bloglovin



Jag är inte bra på att göra bollar i samma storlek. Men det är bra, för då kan jag ta de största kakorna sen...

Häromdagen försökte jag mig på att baka såkallade Drömmar - jag är ju bakmästare. Det stod dock i receptet att man skull ha Hjorthornsalt, eftersom det skulle göra att kakorna sprödare. Då undrar man ju vad de små hjortarna har i sina horn som gör att sådana här kakor blir spröda (och vad menas med spröd egentligen? Man vill ju inte att kakorna smular sönder när man tar i dem).

Vi hade inget hjorthornsalt, men kakorna blev faktiskt goda ändå. Utan hjorthorn...

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / Bilder från 2010 gott!

Värmen och solen väljer helt fel dagar; idag är helt fel. Jag vill badabadabada tills fötterna domnar av men jag har inga kompizzzar som är hemma. Vad gör man då? Går ju inte att gå ut i solen utan att brännas ihjäl. Stekte på stranden igår vilket resulterade i röd hud. Mys! Men på något sätt gillar jag känslan av att somna lite halvbränd insmörjd i kylbalsam. (snuskigt..) Det tillhör sommaren!

Något mer som tillhör sommaren är att ligga ute och äta glass så dags att dra mot frysen!




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Modell: Lisa

Skrapade ihop lite bilder på Lisa från när vi var och fotade den här dagen. Redigerade dem i svartvitt och la upp dem på bloggen. Det var ju faktiskt rätt så länge sedan ni fick se lite fina porträtt. Det var dock lite bitterljuvt (passar det ordet in här?) att låta bilderna vara färglösa. De blev såklart mycket bättre - men de gula blommorna var ju faktiskt rätt fräna.

Men vet ni vad mer som är bitterljuvt? Nä, inte jag heller. Vem använder ens det ordet...
Okej... Det där ser inte så gott ut. Men, det var gott. Väldigt gott faktiskt.

Idag var det varmt. Verkligen issvarmt. Eller nej, inte pissvarmt för det är ju inte så varmt. Men kokhett! Till saken; vi cyklade återigen ner till vättern och badade idag. (eller ja... doppade oss i tre sekunder) Sedan lite lagom svala så cyklade vi hem och åt jordgubbar o glass. Jag var man och var den enda som doppade huvudet och såg sedan ut som om jag hade fått en elchock. Men nu finns det ingen återvändo, på torsdag ryker håret!




Marcus, lycklig och ovetandes om mobilen han har i fickan - den upptäckte han några sekunder senare.

Idag tog vi vårt förnuft till fånga och tog vårat första dopp i Sveriges kallaste sjö. Ingen sommar är fulländad förrän man har tagit det där första doppet. Själva doppandet gick över förväntan och det var tillräckligt varmt för att inte hela kroppen skulle domna bort.

Sedan när alla inklusive Marcus mobil var färdigbadade cyklade vi hemåt igen, alla glada och belåtna. Förutom Marcus och mobilen.
Någon borde verkligen gå o klippa sig.. Suck.

Idag har vi varit ute och gjort det vi är bäst på; sett fula ut framför kameran. Ni kan ju spekulera lite om vad bilderna ska användas till även om det är ganska uppenbart men ja, vi är ju superhemliga och busiga! Ikväll ska vi hursomhelst ha tacokväll med våra übercoola kompisar! Tacos är livet. Ni som läst vår blogg ett tag kommer nog ihåg Marcus åsikt om tacos. (kolla bara in det här..) Ganska galet men ni känner ju oss!

Ses i tacohimlen!



Precis efter att jag hade tagit denna bilden på mig själv, började det spöregna. Är jag förvånad? Nä, inte speciellt...

Idag är det Midsommarafton för de som inte riktigt har koll på det. Fattar inte ens varför jag skriver ett inlägg idag - det är väl ingen som sitter inne och läser bloggar nu. Alla är väl ute och partajar eller chillar med tjocka släkten (eller smala släkten, vad vet jag). Dansa nu fint runt midsommarstången och bind fina kransar.

Iallafall önskar jag och Marcus er en riktigt trevlig Midsommarafton - och förhoppningsvis en nådig morgondag ;)

Happy Swedish Midsommar - when every swede get wasted and dance around a giant penis symbol stuck in the ground.

Idag jobbar jag eftermiddag och hade ställt in mig på att ta en låååång sovmorgon. (vilket jag tog igår också... även om jag nu försov mig 40min) Men med min vanliga tur var jag illa tvungen att vakna plågsamt när pappa körde igång med dammsugaren vid nio. Smärta.

Tjurig, trött och med ringar under ögonen efter mitt vackra uppvaknande lyckas jag hur som helst fixa iordning frukost. Om jag sedan lyckas äta den utan att somna med mackan i munnen förblir dock ett mysterium...

Efter en stunds halvsovande vid frukostbordet sitter jag iaf på en buss mot stan! Vad jag skulle göra där hade jag ingen aning om... men ja. Vi kan säga att det var för att jag hade massa viktiga vuxna ärenden att uträtta!

Till slut anländer jag till vackra Jönköping! Det brukar inte vara såhär dött, lovar. Kul att jag även lyckas spegla vilken frisörstad jkpg är. En salong på högersidan och en på vänstersidan mittemot varandra. Längre bort skymtar Haribobjörnen som lockar små oskyldiga barn in i Godishuset. En hemsökt affär som får en att köpa godis i massor..

På något sätt lyckas jag hamna i en klädaffär och på ett ännu konstigare sätt går jag vilse. Hur lätt är det att hitta någonstans där det hänger kläder överallt?! Är ju van vid att de är instängda i garderoben och inte syns. Nu blev jag förblindad.

När jag väl bestämmer mig för att åka hemåt (efter ungefär 30min = värd tripp!!) så har jag min vanliga tur och ser att bussen precis gått och ja: ingen vet  vad som hände med mig sedan eller om jag någonsin kom hem..

Och fundera inte över hur jag lyckats skriva detta inlägget om jag aldrig kom hem... På något sätt lyckades jag!
Fördelen med att ha en stor trädgård på sommaren är att man titt som tätt hittar goda och ätbara saker som ens föräldrar har planterat/odlat/sått. Detta tycker jag är en fördel för, tja - jag får ju äta upp det.


Först ut är såklart gräslöken som säkert alla har, i frysen, trädgården eller under sängen. Smakar lökigt, men ger också en lökig andedräkt - inte så nice alltså. Aldrig testat att äta blommorna dock, men de är säkert jättegoda...


BANAN! Banan är gott, men är tyvärr väldigt sällsynt i Sverige (på träden alltså, inte i affärerna), vilket är ganska synd, eftersom banan är ju gott.


Smultron däremot är inte lika sällsynta som bananerna. Dessa söta röda bär växer lite här och där vid skogsstigar och vägkanter. Självklart tillför de lika mycket glädje i skogarna som i trädgården. Mördarsniglarna och myrorna har ju faktiskt också känslor.


Den finaste saken om sommaren är dock jordgubbarna. De som kostar 50 kronor halvlitern vid midsommar för de som inte har en hel plantage med plantor hemma. Jordgubbsplantor alltså, inget annat.
Idag hade jag inga idéer överhuvudtaget på vad för inlägg jag skulle göra. Så ja, ni får följa med på en helt fantastisk rundtur i vårt lilla samhälle! Jag vet, hur kul som helst! (ironisk?)

Mitt i smeten ligger den så kallade "Dammen". Ingen vet vad den heter egentligen eller vad som döljer sig i den. Mystiskt helt enkelt. Alla ungdomar hatar den dock för att man plågas med att springa runt den på idrottslektionerna under mååånga år..

På ena sidan om vår fina damm finner man den vackraste skolan som ögat någonsin skådat! Här har vi spenderat runt 22000 timmar av våra liv och slitit röven av oss! Som tur var hade vi ju ett eget bibliotek i byggnaden där vi kunde roa oss! (lucky us!)

En bit bort från skolan finns vårt snyggaste monument, nämligen Penselrodellen! "Wooow" tänker ni nu och önskar att ni hade en lika snygg rondell i eran stad! Dock tog det cirka 12 år av våra liv att inse att den föreställde en pensel..

Vid rondellen finner man vårt alldeles förträffliga centrum! Med Konsum och Ica bredvid varandra, lite pizzerior och frisörer utspridda så utgör det här ungdomarnas mötesplats! Lägg även märke till den fina fontänen som man kan bada i! Mmm...

Men även om alla dessa saker lockar människor att bo här (vet att ni vill flytta hit) så finns det ytterligare en orsak till att alla vill bo här; de får träffa mig! Vilken tur folk har att jag finns...

Lite för egotrippad... klarar inte ens av att göra ett inlägg utan en bild på mig i.

Rekommenderar full-screen och HD om ni vill se allt i minsta detalj, hehe.



Gjorde ett försök till en video om hur jag redigerade vissa av Vira-bilderna. Det är såklart inte samma redigering på alla bilderna, men jag tänkte bara visa lite riktlinjer. Finns lite onödiga tips och sånt med - enjoy.

Var tvungen att snabba upp videon för att Photoshop laggade apmycket när jag hade inspelningsprogrammet på, men hoppas ni kan se ändå.
Skor från födseln /  Postenponcho från postensnubbar i malmö / Grym kille från Jönköping

Kör lite modebloggsstuk med dagens outfit här då va. Billigt och bra helt enkelt! (gratis faktiskt yes) Nä såhär var inlägget inte riktigt tänkt att bli kanske.. Hursomhelst råder jag er till att inte vara ute idag för det spöregnar gånger tusen utomhus. Men heter man Marcus så tänker man inte längre än näsan räcker och drar ut i en postenponcho. Folk var elaka och skrattade åt mig när jag cyklade runt... Har folk ingen smak för kläder eller?!

Kanske berodde det på att det såg ut som om jag var naken under... men så tror jag inte riktigt att det var.
Detta är några av vardagens glädjestunder. Sådana här stunder som bara får en att känna sig alldeles varm och fluffig inombords.


Du ska hälla upp ett glas mjölk och märker att paketet inte är alldeles fullt, du tvekar lite och funderar på om denna mängden verkligen räcker för dina mjölkbehov. Du chansar, och det visar sig att det är precis tillräckligt med mjölk för att fylla ditt glas.


Du bestämmer dig för att använda den där fula/snygga jackan som du inte använt de senaste åren. Du känner i fickan och hittar en peng som du troligtvis har fått några år sedan tillbaka. Ultimata glädjen är ju dock att hitta en sedel av något slag..


Du sätter dig vid datorn eller tvn och känner att magen är lite småsugen på något mumsigt. Du letar igenom hela köket (glöm inte dina föräldras små gömmor) men hittar sedan i frysen en tvålitersförpackning med din favoritglass.


Du vaknar upp stressad och tror du har försovit dig, men inser sedan efter (förhoppningsvis, låt det inte gå så långt att du tar bussen till skolan...) några sekunder att det är sommarlov och att du faktiskt inte måste gå upp alls på ett bra tag. Det är då man somnar om och inser att livet är rätt nice på sommaren.
Okej.. det ser inte ut att vara alls många myror men det var det. Svär.

För att vara lite extra snäll tänkte jag bara tipsa er om vad ni inte ska göra en sommardag.. Först och främst: ladda inte mobilen med grym musik och koppla för guds skull inte in hörlurarna. Ta inte med ett flingpaket ut i skogen tillsammans med mobilen och se inte positiv ut. Sätt dig verkligen inte på en stubbe och försök inte ta en harmonisk bild på dig själv där du sitter och äter flingor med musik i öronen.

Är du trots dessa tips lika osmart som jag var kommer det hela sluta med tusentals myror som hatar dig och biter ihjäl dig i röven. Inte så nice.

Detta inlägget som skulle bli så fint... men jaja. Myrorna blev nog glada över flingorna jag lämnade kvar..



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Några andra fotograferingar med Mikaela finns här, här och här!

Häromdagen skulle vi ta några sommarbilder på Mikaela. Vi plockade massor av blommor som vi sedan skulle binda in i håret så det såg riktigt fint och somrigt ut. Det slutade dock med att vi satte en bunt med smörblommor bakom örat på henne istället. Men bilderna blev ganska fina ändå, eller?

Såg att vi var på blogg.se's framsida också, idag är en bra dag!
Eftersom det är sommarlov och man har massa med tid över för skoj men när det inte är badväder (inte i Jkpg iaf) så slängde jag nu ihop ett fint inlägg med tips på vad man kan hitta på! Hur snällt? Jättesnällt!

Du kan baka massa smarriga saker och sedan ha picknick i skogen eller på en stooor äng! Förhoppningsvis har du vänner som kan hänga med... jag fick dock sitta där ensam med alla mina muffins. (inga misstolkningar..)

Köp ett megastortsuperhäftigt vattengevär och ha vattenkrig! Ni är troligtvis smartare och kör utan tröja och hela köret! Försök även att se lite coolare ut än vad jag gjorde så alla springer av rädsla!

Bli ett barn på nytt och bygg världens snyggaste sandslott! Är det långt till stranden kan du alltid ta närmaste sandlåda, men se upp - det finns risk för attackerande småbarn!

Eller så tar du bara den snyggaste och häftigaste cykeln du kan hitta hemma. (min är ballast av alla) Bilda sedan ett cykelgäng och cykla runt i din by/stad/håla. Stanna gärna utanför Ica eller Konsum ett antal gånger eftersom alla andra gäng hänger där.








Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit & Transparent reflexskärm / Modell: Vira

Här får ni lite fler bilder på snygga Vira i pensionärsparken om ni saknar något att titta på denna fina sommardag. Dagen kanske är fin hos någon åtminstone, det dröjer nog ett tag innan vi får en molnfri himmel. Men ja' ä inte bitter för nu äre pizza för hela slanten!

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Det är lite knepigt att ha en blogg på sommaren när man ska hinna göra massa andra grymma saker. Så bloggen får helt enkelt lida lite just nu som ni kanske märker. Menmen, idag fotade vi lite i massa gula blommor så det lär väl komma upp lite bilder så småningom. Hur fina eller fula de blev får vi se då! :)

Orkar inte riktigt skriva någon lång text om hur mycket kryp som fanns i min kameraväska när jag kom hem eller hur mycket ankskit det låg där vi var - för nu ska vi dra ut igen. Adjö!

Idag såg himlen ut såhär när jag vaknade. Detta gjorde mig jätteglad då konstant ösregn de senaste dagarna har blivit lite enformigt. Så då bestämde jag mig för att ta kort på lite rosa blommor. Eftersom, ja rosa är ju ganska fint. Varsågod!



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit & Transparent reflexskärm / Modell: Vira

Trots barn som sade att vi var äckliga som hade sexfotografering och en gammal gubbe i alltför korta kortbyxor som stirrade på oss så blev bilderna riktigt grymma! Troligtvis beror detta mer på att Vira alltid gör sig bra på bild än våra kunskaper inom foto. Men den slutsliga frågan återstår, vad tycker ni om bilderna? :)

För övrigt hade min bror också student igår och hela tjocka släkten var hemma hos oss. Så nu börjar efterarbetet; att äta upp all överbliven mat hehe! Jag klagar då inte.







Idag har jag varit på min brors student och sett honom springa ut och åka flak. Fast jag fattar inte varför man säger springa ut, när man egentligen går ut. Springer man ut rammar man ju säkert tio pers som står ivägen om man har tur. Hursomhelst hade vi verkligen tur med vädret, det föll riktigt feta droppar med mycket jämna mellanrum och jag försökte tappert rädda min icke så vattentäta kamera och mobil från att bli dränkta av dem.

Tog mest kort på bakhuvuden och paraplyn för jag ville inte att nån stackare skulle få se sitt fejs på vår blogg mot sin vilje - även om denne säkerligen skulle bli riktigt populär på grund av det!



Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Marcus födelsedag! Hela 17 år blir jag - snart fyller jag ju både ölmage och pensionär. Sjukt intetsägande ålder egentligen... men ett år närmare vuxenlivet! Så vad ni än gör idag så vet ni att allt är till min ära. (alltså inte för att Johnny Depp också fyller år idag) Ja må jag leva helt enkelt! Mina planer för idag är att njuta av att alla är extra snälla mot mig och vräka i mig 100 kilo tårta, nice!

Självklart så har de lagt skolavslutningen på min födelsedag också, bara för min skull!

Idag är jag såhär glad för jag har precis varit på min allra sista skoldag i ettan, yeah! Nu är det bara att gå upp klockan halv sju imorgon för att gå på skolavslutning. I regnet.....



Påbörjar den långa redigeringen på bilderna från helgens fotograferingen (hoppas ni är riktigt nyfikna nu). Detta har jag upptäckt går mycket lättare med magi - titta bara!


Ja juste, jag åt ju kakor också (det är alldeles för mycket kakor i vår blogg). Dessutom måste man ju se såhär förbluffande snygg ut samtidigt, annars blir de inte lika goda - true story!
Motljusbilder fo sho!

Det är när man börjar hänga ute med folk på kvällen fastän det fortfarande är ljummet som man vet att det är sommar. Hur nice? Väldigt nice. Att vi måste tillbringa två dagar i skolan som lärarna tror vi ska ta seriöst är ju en annan femma... I förrgår hängde vi iallafall utanför vår gamla skola. (vi saknar ju den massor ni vet...) Marcus var volleybollkillen nummer ett och Mikaela var jag-är-aldrig-beredd-när-kortet-tas.

Idag är för övrigt en väldigt bra dag så jag sitter och äter vaniljkakor och väntar på att det ska börja regna. Lär bli fast här ett tag till...



Idag är det den sjätte juni vilket betyder att det är Sveriges nationaldag. Detta kan man fira på många trevliga sätt. Själv så firade jag med en riktigt svensk kebabrulle och Coca cola, men man kan också - om man vill - fira genom att klä sig i nationaldräkt och ställa sig på centrum och sjunga denna låten här nedan.



Det hade väl varit festligt? Vad symboliserar Sverige mer än det!



Orkade inte riktigt redigera så lade bara på lite blåtoning yeye.

Idag har vi varit iväg och fotograferat Vira! Det var skitbra väder och även fullt med gamlingar i parken vi bestämde oss för att fota i. Med lite grym assistans av hennes vän och vår kära Lisa tror jag nog att det kan ha blivit några grymma bilder till slut! Vår nymålade spegel fick även följa med, men den var lite knepig så att.. Hursomhelst så träffade vi till slut på en sköldpadda. Vi bildade ett gäng. Sen drog vi.





Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Idag har jag varit nere vid Jönköpings stolthet, vättern alltså. Till er icke jönköpingsbor som inte känner till denna vackra sjö, så är det en alldeles för kall sjö, som aldrig riktigt lyckas bli varm på sommaren. Den kan jämföras med ett badkar fyllt med isbitar, men ändå ska vi alltid hoppa i varenda varma sommardag.

DET är vad vi jönköpingsbor kallar svalkande'

EDIT: Detta är ur jönköpingsbornas perspektiv. jag reserverar mig för andra eventuella åsikter som folk har som bor vid vättern men som inte är ifrån Jönköping :)
Lite bilder från google och sånt där...

EDIT: Eftersom så många verkar ta det här jättepersonligt så får jag väl dra till med lite försvar. Det här är inget inlägg som "angriper" de mulliga. Jag driver endast med mig själv eftersom att jag äter så himla mycket men inget händer. Och det är inte bättre att vara överdrivet smal. Så jag tycker inte heller om "beachsäsongen". Förstår att det kanske inte framkom så tydligt i inlägget men nu blev det såhär. Ta inte allt så personligt utan tänk på att vi bara driver med oss själva!





Idag har vi målat en vit spegel svart, gjort spegeln magisk och varit allmänt kreativa. Varför vi målar speglar är för att vi tänkte nämligen använda en sådan i en framtida fotografering. Dock blev vi riktigt sura eftersom ingenting gick som vi hade tänkt med bilderna och allt blev äckligt, därav är inlägget någorlunda sent. Men vi hoppas att ni gillar oss ändå, för vi gillar ju er :)

Jag åt lite smarrig frukost som man ska göra varenda morgon. Jag har hört att proteinrik mat är bra för hälsan!


Var ute med en hund som bara ville gå åt fel håll hela tiden.


Plockade blommor som jag sedan satte i håret och dansade runt i som en sagolik älva på ängarna.


Återupptog mitt projekt att försöka bygga en replika av Eiffeltornet i lego. Framsteg!


Försökte få kontakt med katten men hon ville bara ligga och kråla sig som en mask i solen.

Hej! Idag har jag inte gjort någonting vettigt alls (förutom att vara i skolan i 45 minuter då) och därför tog jag kort på det - när jag inte gör någonting vetttigt alls alltså. Jag låter nog bilderna tala för sig själv, med hjälp av lite bildtexter då såklart. Lite hjälp ska ni väl få.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec