Bloggsvar
Guider
Utrustning
Kontakt
Startsidan

Om oss

Vilka är dessa trevliga människor som driver denna blogg undrar du nu...

Jo vi heter Marcus och Mikaela, födda i Jönköpings län där vi också bor, går i skolan och vad man nu kan tänkas göra i en stad som Jönköping. Vi är väl inte fullt så seriösa alltid och drar gärna till med barnsliga skämt och sarkasm är väl utav en favorit.

Vi har känt varandra sen barnsben och det är först nu vi tar skilda vägar, byter skola och skriver blogg.

Foto har länge varit ett gemensamt intresse, det var senast 2007 vi sprang runt med våra ultrakompakta canonkameror, otrolig närgräns på 3cm och hela 7,1 megapixlar! Det var vår kameradröm, en Canon Ixus 75. Den har dock så småningom bytts ut mot vår nuvarande kamerautrustning, som du kan läsa om här. Sedan dess har vi utvecklats inom foto, men vi har fortfarande mycket att lära, och den här bloggen är vårat sätt att bli bättre.

Vi kan nog båda hålla med om att vi är en riktigt bra bloggduo.

Vår vår vår

Garderar mig och säger att bilderna är fula för att ni ska säga att jag har fel. Typ som när man var liten och ritade en teckning som man tyckte var skitfin innerst inne men sa till alla att man tyckte den var ful så man skulle få komplimanger, (nu tycker jag dock inte dessa bilder är så fina men ändå)(detta blev en väldigt lång bildtext) (hej).


Det var en lycka som bara flöt igenom mig som en vårbris (jag är så himla poetisk) när jag tittade ut genom fönstret och såg att all snö från fredagens storm nästan var borta. 12 grader(!) var det i solen också. Det är fan asvarmt. Synd bara att man skulle sitta inne i skolan en hel dag, och dessutom ha ett kursprov i Svenska på tre timmar. Men jag är glad ändå för snart är all snö död och jag ska äta apgod mat, yeah.

Den hederliga lördagskvällen

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Vareviga lördagskväll då hela familjen är hemma så är det såhär lördagskvällen ser ut - tacos. Jag tror att vi har haft det som "tradition" i 7 år eller någonting. Och nej vi tröttnar aldrig haha, det är helt sjukt! Men om ni nu skulle få för er att komma och äta oss på en lördag så vet ni vad ni kommer att få. Ser ni förresten hur noggrant vi skär alla grönsaker? År av erfarenhet ni vet...

Vänner och sådant där

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Stack iväg innan vid klockan tre för en liten kompisfotografering. Det var inget seriöst och bilderna blev inte så seriösa de heller. Om någon skulle vilja stalka tjejerna så heter de Julia och Sara. (riktiga stalkare lyckas utan efternamn) Resten av dagen ska jag ligga och dega och glömma bort att det är fullt med snö ute. Från nästan vår till vinter igen på en enda natt. Vädret måste hata oss Jönköpingsbor.

Och för er som undrar när vi utser vinnaren så ska vi försöka hinna utse en nu i helgen, annars i veckan!

Bakom mina solglasögon

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag sken solen och det var vår, ännu en gång. Vet inte riktigt hur många gånger det har blivit vår och sedan övergått till halvvinter igen. Iaf så vandrade jag runt ascool (kan diskuteras) med mina gamla solglasögon på. Man känner sig mycket ballare när man har solglasögon även om man kanske bara ser töntigare ut. (som ni ser på bilderna hehe) Halsduken får dock vara på ett tag till och liakså vinterjackan.

Nu ska jag träna! Ha lyckats hålla mig till minst 2ggr/vecka sen träningsinlägget! (det är meningen att ni ska berömma mig nu)

Nä, det gick ju inte så bra det härDet var meningen att det här skulle vara ett fint inlägg om hur jag harmoniskt bakade scones, med snygga och läskande bilder - så blev det ju inte riktigt. Jag glömde helt bort äckelsconesen (sconsarna, sconserna?) och där låg de lilla bröden och förvandlades sakta till brödliknande stenar ungefär två timmar efter själva gräddningen. De var inte så goda, och sylten jag hade på smakade bajs - men de var iallafall knapriga!

Är de syskon eller?

Haha, var tvungen att dra i ansiktena för att få de att passa ihop. Resultatet blev en tjock och tvåkönad grej.

Flera gånger i veckan ända sedan vi startade bloggen så har vi fått frågor och kommentarer om att vi är såå lika och massor med människor undrar om vi är syskon. Det vi inte kan förstå är hur ni kan ha fått för er det här? Vi är inte ett dugg lika. Vi är som lingon och blåbär, som natt och dag, som korv och bröd... Eller nej. Korv och bröd hör ihop. Men ni fattar! Så den här korven och det här brödet som ni ser på bilderna ovan är inte släkt. Nu har vi gjort det här klart en gång för alla.

Var ser ni likheten någonstans egentligen?  Hmm...

Känner mig generös idag..

Med och utan graduerat blåfilter..Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS + Graduerat blåfilter

Känn er inte lurade av rubriken, jag tänker inte ge bort gratis kakor. MEN, jag har ett svagt minne av att jag (tror jag, jag kanske inbillar mig) lovade visa bilder när jag har använt mina små filter som jag fick i julklapp - ni kanske kommer ihåg.. Här är då några bilder som jag frös rumpan av mig när jag skulle ta, allt bara för er mina vänner.

På översta bilden har jag också gjort en fin jämförelse mellan att fota med graduerat blåfilter och utan, visst är jag snäll?

Jag är cool som har ett piano..Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Såhär roligt kan man ha med ett gammalt piano och lite glansigt godispapper en otroligt rolig torsdag som denna. Om ni undrar hur jag har gjort så får ni fortsätta undra för jag orkade inte ta en bild på det hela eller förklara. Jag vet att jag är lat, men det är för att jag är tjock, den där godispåsen har satt sina spår alltså.

Älskar förresten att man ser dammet på pianot på första bilden. Jag är en väldigt flitig spelare hehe
Annonser från BloggPartner
Bloggvänner
Elin Kero
Johanna
Lina Flodins
Lisa Uthas
Michaela Dahlström
Checka in
Beata Cervin
David Sandell
We live young
RSS 2.0
Vill du annonsera här eller någon annanstans på bloggen? Kontakta oss via megapixlar@live.com.

Annonser från BloggPartner