bloglovin
Ingen annan bloggare gör ju årresuméer så då tänkte vi att vi gör en så att ni inte saknar det hehe..

Vi var pepp på det nya året och pepp på bloggen. Var superkreativa och hade isdrottning-fotografering med Johanna, och hade månadens bild som rann ut i sanden. Vi fortsatte att sprida en massa, inte så smickrande bilder, på varandra bla. när vi halvsover. Ni fick också träffa Marcus katt för allra första gången.


Februari vår en månad då vi var alldeles för beroende av Ballerina Kladdkaka och i det ena inlägget efter det andra syntes bilder på oss ätandes kakor på olika sätt. Förutom kakätande fotade vi Lovisa i vinterkylan och hade vår första liveshow någonsin. Marcus publicerade ett Alla hjärtans dag-inlägg som väckte uppmärksamhet och ja. Annars hände det inte så mycket.


Under marsmånad träffade vi den grymma bloggtrion Elin, Michaela och Lina. Vi var dränkta i plugg (eller iallafall Marcus), Mikaela skaffade världens bästa telefon och kunde äntligen kolla bloggen i mobilen. Mars var också månaden då vi hade vår bästa tävling någonsin!


Våren kom och Mikaela fotades i det fortfarande kalla vädret. Marcus publicerade spöklika bilder utan dess like och vi satte även ihop ett inlägg om hur man fotar manuellt. När Mikaela åkte bort med sin pojkvän passade Marcus på att fotografera Lovisa, igen, fast i ösregn denna gång. Vi gjorde även vår andra Stop Motion-film.


Snart börjar sommaren närma sig och bloggen fylldes med vårblommor mest hela tiden. Vi hade ett äventyr med Elin, som var awesome även fast det regnade. Vi kallade oss The Mems, hade live och posade i en tunnel som luktade kiss. Marcus förvirrade också alla med att han inte hade någon navel och vi tog bilder där vi var supersmå.


I juni fyllde Marcus hela 17 år och sammanfattningsvis kan man säga att det var en av våra bästa bloggmånader genom tiderna. Det ena humoristiska inlägget efter det andra publicerades, bland annat fick ni ta del av en halvnaken Marcus iklädd endast en poncho. Sommarbilder på både Mikaela och Vira fotades och förutom att blogga så hängde vi med våra fina vänner under sommarkvällarna och badade i Vättern mest hela tiden.


Denna månaden hade vi ännu en fotografering med Johanna, denna gången med skate-tema. Vi hängde med vår polare Hanna i byns centrum och drog också och gjorde Gränna osäkert. Vi blandade riktigt kreativa och roliga inlägg med bilder på blommor och massa porträtt. Här var vi mest upptagna med att leva livet.


I Augusti fyllde vår vackra blogg ett år och detta firades med världens finaste video! Marcus stack iväg till USA under så lång tid att Mikaela hann odla mustasch. Vi bussade upp till Liseberg och åkte Atmosfear massor med gånger. För övrigt tog vi somriga bilder på oss själva och på till exempelvis rosor. Det var även nu vi skaffade Instagram.


September var månaden som det regnade mest hela tiden. Men solen visade sig en dag på flygkalaset där Mikaela var på plats och fångade de coola planen som mest såg ut som myror. Marcus fick jordgubbssaft och sväva och visade er en sjukt fin handdocka. Sedan bakade vi ju hela tiden typ.



Det blev mörkt allt tidigare och bloggen fylldes till en början med höstiga naturbilder, för att sedan gå över till kvällsbilder på städer. Vi fotade höstbilder på Jonna och Mikaela visade stolt upp sitt förträffliga rum! Det var även under oktober som vi skaffade Twitter och blev lika hippa som alla andra!


Här i november kunde Mikaela äntligen joina 17-årsklubben med Marcus! Båda två la upp sjukligt kreativa svartvita självporträtt och tog fräsiga bilder solnedgångar. Vi hade också en tävling där vi lottade ut assnygga klockor! Denna månaden var mest fylld av naturbilder, och det blev mörkt så fort man kom hem från skolan.


Och så till sist december. Julpynt, julpynt och lite mer julpynt. Förutom alla juliga och mörka bilder lade vi upp datormålade bilder varvat med instagrambilder. Vi tog även vår första bloggpaus i historien och hade mellandagstävlingar. En ganska opepp månad precis som förra året.

Ett riktigt gott nytt år till er och så påbörjar vi ännu ett grymt bloggår imorgon!

Vi laddar upp inför nyårsafton med ännu en omgång med julmat (nomnomom)(ja, min familj älskar julmat), choklad och grönsaksdipp - man måste ju vara lite nyttig... ibland.

Ni kanske har märkt att vi inte har lagt upp våra underbara vanliga inlägg de senaste tre dagarna? Det har varit rätt gött att ha en liten paus i ett par dagar. Den första sedan vi startade faktiskt! Men vi hoppas att tävlingarna var uppskattade iallafall. Men ja,  en längre paus kunde vi inte ha, för då skulle vi ju sakna att dra fram kameran och berätta för främlingar vad vi gör om dagarna liksom.

Sedan skulle ju in sakna oss, eller?

En fotobok är perfekt till oss fotonördar som vill spara våra bilder på ett ställe. Kanske vill du använda den som portfolio eller bara för att minnas. CEWE fotobok finns i flera olika storlekar för att passa alla! Nu kan du vara med och tävla om en rabattkod på 600 kronor när du beställer en CEWE fotobok från Japan Photo.

Priset är: En rabatt på 600kr när du beställer en CEWE fotobok från Japan Photo. Du kan beställa antingen en stor, eller två små. Du väljer själv hur du vill använda rabatten!

Regler:
- Gilla detta inlägget på bloglovin'.
- Kommentera detta inlägget att du är med och tävlar. Denna gången får du bara kommentera en gång!

Tävlingen avslutas fredag 30/12 klockan 23:59!
WeSkins.com kan du göra dina egna skins till mobiltelefoner, laptops och surfplattor. Välj en design som redan finns eller designa ditt egna med bilder som du tagit! Eller varför inte ge bort ett presentkort?

Priset är alltså: Ett skin till mobiltelefon, surfplatta eller laptop från WeSkins!

Regler:
- Gilla denna inlägg på bloglovin'
- Kommentera inlägget att du är med hur många gånger du vill - ju fler gånger, desto större chans att vinna.

Tävlingen avslutas torsdag 29/12 klockan 23:59!

Frågor och annat kul skriver ni in i chatten. Det första ni skriver kommer att bli ert användarnamn!
Avanna har bl.a snygga t-shirts, linnen och tygkassar med unika och coola prints. Nu kan du vara med och tävla om en valfri produkt från Avanna.se!

Priset är alltså: Valfritt plagg, smycke eller tygkasse.

Regler:
- Gilla denna inlägg på bloglovin'
- Gå in på Avanna.se och välj vad du vill vinna.
- Länka produkten i en kommentar till detta inlägget! Glöm såklart inte din mail.
- Kommentera inlägget hur många gånger du vill - ju fler gånger, desto större chans att vinna.

Tävlingen avslutas onsdag 28/12 klockan 23:59!
Inte alls ofrivilligt påtvingad den där tomteluvan.. inte alls!

Eftersom Mikaela så vackert visade upp en bild på sin hunds julaftonsutstyrsel så var jag ju även tvungen att visa hur min katt såg ut. Exakt såhär söt var han itvingad en alldeles för stor tomteluva. Söt som bara den.

Och nu i mellandagarna framöver kommer det att komma upp massa roliga grejer för er läsare! Kolla in bloggen under dagarna framöver och missa för guds skull inte liven!


En enormt liten del av julbordet. Såklart julskinkan och Janssons frestelse, det godaste av allt. Förstår inte er som äter vanlig potatis.


Vi tvingade i hunden en tomtekostym som egentligen var för liten.


Julklappshavet! Man såg knappt golvet under granen där ett tag.

Lite bilder från en jul fylld med mat, ett hav med paket och både hundar och barn som ivrigt väntade på att få öppna sina julklappar. Julmaten är fortfarande inte slut (efter både middag och kvällsmat...) och om några dagar tror jag nog att jag rullar fram.

Man kanske ska ut och springa? Nä, jag går ner och äter choklad istället. Det ska väl tydligen vara nyttigt?
Vad som gömmer sig i säcken får ni ta del av i mellandagarna.. Spännande, eller hur?!

Tjugofjärde december - eller ska vi kanske säga julafton. Idag bänkar vi oss framför tvn klockan tre för att sedan rulla fram efter mängder av julmat. Lite paketöppning och tomtebesök ska vi nog också hinna med!

Vi önskar er iallafall en riktigt god jul och hoppas på att ni får många fina julklappar!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Dagen är kommen - det vill säga dagen av väntan och förväntan. Skinkan är inne i ugnen, paketen slås in och ja, det är nu man ska vara julpepp. Är jag pepp? Nej. Jag hoppas på att Bingolottos uppesittarkväll ska få mig på rätt bana. Extrem julkänsla att se folk som ringer in och vinner massa grejer, eller hur?

För övrigt ska jag just genomlida den årliga julkorven.. Vi får se om jag överlever..

iPhone + Instagram

Lite bilder från instagram och iPhonen som tillkommit de senaste veckorna. Man måste älska att ha en iPhone, så man har någonting att göra inlägg om. Nu ska jag njuta av att alla julklappar är färdiginköpta och vänta på att granen ska klä sig själv.

Ja och sedan ge bort den där Paradisasken till någon som tycker om Romrussin och marsipan. Om det ens finns någon. Urgh.
iPhone + LoopCam

Har världens bästa app på min coola telefon så att jag kan sätta ihop animerade bilder. Man riskerar dock att bli snurrig om man kollar på alla dessa samtidigt men haha ändå. Nu har vi jullov. Idag har jag smält stearin och hällt det i koppar. Och ikväll ska jag bara ligga under ett täcke och njuta av att kunna vara uppe så länge jag vill och kunna sova så länge jag vill.

Bäst!
Resultatet av enormt långa slutartider i ett kolsvart hus...

Vad passar bättre än en kopp varm choklad en svinkall kväll som denna. För den som varken har eller tycker om glögg dvs. Har aldrig riktigt fattat vad som är gött med det. Glögg alltså. Iallafall ska jag nu njuta fullt ut av denna dag - eller ja, resten av den. Den andra halvan har jag redan sovit bort. Men vad ska man annars göra när man kommer hem vid elva liksom? Men ja, snart kan jag sova hur mycket jag vill, för imorgon är det sista dagen jag behöver känna mig som ett mörbultat djur när jag går upp på morgonen. För detta året iallafall.

O du kära lov. Snart ses vi igen!


Såklart skulle katten vara med på ett hörn. Alltid i centrum, särskilt om centrum innebär en gran!

Igår, notera att det inte var den tjugotredje, så pyntade min kära familj årets gran. Det är då man vet att det är jul och kan börja räkna ner dagarna mot julafton. När man var liten kändes en vecka som en evighet, men nu känns en vecka som världens kortaste tid för jag har inte köpt en enda julklapp. Hej julstress! Får ta tag i det där alltså..
Ja, jag äter ris à la Malta i sängen. Med katten. Det är mysigt....

Fjärde advent idag då, som nog de flesta av oss känner till. Nu är det 6 dagar kvar till jul och det snöar, WOHO (försökte få med det på bild men lyckades väl sådär...) Och igår var jag sjukt duktig och bakade lussebullar, lite sent kanske eftersom Lucia redan har passerat men ändå. De såg dock mer ut som tumörer än bullar, men de var goda iallafall. Katten håller med!
Wah. Läskig tomte!

Sen jag lyckades få min uråldriga ritplatta att fungera har jag ritat som aldrig förr. Men äre för mörkt för att fota så får man ta ut sin kreativitet på annat sätt. Vet inte hur det här kommer att bli men ja. Något blir det till slut! Nu ska jag vandra mot Ica och ha en lugn lördag med filmtittande och grejer. Blir bäst!



Kreativa bilder va? Ohjo!

Ikväll kommer jag tillbringa min kväll med att äga alla andra på en massa kortspel. Jag förlorar ju liksom aldrig, isåfall är det på grund av att de andra fuskar! Har redan ägt ut min pojkvän på finns i sjön och blackjack (eller tjugoettan som det så svenskt heter), så detta ser ut som en ljus kväll för mig. Fastän det är rätt mörkt ute då...

Jag är så himla rolig alltså. Jag vet att ni håller med!
Sådär mitt i vintern är här lite bilder på Vira från i somras. Fint!

Idag gick jag i skolan till halv sex. Det är så pass länge att skolan är nersläckt när man kommer ut från klassrummet och inte hittar till skåpet i andra delen av byggnaden. Men ja, även om det här låter hemskt så avklarade jag idag mitt sista prov innan jullovet. Så nu är jag världens lyckligaste man och hoppar runt i festliga kläder i hela huset... Eller ja, man kan ju alltid önska. Ligger istället utslagen och kollar på jukalendern. Förkyld. Eländig och trött. Men snart gott folk är det jullov! Håll ut!



Såhär snygg kan man alltså vara med en samhällsbok!

Min dag har bestått av detta de senaste timmarna. Inte sådär fullt så underbart om ni frågar mig. Eller jo, maten den var underbar (ni måste förresten tro att jag äter stuvade makaroner hela tiden)(det gör jag också)! Muntligt samhällsprov from hell väntar mig nämligen imorgon. Finns ingenting värre än en lärares genomträngande laserblick när man inte kan svaret på någon fråga, ryser av bara tanken. Men just därför tänkte jag nu plugga rumpan av mig!
Photoshop + Ritplatta

Ni som läst vår blogg sen i december förra året (minst då hehe) kanske kommer ihåg förra årets julkort? Idag kände jag stressen krypa inpå och lyckades få min kära ritplatta att fungera. Så ja, nu ska vi se vad det blir av det här! Skissade lite, skannade in och gick lös i photoshop. Hur katten och allt det där ska komma med får ni se.. hehe.



Superkreativa jul-ljus-pynt-bilder i mörkret. Men sådant tröttnar ni väl aldrig på?

Kom nyss hem efter en idrottslektion som varade i ungefär 30 minuter. Man märker att det är media man går när bara en tredjedel är med på idrottslektionen! Men ja, jag kände mig duktig som var med ändå, trots att jag redan hade tränat idag med min maratonlöpning till busshållplatsen.

Och om ni undrar så hann jag med den. Bussen alltså.
iPhone + Instagram

Natten mot lördag sov finaste flickan här och när hon åkt så var det ungefär såhär min lördag såg ut. Tråkig egentligen fast ändå ganska skön. Kollade på en fransk film utan text och fattade inte ett smack men den var ju ganska fin ändå. Påminn mig att aldrig tro att jag förstår franska, för det gör jag inte.

Söndagen ska nu bestå av att fixa lite julklappar och lyssna på bästa musiken. Typ det här, och det här. Bäst!


.. för idag är det min pojkvän och min årsdag!

Idag ska jag inte göra mer än att vältra mig i kärlek. Tack vare Facebook kunde jag absolut inte missa det, och tur var väl det! vad vore livet utan Facebook. Men ja, eftersom detta är en sådan speciell dag - och den enda dagen som min pojkvän faktiskt får vara med i bloggen, så får han skriva lite. Här.

Simon: Mikaela är världens sötaste och roligaste tjej. Läser bloggen varje dag och blir alltid lite glad när jag tittar på den. Precis som ni blir hiihihi
I det här inlägget går jag supersnabbt igenom ett enkelt sätt för att "vintage-isera" en bild. Det finns tusen andra sätt med vilka man kan åstadkomma snyggare effekt. Men det här är superenkelt och funkar när man inte orkar trixa med massa olika lager. Här ovanför ser ni skillnaden! (håll muspekaren över bilden)



Svårare än så är det inte - smidigt och helt okej resultat!
Kände för att bli lite arg på vardagen, så då blev jag det...
Handtvålar i duschen! Varför har man det? Det är ju för sjutton omöjligt att tvåla sig med dem. Det enda sättet är att hålla den jäkeln i handen under hela själva tvålningen. Då kan man ju tänka sig vilka platser som den har varit och löddrat på...

Kylskåpsdörrar som inte stängs ordentligt, såvida man inte gör det med rått våld. Det behövs nog inte mer beskrivning utan ni förstår nog poängen.

När man är lite sugen på en go banan, och den inte går att få upp på "pistol-specialar-sättet" (ni vet när man håller bananen som en pistol och sedan låtsas att man ska ladda om..). Då vill man bara slänga den gule skiten i soporna istället.

När man är törstig som aldrig förr och ser till sin lycka att det är ett stackars mjölkpaket kvar i kylskåpet. Man hinner fyllas av febril lycka och hamnar nästan i eufori bara för att upptäcka att det bara är en liten fjantig slurk kvar i mjölkpaketet...
I almanackan ser man tydligt att det är december. Den sjunde till och med faktiskt. (om inte är det ju bara att kolla på den tjocka katten som det bara skriker december om!) Och...

Om man sedan kollar ut lite snabbt genom fönstret så ser man min gata som ser ut såhär - precis som allaandra gator - och ja, överallt. Is, snö, kallt, blött och sist men inte minst h-a-l-t!

Så då ska vi se... Vad traskar jag runt i måntro? Ett par riktigt pälsiga vinterkängor kanske? Åhnej. Ett par halvslitna tygskor som innebär 110% halkrisk och ännu större chans att förfrysa minst hälften av sina tår.

Så om jag nu vore en smart pojk, vilket jag i detta fallet inte är, så skulle jag dra och köpa ett par vinterskor direkt - om inte slutar jag väl som på bilden; ihjälslagen med toapapper som bandage virat runt huvudet. Om inte med ett par förfrusna tår åtminstone. Jag har faktiskt försökt med att hitta ett par skor, utan att lyckas dock. Så kära bloggläsare - tipsa mig om den snyggaste manskängan i världshistorian.. NU! Pälsig, snörig, bastant, smidig, brun, svart, rosa - ja vad som nu är snyggt!

Ni vill ju inte att jag ska halka och slå mig halvt fördärvad.. För ni gillar mig mer utan toapapper runt huvudet, eller hur?




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Nu har vi äntligen fått vår efterlängtade snö. Faktiskt i rätt god tid, för när den kommer i oktober hinner man ju tröttna på den i november liksom. Men ja, snö är rätt fint ändå. När man inte halkar och slår halv ihjäl sig påväg till bussen varje morgon det vill säga... Nu ber vi till vädergudarna att de låter oss behålla den till jul också, för det lär vi ju behöva.

Nej, nu ska jag gå ut och mylla någon tant.
Inte världens finaste kanskeee men ja. Duger!

Älskar att vår blogg fylls av julgrejer så fort December börjar. Vi har så himla mycket inspiration! Fast det är ju ett måste att ni måste få se det årliga pepparkakshuset som sätts ihop i familjen-Marcus hus. Vi har gjort delarna själva, säger vi. Då verkar jag mycket proffsigare, även om det inte är sant..
När man inte har pärlsocker till hands får man ta till med kokos. Inte lika gott, men man slipper det eviga upprivandet av gommen iallafall.

Idag hade jag verkligen ingen lust alls att blogga, men vad gör man inte för lite uppskattning av mina medmänniskor. Kände mig lite sugen på chokladbollar, så jag ställde mig och gjorde några så jag skulle kunna blogga om det helt enkelt.

Så där fick jag till det. Ett inlägg om chokladbollar.
Stökigt bord, men det är så riktigt pyssel går till!

Befinner mig just nu med världens härligaste gäng. Vi har pysslat som inte blev så mycket pyssel och bakat julgodis och allt såntdär som man bara får göra i december. Egentillverkade julklappar är ju kanske det bästa som finns. Personligt och allt såntdär. Köpte förövrigt en 250g rispuffar för att göra de där chokladgrejerna.. Nu är frågan vad jag ska göra med de 249g som blev kvar...? Fint!




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Asbra bilder. Nej, jag har inte gran hemma än. Det räcker med en i skolan.

Här sitter jag och fetar mig framför tvn, och ser fram emot en kväll där jag inte behöver göra ett skit. Hoppas ni har det lika bra som jag. Kanske är ni som jag hemma och myspyser och känner er sådär extra vuxna för att ni har lagat tacos alldeles själva (eller man kanske lite hjälp...) eller så kanske ni är på väg mot en kväll som ni kanske inte kommer minnas imorgon.

Hursomhelt är ju båda alternativen helt okej eller?


Vinnarna av klockorna är utlottade och det blev blogglösa Sara och Johanna som vann varsin DW-klocka. Kolla er mail om ni har samma namn! ;)
Ni får bara se bilderna i litet format haha... Ännu värre i stort-.

Kollade igenom min externa hårddisk och ångrade mig genast. Har lagt upp så himla snygga bilder på mig själv genom tiderna. Men vad gör man inte för sina bloggläsare? Kladda chokladsås i hela ansiktet och se helt dum ut. Blöta ner sin tröja så man ser svettig ut eller varför inte ta vattenslangen? SEDAN, om man vill skoja till det rejält kan man alltid ta diskmedelsskum i ansiktet. För det är ju snyggt. Jättesnyggt. Känns bra det här. Vad är det man säger? Allt som läggs upp på internet finns kvar för evigt...

Vinnare lottas ut imorgon, för er som väntar på klockorna. ;)
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec