bloglovin
 Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
 
Igår var det lördag och då bestämde jag mig för att avnjuta en efterlängtad ledighet tillsammans med ett bra gäng och god mat på en bra balkong. Jag bidrog som vanligt med att tvinga folk att vara med på bild, både människor och katter. Idag däremot smyger sig söndagsångesten på och jag skulle helst av allt vilja äta den chokladtårtan just nu.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Igår vandrade jag och min vän Rebecca ner till stranden i vår lilla håla. Påvägen dit hittade vi en gul buss som vi tyckte var skithäftigt. Därav poseade vi i nästan en timma framför och vid sidan av den. Förbipasserande kollade inte alls konstigt hehe. Sen kom dessvärre ägaren och muttrade så då satte vi oss i kvällssolen och åt chips istället. Svensk sommar kan ju vara najs ändå.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II
 
I veckan trillade varsin kameramugg från RoligaPrylar.se ner i våra brevlådor. Men eftersom ingen av oss är sådär värst förtjusta i varma drycker så använde jag imorse den istället till att hålla min smoothie kall. Funkade ju lika bra det med liksom! Visst att man kanske skulle vilja att det faktiskt var det riktiga 24-105-objektivet, men det är ju inte alla objektiv som det går att dricka ur!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
 
Man måste väl ändå bli lite tjockare nu på sommaren när en massa godsaker plötsligt blir tillgängliga och när det är så varmt att man knappt klarar av att inte svalka sig med en glass. Inte för att det spelar någon roll, för det är ju faktiskt sommar och man ska njuta som sjutton - och det gjorde jag också när jag åt den här pajen.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II
 
När Ernst går i pension så är det jag som kommer att ta över hans tv-program. Idag har jag nämligen målat om mormors gamla pinnstolar så att jag slipper att ha blågröna och slitna stolar i mitt framtida kök. För att leva upp till Ernst nivå så var jag SÅKLART barfota och åt nyplockade bär samtidigt. Ingen tvekan!
Canon 40D/450D + Canon EF 50/1.8 II
 
Idag for vi ut på eftermiddagsäventyr till en utsiktsplats utanför Jönköping. Vet inte om det var världens bästa idé med våra höjdrädslor. Men det var definitivt värt det!
 
Och tävlingen i samarbete med instabild har ju varit avslutad i några dagar så här kommer vinnarna som har blivit kontaktade via mail:
 
1:a pris 500 kr: Jasmine
2:a pris 300 kr: Elin
3:e pris 200 kr: Madeleine
 
Grattis till er tre och bättre lycka nästa gång till er andra!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
 
Igårkväll bestämde jag mig för att dra ut pojkvännen på fotopromenad för att rasta kameran lite och samtidigt hälsa på våra gamla kompisar fåren. För det här med fotopromenader har ju blivit mer och mer sällsynt nu när man har haft samma kamera i nästan fyra år och inte är lika lättimpad av den längre. Men det var ganska gött ändå, framförallt eftersom vi hade med oss proviant!
Nu händer det vänner, det är dags för tävling! I samarbete med Instabild.se tänkte vi idag köra igång världens bästa tävling, där vi har fått äran att dela ut hela tre presentkort värda 200, 300 och 500 kronor! För dessa riksdaler kan du antingen välja att framkalla fina Instagram-bilder, köpa ett stativ till din mobil eller kanske framkalla din favoritbild på en canvastavla!
 
Det är världens enklaste att vara med, du behöver bara:
- Leta upp svaret på följande fråga på instabild.seHur många storlekar på kort kan du beställa hos Instabild?
- Skriva ner svaret i en liten kommentar
- Tävlingen avslutas om bara två dagar så skynda dig om ni vill ha chansen att vinna(!!!)

Tävlingen är avslutad, vinnare kommer lottas ut snart!
Nikon D3 + Sigma 24-70/2.8
 
För en gångs skulls hände igår något kul i Jönköping. Kulturskolans sommarjobbare hade nämligen något som de kallade för en "livs levande tipspromenad". Jag var såklart framme med kameran och fångade massa roligt på bild. Kolla bara här ovanför!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
 
Idag var vi och besökte matmarknaden som är här i Jönköping under veckan och fyller gatorna med dofter av stekos, svettiga människor och ost som luktar fis. Vi själva vågade oss varken på de där krokodilburgarna eller fisosten utan nöjde oss med små holländska pannkakor istället - men det var gott det med!
Kan någon från ovan skänka mig en scanner så jag slipper fota alla analoga bilder. TACK SNÄLLA!
 
Kommer ni ihåg min fina Polaroid-kamera som jag köpte för ett tag sedan? Jag har ju varit lite snål och försökt att inte slösa på den dyra filmen, men nu när den börjar sina tänkte jag visa några bilder jag åstadkommit. Den andra bilden på min kisande hund råkar vara den första bilden jag tog och mest utfyllnad, för den är inte speciellt vacker, men man utvecklas ju osv.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Vad kan man göra när man är rastlös om inte damma av kameran, ge sig ut i trädgården och sedan sätta sig framför Photoshop och åtminstone försöka åstadkomma någonting som är tillräckligt bra för att läggas ut på bloggen?. Jag kan svaret: inget! Och geometriska former är väl livet.
Det är väldigt många som frågar hur vi får så "ljusa" och "klara" bilder: hur personerna på våra bilder får så fin hy och hur färgerna kan bli så fina på våra bilder. Det är inte ofta vi gör tipsinlägg men här kommer verkligen vårat bästa tips till bättre och proffsigare bilder, även om det nu blir lite luddigt.
 
DEN GYLLENE REGELN: Det viktigaste och det som ska styra hur och var du tar dina bilder är LJUSET. L-j-u-s-et. Här nedanför finns tre bilder som får agera som exempel. De är alla tagna vid samma tillfälle men på olika ställen.

Med mina ögons dömande såg denna platsen perfekt ut. Men såhär såg testbilden ut när jag hade knäppt av. Jag är alldeles mörk och har lila skiftningar i ansiktet. Detta beror på att det framför mig (bakom kameran) var ett flertal träd som kastade en skugga på mitt ansikte och inte lät ljuset från himmelen passera.
 
När jag såg att bilderna inte blev alls så fina som jag hade tänkt mig var det bara att flytta på sig. På nästa plats var det en stor öppen yta utan träd framför mig (bakom kameran) vilket gjorde att det blev mycket mer ljus som föll på mitt ansikte. Men man kan ändå se hur ljuset faller lite ojämnt och att mina ögon är mörka och inte har så mycket lyster. Här är det helt enkelt för mycket himmel med i bakgrunden som då kameran tar med i sina ljusmätningar. Bakgrunden är helt enkelt för ljus även om nu en större mängd ljus faller på mitt ansikte.
 
Till slut förflyttade jag mig då till en plats där bakgrunden helt och hållet täcktes av träd som solen kunde passera igenom. (här fanns det alltså ingen risk för att en stor del av himmelen skulle rymmas i bild) Dessutom var det här en stor öppen äng framför mig som gjorde att ett jämnt ljus kunde falla på mitt ansikte.
 
Såklart ser det olika ut från gång till gång hur ljuset faller och från vilken vinkel man bör fotografera. Men nu har ni i alla fall sett hur stor skillnad det kan bli på ens bilder ifall man tänker på ljuset.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec