här! Om det nu är positivt..
Lite bilder från alldeles nyss när vi i tre timmar försökt uppnå underbar konst. Eller något...

Jag och Lisa ska göra en slags "fotoläxa" till skolan, och då var vi så snälla att vi lät Marcus vara med lite också. Det som vi håller på med får ni inte veta, men det kommer vara awesome. Kanske. Vi vet inte än. Men vad vi vet är att den innehåller magi, bollar och en äcklig, dammig hatt. Ni får helt enkelt vänta och se.
Den inbyggda blixten ger ju inte världens vackraste ljus så att säga..

Idag när jag kom hem så ihittade jag ett oväntat paket i brevlådan innehållandes Sanna Lunds nya bok Photoshop-recept. Fredag den trettonde släng dig i väggen typ, spontana paket är då inget tecken på otur! Jag kände mig tuvngen att posa lite halvsnyggt med den för att det verkar vara en himla bra bok innehållandes  massa snygga guider till att redigera bilder på olika sätt. Tack Moderskeppet och tack Sanna!

Och tja, vill ni köpa denna finurligt fina bok så hittar ni den exempelvis här! Vill du ha ett smakprov? Kolla in det här.
Det här med att det är mörkt på bussen hem är inte så gott, inte det här blogginlägget heller. Men maten hoppas jag är det.

Efter en lång torsdag där det serveras småäcklig köttfärssoppa och massa timmar bakom en dator i ett kvavt rum är man rätt död i huvudet - bara konstaterar. När man dessutom inte fått så mycket mer sömn idag förutom de några minutrarna man lyckades sova på bussen så blir det inte så mycket bättre. Vaknade precis innan min hållplats också, sanslöst skickligt!

Nu hade jag tänkt att äta paj som inte innehåller frukt och somna framför en film dreglandes (som den äckliga flickan i Max-reklamen).
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Kollade igenom lite gamla inlägg idag och det kändes som om jag aldrig testar något nytt inom foto. Så ja, idag kanske är första och sista gången som ni ser sådana här bilder. På allt och ingenting och redigerade på ett sätt jag aldrig testat förut.

Annars då? Tja.. har gått och blivit besatt av sockrat te och knäckebröd. Så ikväll är det jag och fysikboken, plus x antal koppar te och massvis med knäckebröd. Jag är helt enkelt inte man nog för kaffe än, så jag får värma upp inför den dagen jag vaknar upp med ett kaffebegär genom att dricka te helt enkelt.
Eftersom att ni inte riktigt känner mig tänkte jag ta och ändra på det. Lite iallafall. Så här kommer lite ointressanta saker som ni kanske inte visste om mig. Såvida ni inte är stalkers det vill säga...
1. Jag har två tummar och en av mina favoriträtter är fiskbullar i dillsås och potatis. Ja, jag sa det; fiskbullar! Att det nästan bara består av fiskinälvor och fiskben avskräcker inte mig minsann!

2. Ett av mina allra första gosedjur hette Gosenosen (jag ägde på att namnge gosedjur). Det var en orange hund som kunde spela en vaggvisa om man drog ut den. Nu funkar den dock inte längre, och har dessutom ett hål i huvudet.

3. Jag måste alltid ställa alarmet på en ojämn siffra. Jag vet inte varför. Det bara måste vara så, annars är jag rädd att jag inte vaknar. Dessutom har jag jättedåligt minne och måste därför ha massa olika alarm till samma dag, beroende på om jag ska duscha eller vara äcklig.

4. Jag använder inte smileys, känns bara så fånigt. Ett undantag är till de som jag inte smsar med dagligen - annars tror de att jag är sur (hela världen är ju hjärntvättad av smileys). Och gud förbjude om någon skriver en xD, :P eller xP till mig...

5. Harry Potter-fenomenet kom till Sverige och jag hakade på trenden. Japp, jag har haft de där alldeles för runda töntglasögonen, blivit kallad glasögonorm och varit synskadad. Jag är dock fortfarande synskadad men jag övergivit Harry Potter-stilen för linserna istället.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8II

Idag får ni jättetråkiga bilder på kära Jönköping för jag är världens mest upptagna kille. Har rusat runt (snarare åkt buss) genom hela staden och varit effektiv och nu ska jag dricka te med tusen skedar socker i och plugga fysik. Imorgon börjar skolan och jag är ungefär lika pepp som vanligt. Alltså inte alls.




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Höga ISO-tal = ♥

Fick en superidé om att det skulle vara ascoolt att ta kort på såpbubblor, typ såhär - och svårt skulle det ju inte vara heller... Och ja, där hade jag ju lite fel. Det skulle såklart vara halvt storm och man var tvungen att slänga sig blåslagen för att få en någorlunda skarp bild på de där flygande jäklarna.

Sedan lyckas man såklart alltid få såpbubbel-vatten-bajs i munnen också...
Såhär gluggig och vacker var jag i mina unga år då jag var superlycklig över min Nalle Puh-klocka som jag fick i födelsedagspresent. Hade bollkinder och när jag var ännu yngre även superlockigt hår, men det får ni tyvärr inte se HE-HE.

Jag blev lite äldre och hade antingen superkort hår eller väldigt konstig frisyr. (haha kolla bilden till höger..) Men ja, oerhört söt kille den där Marcus alltså.. Var faktiskt ganska kort på den tiden, på något konstigt sätt.

Tja, vet inte om årtalen stämmer för helt plötsligt ser jag massa äldre ut. Under dessa år tyckte jag att "jo men skitlångt hår är ju bra". Så det hade jag. Och lockigt blev det.

Och det är väl här jag blir lång. Och lik mig själv. Hade fortfarande megalångt hår men klippte sen av det. Tja.. Inte så stor skillnad mot idag.

Och såhär ser jag ut precis ganska exakt idag. 17 ½ år gammal och 197cm lång. Lite förändring har ju skett iaf..
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Lyckades ta några bilder med mina förfrusna fingrar när jag var ute på en alltför kall promenad med hundjäkeln. Eller jag skulle väl egentligen kalla det för en dragkamp istället för promenad, när han får syn på ett fågelskrälle kan man verkligen snacka om att dra axeln ur led. Nu är jag iallafall äntligen hemma och försöker tappert få tillbaka känseln i min rumpa. Lär ta ett tag alltså...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Såhär såg min gårdag ut i princip. Förutom lite Snakes on a plane-tittante, vegangrytelagande och nudelätande så gosade runt i bästa tofflorna medan jag åt frukost för att sedan ta outfitbilder på brudensom ni ser på bilderna längst ner. Idag har jag varit bästa killen i världen och städat mitt rum och pluggat fysik, nu drar jag på möte. Gatt.

Vill ni se mer av kläderna Charlotta har på sig? Gå in här!
Fixade i Photoshop CS5. (Nej, skoja, jag ser ut så i verkligheten.)

Hade tråkigt så jag gjorde lite bilder på mig själv som överkörd, död och allt sånt där. Det blev inga bilder för veklingar alltså. Det ser faktiskt ut lite som om jag är naken på bilderna, vi kan låtsas att jag är det också. Så blir bilderna kanske inte lika läskiga.
Köp lite nya plagg och skit i hur mycket de kostar. Klipp inte bort prislappen utan ta bilder där den är gömd så att du kan lämna tillbaka dem när du tagit en serie bilder med dem på. På så sätt tror alla att du har hur mycket kläder som helst!

När du ska ta dina outfitbilder så får du absolut inte kolla in i kameran. Kolla istället åt något annat håll, exempelvis ner i marken som jag. Då ser du überhäftig och oerhört svår ut. Precis som en modebloggare ska vara.

Vill du ta dina outfitbilder till en ännu högre nivå så börjar du posa. Det här är en klassisk mösspose och ser om inte ännu proffsigare ut än föregående bild.

Och glöm för guds skull inte att ha halvt öppen mun och kisa lite med ögonen - nyckeln till framgång inom modevärlden! Dock riskerar du att se lika sömnig och dryg ut som jag.. men det är ju en annan sak.

Följ guiden och bli nästa stora modebloggare. Ni ser ju bara hur vår blogg helt plötsligt förvandlades till en modeblogg. Eller..
iPhone + Instagram

Drog till staden en snabbis med pojkvännen för att köpa ett alldeles för svindyrt busskort för 800 spänn (!?!). Det hela slutade med en riktigt delikat pasta carbonara på någon liten restaurang där de visade Dr Dolittle på tv. Nu är vi hemma - och ska nu återupptäcka the sims (även om 3:an inte är lika bra som 2:an..)

Sedan ska jag presentera lite vinnare av tävlingarna som vi haft, så här kommer de. Nu.
- Tävlingen i samarbete med Avanna.seRebecca
- Tävlingen i samarbete med WeSkinsAdina
- Tävlingen i samarbete med Japan foto: Saga
    (Vinnarna! Kolla er mail för information!)
Fyrverkeribilder från nyår 2009 dock. Hehe..

2012. Inte 2011. Kommer dröja länge innan man skriver det automatiskt alltså. Hursomhelst spenderades gårdagen med trerätters och häng med vänner. Mysigt, enkelt och lugnt. Jag var så himla fin och hade fluga på mig vilket medförde att jag halvt svettades ihjäl, men som man brukar säga; vill man vara fin får man lida pin. Jag planerar att denna dagen ska bli en typisk första januraridag. Sova, slappa och äta godis. Bäst.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec