bloglovin
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Om man har tråkigt en söndagskväll kan man alltid tvinga in sin pojkvän till staden och ta lite bilder nattliga aktiviteter. Det gjorde iallafall jag. Typ en av de sakerna man säger att man ska göra någon gång men aldrig gör. Bilderna blev väl sädär, med frusna fingrar och bilister som stirrade frågande när de körde förbi, blir det inte alltid sådär alldeles alldeles, underbart...

Canonm EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag skulle man kunna tro att alla i Jönköping är söndagsdeppiga - men icke! Det är ju höstlov och livet är underbart. Befinner mig för tillfället hos en kompis och har fotat lite bilder i mörkret. Huset är även fyllt av katter som skrämmer mig, en gång rev den mig i fingret så jag började störtblöda. Elakt. Ikväll ska vi på bio med hela tjocka kompissläkten så vi hörs!
Och nej tyvärr, om ni nu trodde att växten skulle vara i paketet måste jag göra er besvikna..

Idag kära vänner har vi förberett det finfina priset i tävlingen som avslutades i måndags! Klippt lite, skrivit lite, handlat lite och packat ner väldigt mycket. Världens personligaste pris och ja, nu kanske ni vill veta vinnaren också?

Den lyckliga som kammade hem vinsten blev... Miranda. Grattis! BESÖK HENNES BLOGG HÄR!

Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Modell: Jonna

De sista bilderna med Jonna (tror jag åtminstone, vem vet, det kanske kommer mer..) innan vi går på ett mycket efterlängtat höstlov. Woho! Nu ska det sovas och planeras galenskaper minsann. Förhoppningsvis iallafall.

Sedan ska vi snart lotta vinnaren av vårt hemliga fina paket också, spännande! Även för oss, för vi har inte bestämt vad som ska vara däri än... Så ni är mer än välkomna att tipsa oss!
Det här med matfotografering har ju aldrig varit mim grej, det vet ni redan!

Ni kanske kommer ihåg att jag tjatade om stekt potatis i ett inlägg för gaaanska längesedan.. i början av Juli rättare sagt. Hursomhelst, ni som har följt bloggen vet att jag inte är den bästa i köket. Men tro det eller ej, jag lyckades steka potatis. Och god blev den dessutom! Annars hade det ju inte varit så mycket att skryta om. (vilket det inte är nu egentligen heller) Att resten av måltiden bestod av frysta hamburgare och köpt Ica-glass kan vi glömma för ett tag!

Så jag är inte så kass i köket har det visat sig. Mästerkocken nästa! Gordon Ramsay får akta sig... Min specialité är halvfabrikat.
Bilder tagna med iPhone 4 och Instagram.. Idag hade vi lektion i Photoshop, jag kunde redan allt. Jag tror nog jag impade läraren lite. Skulle visa lite före- och efteraction på första bilden men visste inte om den okända människan skulle approva. Ni kan ju gissa er till hur awesome jag var! Lång. Bildtext. Men. Skit. Samma.

Idag kan man inte säga annat att jag har varit riktigt nyttig. Med en chokladboll till lunch, pizza till middag, och en liten stund med en fin kille på eftermiddagen kan livet inte bli bättre. Eller ja, jag kanske inte riktigt har varit så nyttig idag, men det är gott med pizza iallafall.

Ser framför mig en liknande löpsedel när jag dör, om 80 år eller så. "Megapixlar-Mikaela, åt sig till döds - på bullar." Mmmm bullar...
Gjord i Adobe Illustrator CS5

På Tisdagar har jag nuförtiden (dvs. i tvåan) något som kallas för Grafisk Kommunikation. Låter väldigt vackert och troligtvis helt okänt för den ovetandes. Men ja, enkalt sagt - man får måla och vara kreativ på datorn. Och just nu håller vi på i det underbara (och ångestframkallande när det inte gör som man vill) programmet Illustrator. Här är min bild, min första faktiskt. Applådera åt mig, heja på mig och säg att jag är bäst! Sedan att jag inte orkat göra håret är en annan grej..

Men tar kommentaren "Om det varit din flickvän på bilden skulle du definitivt givit den till henne." som att läraren gillade den. Heja mig!
Måndag - Dagen då jag faktiskt har tid att äta frukost på morgonen (mackor utan oboy går inte), för jag har finaste sovmorgonen. Dagen då jag kommer hem tröttast ever vid sextiden, för att jag har idrott sist på dagen. Idag dansade vi och jag ägde *host (om man kan kalla det för dans för vi gjorde mest juck-moves till "Om sanningen ska fram"). Dagen då jag aldrig riktigt kan göra ett awesome inlägg, för att det är mörkt redan när jag kommer hem. Dagen då jag borde städa eller plugga men istället kollar på Two and a Half Men. Det ska jag göra nu.
Det äger.

Glöm förresten inte att ni har till 23:59 idag att kommentera och vara med och tävla om världens bästa pris här!
Smet. Är. Gott. Till. Och. Med. Bättre. Än. Kakan. Själv.

Lördagkvällen spenderades igår med två b-rudar på ett golv med tusen ljus bara för att det är höst och en halvfärdig kladdkaka som var smetigare än smetigast. Überfint! Begav mig runt tiotiden hem för att äta en halvliter glass och vara förkyld och eländig i min ensamhet. Det märks att det är höst alltså, första förkylningen har anlänt och det är mörkt mest hela tiden. Men ja, det var en fin lördag.
Eftersom det var längesedan det hände något sådär stort på bloggen, kör vi nu igång världens finaste minitävling! Beskåda bilderna nedan:

Tänkte ni att ni var klara nu? Nej men nu är det inte så att det här bara är en dans på rosor, ni måste nämligen hitta de fem felen som gömmer sig i den undre bilden.

Skriv erat svar i kommentarerna senast på måndag 23:59, men för att det ska bli så rättvist som möjligt får ni bara kommentera EN gång! Vi kommer sedan att lotta ut en vinnare.

Priset är inte mindre än en fet länk och ett hemligt paket med hemligt innehåll som vi själva väljer ut. Spännande va? Ja.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Modell: Jonna

De sista bilderna på Jonna från min sida, heja! Ljuset var ganska mycket awesome den dagen. Men ja, nog om ljus och bilder - idag är det ju fredag och halleluja för det! En vecka kvar till höstlov och bara 63 dagar kvar till julafton. Så varför inte starta redan nu? Fram med glögg, pepparkakor och in med en gran. Bara bra att vara ute i god tid!

Fast ne... låter det nog vara höst till vintern kommer iaf.
Skulle ta kort gulliga kort på min hund och min katt så ni skulle se hur söta och gulliga dem var - så ni skulle bli avundsjuka, såklart. Det gick ju inte så speciellt bra, om man säger så. Katten blev helt galen och fastän jag mutade henne med ost förvandlades hon till satan i form av en katt (vet inte om det var ostens fel eller kamerans). Hunden gick det väl lite bättre med, med sen fick han också nog. Nu när jag kommer i närheten av katten springer hon iväg som om jag försökte elda upp henne.

Mina djur gillar inte mig...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +4

Imorse hade jag en liten fin sovmorgon och passade då på att gå upp tidigare för att blöta ner mig och kravla runt i daggen. Oerhört värt - fotograflivet är tufft, oja! Nu sitter jag och kollar igenom min externa hårddisk och jag säger bara: nåde den som kollar igenom den. Filmer när jag dansar fula danser till fjortisdunk, egobilder från alla vinklar som existerar och klipp där jag pratar med världens omanligaste röst är vad denne kommer få genomlida.

Men ja, ska gömma den i husets djupaste vrå innan min kära flickvän kommer hit för att äta glass. Finonsdag.
Idag var det kolsvart när jag skulle till skolan, så jag kunde inte ta det obligatoriska springa-till-bussen-självporträttet. Så det fick bli en sån här, i farten, men det är fint!

Väl framkommen till skolan, hittade vi en fin och mystisk inköpslista i fotosalen. Det är inte jag som har skrivit den, jag lovar. Även om jag också gärna skulle vilja ha cheese och strumpor..

När lektionen slutade och vi lärt oss så mycket vi kunde om studiofotografering, slutade även jag för dagen. Kände att eftersom det var tjugo minuter kvar tills bussen gick, att jag hade lite tid att springa runt som en idiot och ta kort på saker i stan...

Dock var det väl ungefär efter den här bilden var tagen, som jag såg min kära buss och var tvungen att kuta som en dåre till busshållplatsen. Men jag hann med den, såklart - och det var dagens motion!

Intetsägande dag, intetsägande bilder, intetsägande text, intetsägande inlägg - ja, ni förstår ju hur speciellt roligt jag har idag! Tänkte vara effektiv och värva psykologipluggande med inkluderat chokladrickande och depressiva höstpromenader. Samtidigt kan jag passa på att tända lite ljus och sånt där, för det är ju sånt man ska göra på hösten. Eller? Men ja, ospeciella dagar kan vara bra ibland.

Nu får ni inte bli besvikna om ni har trott att mitt liv är superhejdundrandesroligt hela tiden, för det är det ju verkligen alla andra dagar så att ni vet! Verkligen.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Modell: Jonna Arvidsson

Åh som ni har längtat! Här är fler bilder från fotograferingen med Jonna - som för att lindra söndagsdeppen en aning iallafall!
FÖRFRYSNINGSFARAN - Sy dig en extraordinär och supervarm mössa! Snygg ska den med vara och här är bara ett exempel på en 10-poängare som till och med en 17åring med noll intresse för symaskiner kan åstadkomma! Snygg och varm helt enkel. Som en sann naturvetare vet jag att den mesta värmen utrstålas från huvudet, heja mig!

BRANDFARAN: Om du nu skulle vara så osmart och börja tända ljus (vem gör det liksom?) så ladda upp med vatten. Ja, mängder av vatten helt enkelt - i glas, i flaskor, i bunkar och kanske till och med en brandsläckare. Allt för att vara på den säkra sidan!

TRAFIKFARAN: Eftersom det blir kolsvart redan klockan sex så är det bäst att du åker iväg till närmaste affär och köper ett reflexlager. Variera dig i former, typer och vart du utplacerar dem! Häng en i örat, några runt halsen och ja, fantasin sätter gränserna! Minst 10 reflexer på samma gång så ser bilarna dig garanterat!

LIVSFARAN: Som ni märker är det helt livsfarligt att göra det mesta på hösten så ja, det allra bästa är att stänga in sig på sitt rum där man är skyddad från både kyla, bränder och bilar. Sätt på din favoritserie och känn dig säker!
Bilderna är tagna med iPhone 4 och appen Instagram

Idag har varit en sådan dag när man helt enkelt inte orkar dra fram systemkameran - och då är det bra att ha en iPhone och ljuva Instagram. Gick runt iallafall runt i samhället lite, utmanade ödet och gick på en A-brunn och allt sådant där. Det är apkallt idag, och det var till och med frost imorse, nice.

När jag var liten var det en elak pojke på mitt dagis som sa att det var snö och inte frost. Idag kan jag säga - IN YOUR FACE!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag var en sån dag jag låg ner bland buskar och gräs för att få en bra bild och trodde att skogen alltid är helt öde. Men sedan prasslade det till och jag slängde en blick åt sidan och såg en man med hund och allt sånt där. Det är alltid lika fint när de ler och man vet att man gjorde deras dag. Men ja, nu ska jag gå och halvdö för att jag skäms ihjäl lite. Inte fick jag några bra bilder som det var värt att skämmas ihjäl för heller.

För övrigt ljög jag i hela detta inlägget för det här hände igår. Men ja, är man en upptagen man är man tvungen att förbereda inlägg dagen innan och skriva så att det verkar som att det sker i nutid. Förlåt.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Gick på en liten fotopromenad när jag kom hem från skolan, nyss. Det räknas faktiskt som promenad även om jag bara orkade gå ungefär 600 meter innan jag frös ihjäl och var tvungen att springa in och värma mig. Man fryser alltid nuförtiden. Tänk vad skönt det skulle vara att ha vinterpäls, så man bara kunde glida runt hela tiden utan att frysa. Sedan att folk skulle vända på huvudena och fråga varför i sjutton det går en alldeles för hårig och pälsig kvinna fri på gatorna, behöver vi ju inte bry oss om.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm

Det har ekat tomt i porträttavdelningen alldeles för länge, så här har ni en liten förhandstitt på fotograferingen med Jonna som vi gjorde i helgen! Lagom höstiga bilder eller vad säger ni? För övrigt har vi idag en så kallad studiedag då det är meningen att man ska lägga hela sin lediga dag på att plugga.. men ja.. så blir det ju aldrig.

Fett fina bilder, jag vet. Är sjukt talangfull *host

Här kommer några av dagens roliga aktiviteter: Jag använde en iPod jag inte har rört på över två år, och knappt rört den alls överhuvudtaget. Använder ens folk sådana längre?. Det kändes konstigt, och låtarna jag lyssnade på förr i tiden får mig att skämmas lite... Jag åt köttfärssås och spaghetti. Köttfärssås är förresten mycket godare med pasta som har rolig form, spaghettisar(?) är ju tråkiga. Sedan redigerade jag lite bilder på Jonna, som jag förövrigt tror kommer bli assnygga!

Nu taggar jag studiedag imorgon och det tänker jag fira med att sova, hela dagen. Kommer bli nice!
Intressanta bilder hm... / Besök Jonnas blogg häääär!

Idag trotsade vi kyla och vindar tillsammans med Jonna. Det var nämligen dags för lite porträtt/modellfotografering! Känns som det var hundra år sen sist men nu var det allt dags. Trots sura kärringar som varnade oss för att alla hundar kommer pissa på våra grejer och höstiga träd som inte alls vår så höstiga som vi trodde så blev det nog kanonbra bilder! Med en duktig tjej framför kameran kan det ju inte bli annat än bra?

Men ja, resultatet får ni allt vänta lite med. För jag har viktigare saker för mig... typ som.. att.. öh.. äta. Höres!
Bilder tagna med iPhone 4 och appen Instagram

Ja ni vet ju redan hur Marcus fredag såg ut så varför inte veta lite om min. Slog på stort och drog till Hemmakväll och köpte Ben och Jerry-glass och en fet godispåse. Sedan bänkade vi (jag, Ben, Jerry och min pojkvän alltså) oss framför idol (som btw bara blir sämre och sämre...). Vi såg Alexander Bard bli ledsen för att de trackade ner på hans snygga outfit och Bagge försa sig. Sedan när Ben & Jerry var uppätna gick vi på kvällspromenad i solnedgången och hade en rätt fin kväll. Även om man frös stjärten av sig.

Nu ska jag köra en Marcus-lördag och äta tacos!
En fredag kan börja sådär himla bra, för att sedan gå från superfin till ganska dålig. Det hela började med att jag kom hem, upptäcker ett kuvert märkt "ExpressBild" och river upp det för att se det fruktade klassfotot. Sorgligt nog kommer Jönköpings alla gymnasieelever få dras med att det står en ful kille uppe i högra hörnet. Men det hör väl till, att man aldrig blir snygg på skolfotot liksom.

Efter att ha sansat mig kommer jag även på att det är städdag av mitt kära rum. Känner ni mig så vet ni att jag har tusen saker på mitt golv så ja, det var bara att sätta igång och kånka upp allt i sängen. Pust. Nu ska allt ner också.

Men då äntligen är det dags för mat! En lycklig Marcus öppnar kylskåpet för att se vad som erbjuds i familjens kök idag - det är ju fredag så en stor köttig stek och lite klyftpotatis förväntas ligga i matlådan - men icke... Lite köttfärslimpa med potatis funkar ju det med... Fredagsmat? Hm.

Väl sittandes vid matbordet blickar jag ut och då kommer nästa superroliga fredagsaktivitet - på marken ligger tusentals löv som bara väntar på att bli uppkrattade. Så ja, iförd gummistövlar (som kan vara det obekvämaste som finns) och med en kratta i högsta hugg frös jag halvt ihjäl bland alla löv.

Men då... till sist... efter alla dessa mysiga incidenter hittar jag två fina, stora och underbara Maltersers-påsar. Välkommen tillbaka Superfredag, du var efterlängtad ett tag!
Knepiga bilder tagna med Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II & Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS. Kitobjektivet suger, borde skaffa ett snajsigt vidvinkel. Tips?

Tänkte att ni ville veta hur jag bor. Ni känner ju mig så väl och det kändes konstigt att ni inte ens har varit hemma hos mig. Så jag tog mig i kragen och städade mitt rum bara för er skull. Jag bäddade till och med! Nu i efterhand ser jag dock att jag kanske borde ha rätat på tavlorna lite, men det får ni leva med - det gör ju jag.

Sedan att jag bara gömde mina kläder, som låg utspridda över hela golvet, utanför dörren behöver vi ju inte berätta.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II & 17-85 IS USM/4-5.6

Insåg idag att jag helt glömt bort bilderna från USA, så jag kopplade in min kära externa hårddisk och panikade i två minuter innan jag hittade bilderna. (i vanlig marcusanda stressar jag upp mig över ingenting) Men hursomhelst, här är lite bilder från den finfina staden Miami! Där kunde man bada och shoppa, och sedan bada lite till och kanske shoppa igen. Som ni fattar befann vi oss mest på Miami Beach och var de där turisterna som alla skrattar åt. Kritvita och otränade jämfört med alla andra, typiskt svenskar! Galen som jag ofta är tror ni säkert att jag besökte gänget på Miami Inc och gaddade mig med en fin kaktatuering... men så lyckosam var jag inte..

Vill ni se mer bilder gå in här och här!
Bilden på mig är tagen av Lisa, resten är tagna med Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Idag hade vi foto och vi fick alla i uppdrag att pallra oss upp till stadsparken och sedan dra ner till någon liten å som hette Dunkehallaån, där vi skulle ta mjölkiga bilder på vattenfall. Själv tycker jag att jag lyckades med den mjölkiga delen iallafall. Resten av lektionen bestod mest av att gunga, skrämma barn, ta bilder när vi springer och ser otroligt fula ut och sedan göra mopedister otroligt glada genom att ta bilder när de kör förbi. Tänk vad mycket glädje vi spred!
Alla bilder tagna med iPhone 4 + appen Instagram. (vi heter megapixlar där såklart!)

Måndagar brukar alltid vara sådär intetsägande och tråkiga. Men idag var det skillnad. Åkte buss 28 direkt efter skolan åt motsatt håll vad jag brukar. (living on the wild side javisst!) Pluggade matte ineffektivt samtidigt som hästen på iPaden skulle tas hand om! Den virtuella  hästen får ju inte bli smutsig! (!!) Åt typiskt tonårsmat bestående av pasta och kötbullar märkta med halvfabrikat.Tog sedan bussen hem och förvandlades till hulken. Beware!

Nu ska jag kasta en råtta åt alla håll så katten slutar jama. Anteckna! Sedan ska jag gråta en skvätt över att vi har bad på idrotten och ska simma runt med en orange docka som blivit räddad tusen gånger om!
Lite saker som du kan göra om du inte vill ägna hela din söndag åt att deppa över att helgen tog slut alldeles för fort. Världens bästa lista!


Tröstät lite (=mycket) choklad. Om du vill vara lite nyttigare, som jag kan du äta någon chokladkaka med riktigt hög kakaohalt. Eller slå dig själv på käften med den. Desto beskare - desto nyttigare.

Kolla i gamla fotoalbum och skratta åt hur ful du var i blöja, och hata dina föräldrar lite som lät dig gå runt i den där fula frisyren.

Gör ett nytt, mycket finare album med bilder där du faktiskt ser snygg ut. Eller så gör du ett album som handlar om oss. För vi är ju rätt snygga. Ibland. Eller aldrig...

Häng på Twitter hela dagen för att se om vi någon gång kommer uppdatera vår Twitter som vi nyss har startat. Ja det är sant, nu har vi också fallit dit. Mer mainstream än någonsin. Om ni vill (ja det vill ni) så kan vi följa oss HÄR! Tryck här alltså

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Knepigt väder det är. Dimma, 20 grader och höstsol. Ser ut som en film utanför fönstret, ser ungefär 2 m bort sedan är det totalt vitt. Tänker mig en sån där skräckfilm där det gömmer sig massa mördare elller utomjordingar inne i dimman som kommer äta upp mig nu när jag ska bege mig mot en tacokväll. Det är ju lördag trots allt! Vi får se om jag överlever... annars vet ni att jag kommer spelas upp på bioduken i nästa storfilm! (vet inte om "Marcus och monstrena i dimman som åt upp honom påväg till en tacokväll" är för långt som filmtitel..?)

Och juste... bilden är från dagen. Lite vänner. Lite löv. Lite grodperspektiv. Höst är bra!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec