bloglovin
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50/1.4 USM
 
I Berlin har de just nu en gratis fotoutställning där man bokstavligen kan gå runt i timmar. Jag åkte dit igår med två vänner för att fotografera optiska illusioner, ljusfenomen och gigantiska skulpturer i glas. Det var helt sinnes, särskilt att gå under skulpturen i glas som både var sylvass och ömtålig som sjutton. Inget för klumpiga som jag så att säga.
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50/1.4 USM 
 
Nu när man under hela påsk har tryckt i sig en massa godis nästan krampartat kände vi under söndagshänget att vi skulle försöka rena samvetet genom att äta frukt - doppad i mjölkchoklad. Säg vad ni vill men det kändes iallafall bra i magen och i munnen, även fast vi var lite smått illamående efteråt.
Jag har skaffat ett nytt beroende, för några år sedan var det kakor, innan kladdkaka, men nu är det cheesecake som är grejen. Därför kommer jag nu dela med mig av mitt fantastiska recept, så ni också kan ta del av min glädje. Det du behöver är det på bilden, plus typ 100g smör, men det glömde jag ta kort på.
 
Såklart ska du börja med att smula kex, blanda med smöret och lägga i formen. Sedan ska du ta fram en jädra massa bunkar. En bunke med lätt vispad äggula och socker (+vaniljsocker) som du blandat med färskost och citron, en med bara äggvita och till sist en med vispad grädde. Vispa äggvitan så mycket så du kan hålla bunken över huvudet. Utan att det rinner äggvita på dig alltså.
 
Därefter ska du blanda ihop allting i bunken med äggulan, sockret och färskosten. Den vispade grädden först och sist äggvitan. Det står att man ska göra det försiktigt, men jag vet av erfarenhet att det går precis lika bra att bara slafsa ihop allting utan någon som helst eftertanke.
 
Nu är smeten färdig att hällas i formen och placeras i frysen. Tyvärr måste du nu vänta i minst fyra timmar innan du ens kan smaka. Men under tiden kan du äta lite av smeten och börja med diskberget du just har skapat.
 
Fyra timmar senare är din kaka färdig att avnjutas med valfritt bär och det är bara för dig att klappa dig på axeln för din fantastiska insats!
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50/1.4 USM
 
Ibland kan man faktiskt få vara ledig, sova länge och lämna Bankeryd första gången på typ en månad. Ibland kan man också få käka godsaker på ett hipsterfik, ha premiär för jeansjackan och dessutom ta årets första bilder på körsbärsblom. Ibland kan man göra allt detta på en och samma dag.
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50/1.4 USM
 
Man skulle ju kunna säga att jag var på festligt discoäventyr i lördag, eller ja. Åkte rättare sagt på fotoutflykt med Greta till en övergiven gammal nattklubb. Svårt att förstå hur himla fancy det måste ha varit när det var halvt igenrasat och dammigt och söndrigt och smutsigt. Sjukt coolt hur som helst.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec