bloglovin
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Som en del av er kanske vet så jobbar jag på Jönköpings-Postens ungdomsredaktion vilket kan beskrivas som världens bästa jobb. Imorgon har vi möte och jag och Elin står denna vecka för fikat. Så idag har vi försökt slänga ihop såna där populära kakor som kallas Macarons, vilket var lättare sagt än gjort. Nu ska jag dock snart sova med armar som är helt slut efter att ha malt tusen ton mandel. (vältränad oyes..)
Vi har fått en massa frågor om huruvida det finns redigeringsprogram utöver Photoshop som dessutom är gratis. Därför kör vi igenom en lista med bra program för den snåle.


GIMP - http://www.gimp.org/
Ett program man laddar ner, som liknar Photoshop till viss del fast med mindre verktyg. Man kan arbeta i lager, göra grunderna och en del avancerade saker i bildredigering osv. Det är dessutom hyfsat lätt att lära sig om man kan Photoshop - ett bra gratisprogram helt enkelt!

Picasa - http://picasa.google.com/
Ännu ett program som du laddar ner. Här kan du grundredigera dina bilder och dessutom lägga till coola effekter med bara ett knapptryck! Med detta program kan man också öppna RAW-filer och förstå, eftersom allt står på svenska. Ett program för den som vill ha det enkelt för sig, men ändå vill ha pejl på bildredigering.

Picnik - http://www.picnik.com/
Ett program som inte är ett program utan en hemsida. Här kan du redigera bilder utan att behöva ladda ner några konstiga program. Du kan göra enkla förändringar såsom att rotera en bild, ändra ljus och beskära. Man kan även lägga till trevlig text, såkallade stickers och olika effekter. Dock står det på deras hemsida att det bara är tillgängligt till april, så passa på!

Photoscape - http://www.photoscape.org/
Ett lite mer annorlunda program. Här kan man både konvertera RAW-filer, skapa bildcollage, GIF-bilder och göra lite bildredigeringar. Dessutom är även detta program på svenska!


Paint
Finns hos alla Windowsanvändare. Här kan du... måla.

Tagna i April förra året.

Idag vill jag mest ha det här. Och nej jag syftar inte på korv (även om det nu är väldigt gott) utan på möjligheten att hänga ute om kvällarna i solnedgången med massa härliga människor. Detta kan har varit det mest poetiska jag någonsing skrivit i ett inlägg så passa på att läs meningarna om och om igen!

Hanna lär väl förmodligen halvt slå ihjäl mig för första bilden..
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Så mycket som solen skiner kan man ju nästan låta sig hoppas på att våren redan är här. Det ska ju såklart fortfarande rövkallt ute, men om man är inomhus kan man iallafall låtsas att det är lite varmare. Sedan kan man dricka lite påskmust också, för där är minsann ICA alltid ute i god tid.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag skiner solen och jag glider runt i mina coola brillor bara för att jag kan. Förevigade det även på bild och körde än en gång på handen-genom-håret-posen. Jag körde även på öppen mun och att kolla åt sidan/neråt. Man skulleju faktiskt kunna tro att de här bilderna kommer från någon cool modetidning.

Och ja, jag vet. Jag är så bra på att välja rubriker.



iPhone + Instagram

Sammanfattar veckan/dagen med lite iPhone-bilder på skitiga bussfönster, fint väder och vår Instagram som var bättre än eliten - hoppas ni gillar mig ändå. Nu är det nämligen äntligen fredag igen och det firar jag genom att titta på ett program som handlar om tårto och eventuellt dregla lite till det då. Hoppas ni hittar ett lika bra sätt att spendera er fredag, som jag.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Bilder på Johanna/Hofh från förra hösten

Dagen har spenderats i skolan precis som alla andra torsdagar, förutom att vi idag har studerat grislungor och grishjärta. Bajsluktande och blodigt var det men ändå himla intressant. Men nog om mina skoläventyr och över till det roliga faktum att Big Brother har börjat igen. Jag vet inte vad jag ser i att kolla på blåsta människor som gör dumma saker instängda i ett hus, men ja. På något vänster är det underhållande.
Sovfrisyren de senaste två dagarna finns där under luvan, tro mig. Den var bara för fin för att visas.

Detta är vad man göra om man går runt och har feber en onsdag som denna. Matteplugg och samhällsplugg. Det enda som är bra med denna dag är att jag kan gå runt i världens största tröja och vara allmänt äcklig och ful. Hörde att det var semledagen igår också (Twitter och Instagram skvallrar) och själv åt jag ingen, det är allt synd om mig..  Men nu ska jag återgå och vänta på att klockan ska bli tillräckligt mycket så jag kan gå och lägga mig.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Plusgrader, bortsmält snö och sol = vår. Så ja tack, vi vill gärna ha mer av detta. Nog för att allt fortfarande är grått och grenigt men med massa bokeh blir det ju ganska fint på bild ändå, eller hur? Idag gråter jag annars mest över att det är fettisdagen men att jag inte har ätit någon semla. Skäms.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Mmmm vad mumsigt det ser ut.

Vad passar inte bättre när man kommer hem efter skolan en sådan här dag än mangosorbet och vaniljglass. Okej, det kanske inte passar med kall glass när det är såhär svinkallt ute, men det är faktiskt gott ändå. På med ett Mariekex (klaga inte, jag hade ingen annat) och du har något att göra en stund.

Jag är aldrig effektiv på söndagar och det är verkligen den värsta dagen i veckan. Idag har jag liksom nästan alla andra söndagar i mitt 17 åriga liv haft en "typisk söndag":

Vaknar sent men är ändå sådär aptrött och vägrar att lämna sängen förrän halva dagen har gått. Bra start liksom. (mmmm vacker man är..)

När man då ändå orkat pallra sig ur sängen så kollar man i spegeln och inser att man aldrig kan tillåta sig själv att sätta foten utanför dörren under hela dagen för att man ser sådär äcklig ut som man bara kan göra på söndagar. (så skit i att mitt hår är halvt fixat och att jag även är påklädd... det räknas inte)

Så istället för att fixa sig och göra sig redo för att hitta på något vettigt går man och hämtar något att äta. Helst något fett onyttigt som gårdagens chip till exempel. I värsta fall får man ta en frukt. Den går ju åtminstone att äta, även om den nu inte höjer ens status på "äcklighetsskalan".

Med sitt tilltugg lägger man sig återigen i sängen. Resten av dagen slösurfar man eller kollar på dålig tv. Allt bara för att man vet att det är skola imorgon.. Värd dag. Japp.

Nåde er som nämner att de precis har fått sportlov. Nåde er.


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

När man går runt och gräver efter skatter i ett gammalt hus får man uppleva mycket ska ni se. Bland annat känner man sig faktiskt rätt ung när man hittar en fläskig bibel från 1700-talet, sedan kan ni ju bara föreställa er lukten från en 300-årig bok. Men spännande är det!
iPhone 4 + Instagram

Idag har något historiskt inträffat - jag har varit och klippt mig. Jag sa farväl till min galna kalufs och trots att jag hatar frisörer (eller... frisörsalonger.. inte personen som klippte mig) så kände jag att det var dags. Så istället för att se ut som på bilden till vänster så ser jag nu mer ut som på bilden till höger. Tänkte bara informera er så ni inte undrar vem den nya killen som visas på massa bilder är.. Det är bara jag i sex centimeter kortare år. Så att ni vet.

Nu ska jag gå och sörja sista sportlovsdagen med att äta något onyttigt. För det är jag bra på.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Vi var otroligt sugna på semlor så vi bestämde oss för att gå upp extra tidigt för att hinna baka några. Efter ett antal vilda diskussioner om hur små semlorna skulle bli och om mandelmassan var för lös eller inte, lyckades vi iallafall åstadkomma några minibullar. De var faktiskt goda trots den klumpiga mandelmassan och grädden som nästan var smör. Vi vet att ni önskar ni var lika duktiga!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

I söndags kväll hade nog alla föräldrar velat ha mig som so. Jag gjorde nämligen paj till min kära familj, och vem älskar inte paj? Paj är det bästa som finns och är det dessutom ost- och skinkpaj med broccoli så är det ännu bättre. Och eftersom är bloggare så var jag såklart tvungen till att göra ett inlägg om det. Slår vad om att hälften av er kommer att springa å göra paj efter att ha sett mitt mästerverk!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Idag är det alla hjärtans dag, men det skiter jag i och visar de här bilderna istället. Hoppas ni har det underbart denna amerikaimporterade, kommersiella högtid - som ingen egentligen bryr sig om. Nu hade jag tänkt att dra iväg och bli bjuden på middag för jag har en pojkvän att vara med.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Jag skulle kunna ljuga hela inlägget igenom och säga att jag går klädd i fluga varje dag och att den där analoga kameran hänger runt halsen jämnt. Fast sen så ångrade jag mig. De här bilderna är endast ett exempel på hur korkad jag är som går ut i minusgrader och klär på mig en obekväm fluga för att sedan köra "handen-i-håret" pose och frysa häcken av mig. Men sen är jag ju inte vidare smart heller.
Såhär cool kan man se ut om man håller missbildade kakor framför ögonen.

Nu börjar alla hjärtans dag att nalkas och varför inte då baka lite kakor till din käresta! Eller din mamma, pappa, katt eller fisk om du hellre vill det. I vilket fall som helst riktigt goda kakor, om man inte failar och gör alldeles för stora bollar som jag gjorde, och jag skulle egentligen råda er till att äta upp dem själva. Det gjorde jag.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Spenderade mestadels av natten vaken tillsammans med fint folk så nu går jag runt hemma som en levande zombie och är allmänt trött och äcklig. Lyckan är dock total eftersom att vi som sagt har sportlov och då får man tid till saker man inte har tid till annars, som att måla till exempel. Det gör jag nu. Och ska göra tills jag somnar med näsan ner i skrivbordet..
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Vågade mig ut i kylan (=gick ut i trädgården några meter) och lyckades ta lite bilder på några växtstackare som kämpade för livet (de var säkert redan döda de jävlarna). Men det bryr väl inte ni er om så länge ni får titta på de fina bilderna. Nu har jag fått sportlov, och tänker fira detta med att ge mig ut på äventyr. På återseende!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / Alma
När man tvingas bli halvt inspärrad till klockan fem i skolan och dessutom ska dö kemiprovsdöden imorgon så får man helt enkelt rota igenom arkivet efter något att publicera. Det var längesen vi fotade porträtt så vi är extra pepp inför våren då man kan fota utan att fingrarna ramlar av.

Nu: kemiplugg. Går man natur så gör man.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Nu fick ni se mig i oplattat hår också. Jag är snäll.

Här kommer världens bästa tips som ni kan göra när ni har tråkigt, det är ljust ute och ni har en sån där snyggdag (okej, det är inte ofta man har sådana dagar men ändå): ta självporträtt! Då har man tillåtelse att svära åt hur ful man är i några minuter, tills man får några bilder där man intar en någorlunda filosofisk och snygg pose. Sedan kan man ju också redigera bilderna lite konstigt så alla tror man är sådär djup och konstnärlig, som jag.

Varsågod!
Canon EOS 40D + Canon EF-S 17-85/4.0-5.6 USM & Canon EF 50/1.8 II

Jag skulle inte alls vilja befinna mig i det där fyrtiogradiga vattnet just nu istället för att frysa rumpan av mig i tjugo minusgrader. Inte alls faktiskt. Men jag kan ju alltid lägga mig i badkaret och låtsas att det är havet utanför Fort Meyers Beach i USA istället. Funkar ju minst lika bra.
iPhonebilder, yeah!

Kom hem för en timme sen och var trött som ett as. Jag är fortfarande trött som ett as, men jag lyckades ändå fylla två tvättmaskiner med svettkläder och trycka i mig lite potatisgratäng och kassler. Sedan fick jag ju också chansen att visa kattens underbara nylle, och skillanden mellan hur man ser ut innan jobbet och efter. En lite oroväckande skillnad....
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Hittade den här guldklimpen bland mammas och pappas gamla grejer. Nog med att jag brukar klaga på att vi sparar exakt allting som vi aldrig kommer att använda - men att hitta den här plus typ 3 filmer som jag kan fotografera upp gjorde min dag. Tänker att det här blir början till fotoväggen jag planerat att göra i mitt rum sen länge tillbaka.

För övrigt anlände jag åter i Jönköping igårkväll från en superfin helg i Stockholm  och resten av helgen ska spenderas med pajbakande. Bäst.


Är bilderna sugiga skyller jag helt och fullt på att jag inte sitter vid min egna, älskade dator...

Det här gör man för att uppnå en lyckad lördagskväll om man inte sitter fastnaglad i soffan framför Melodifestivalen. Bakar smaskig kladdkaka och äter ostbågar alltså - för det får man faktiskt unna sig när man slitit i en skoaffär en hel vecka. Nu ska jag bädda ner mig i sängen och försöka att inte tänka på den kommande söndagsdeppen.
Kör den där posen som alla andra gör liksom. Cool är jag!

Igårkväll satte jag mig på ett tåg mot Stockholm för att delta i lite spännande kemigrejer som pågår här i två dagar. SJ varnade igår för snökaos så antingen sitter jag nu och lyssnar på massa föreläsning om allt och ingenting som har med kemi att göra, eller så sitter jag fast i ingenmansland på ett iskallt tåg.. Vi hoppas på det första tycker jag.
Jag är så snygg när jag är efterbliven.

Eftersom jag är så vuxen att jag jobbar (=praktiserar) är jag tvungen att göra matlåda varje dag. Först tänkte jag YEAH, jag får välja vad jag själv vill äta istället för äcklig skolmat, men det är faktiskt inte lika roligt som man kanske tror att äta uppvärmt äckligt potatismos. Iallafall åt jag världens bästa matlåda idag, nämligen tonfisksallad. Världens bästa mat! Dränk den i salladsdressing och du har himmelriket i en burk. Sedan att du rapar kattfisar efteråt är en annan sak.
När man är bloggar såhär finfina inlägg som vi gör ibland så är man tvungen att ta massa bilder på sig själv bara för att ni älskar det. Inte för att vi är så egocentriska.. Säger vi.

Ska man bli snygg så äre bra fönsterljus som gäller. Oftast brukar det då vandra förbi lite personer titt som tätt  ute på gatan och man måste så klart spana in vem det är. Kan ju vara en kändis, vad de nu skulle få för sig att göra i ett samhälle utanför Jönköping..

Det är sen man börjar fundera på hur man ser ut.. Så ja, man kollar neråt.

Och ja, eftersom man är hemma är man endast iklädd kalsonger. Det är nu man inser att man skämt bort sig för all framtid genom att stå halvnaken gloendes i vardagsrumsfönstret på någon man inte känner..

Och det är ungefär här man får självmordstankar och mest vill dö framför allt annat. Man kan tycka att man borde lära sig av sina misstag men det här händer om och om igen... Snart har väl halva Jönköping sett mig i kalsonger. Gött.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec