bloglovin
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm / Mer bilder från denna fotografering hittar du här, här här och här.

Det var väl mer än en månad sen sist vi hade denna fotografering, men det blev många bra bilder allt. Dessa är de sista. Jag lovar! Nu önskar man att det var lite sommar så man kunde ha lite fotograferingar utan att frysa rumpan av sig. Men ja, man kan ju inte få allt.

Nu ska jag forstätta njuta av min underbara studidag. Eller ja, fortsätta plugga...
Fixad och såntdär i Photoshop CS4.

Som tidigare nämnt betyder Tisdag att jag har lektion i Grafisk kommunikation. Nu har vi börjat med bästa programmet Photoshop och idag var det ganska fritt att göra vad man vill. Och eftersom jag är så himla kreativ (och inte alls hittade idén på en hemsida) klippte jag ihop lite bilder till en himla snygg bild. Eller hur? Snyggare bild har aldrig någonsin skådats.. Så passa på och njut av detta underverk! Glömde visst stigbilden märkte jag nu...
Visst älskar man att komma hem när det är kolsvart, så man kan ta sådana här fina bilder?

Idag var en sådan dag man missade sin enormt långa sovmorgon till klockan elva, bara på grund av en alldeles för tidig läkartid som ändå bara tog tio minuter (hej superfulatröttzombie-mikaela). En sådan dag man är extremt sugen på chokladbollar, men inte kan baka för att vi inte har kakao. Tur att det var god mat hemma iallafall, även om det inte ser så speciellt gott ut på bilden hehe...

Nu ser jag fram emot att fortsätta med min otroligt grymma hemsida till Multimedian och en fetto-kväll framför tvn!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

27 november. Söndag. Första advent. Julmarknadsdag. Kalla dagen vad ni vill men inte är den mysig iaf. Regn, blåst och allmänt skitväder är vad det bjuds på om man går ut idag. Men ja, förutom att söndagen enbart bestått av att försöka pränta in daggmaskens alla delar (intressant woho!) så har det varit en fin helg. Mys med världens finaste flickvän och häng med gammalt högstadiefolk inkluderande världens största chokladboll. Resten av kvällen spenderas av Sunes jul. Bäst.
Kolla i HD och fullskärm om du har dålig syn eller så...

Om ni kollar på dessa bilder, och kanske undrar om löven verkligen är sådär underbart orangea och höstiga. Så vet ni nu att svaret är nej, de är lika gröna som Hulken... Men det går faktiskt fixa superlätt i Photoshop, för de som inte riktigt orkar leta efter orangea löv på riktigt; Titta bara!

Återigen, jag vet att musiken är underbar...
Canon EOS 40D + Canon EF-S 17-85/4.0-5.6 IS USM

Har tusen bilder från USA som jag fortfarande inte visat.. (bokstavligt talat) Så ja, såhär såg det ut en av dagarna när vi var i New York. Se utklädda människor här och var, hänga vid och uppe i Empire State, bli bländad av neon på Times Square och shoppa som galningar i något gigantiskt varuhus. (fast ja.. det var mest min bror) Vill ha sommar nu tack.



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Ännu några skrapbilder från den här dagen. Idag är det inte mer än exakt en månad kvar till julafton - och snön har ännu inte kommit. Bara jag som inte riktigt kommit in i jul-tjohej-magiskt-kött-stämning btw? Jag minns att vid den här tiden på månaden åkte vi spark och det var snö överallt.

Nu är det bara blött överallt. Det är inte lika fint...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Kan ju inte vara sämre än Mikaela så jag lägger väl upp lite vackra solnedgångsbilder jag med. Ser banne mig ut som jag lagt på något lager som skiftar mellan tre färger, men icke. Bara lite färgförstärkning och kontrast! Idag är en jättetråkig dag. Inget har hänt, inget händer, inget kommer att hända så det är väl lika bra att jag går och lägger mig så att det blir en ny dag!

Ni glömmer väl inte tävlingen där du kan vinna en klocka från Daniel Wellington värd 1000kr?!
Ätande Mikaela med lite mindre hår än vanligt!

Idag har jag inte gjort någonting alls (förutom då att laga världens godaste mat och sedan äta den)(ja och sen var det ju skola också men det är inte så viktigt) och nu tänker jag fortsätta med det. Att inte göra någonting alls alltså. Sedan att jag har matteprov imorgon att plugga på kan vi ju bara glömma bort för några timmar så jag kan ta att sova lite middag.

Matkoma äger!
Bakade med kärlek och därför så himla goda, eller vad är det man brukar säga?

Första advent närmar sig och såklart var det då i helgen dags för det årliga pepparkaksbaket. Hälften av degen äts och hälften görs det färdiga pepparkakor av, och trots detta fyllde vi hela 8 burkar. (eller ja... jag hjälpte till hälften av tiden innan jag tröttnade) Och självklart är jag proffsbagare nu efter lite mindre än 17 års erfarenhet så ingen skulle märka om jag bytte ut en burk av våra mot de man köper i affären... verkligen inte.

Har så mycket pepparkakor att jag kan hålla mitt egna pepparkaksparty.
iPhone + Instagram

Efter en riktigt fin helg med födelsedagsfirande av min fina pojkvän, frisörbesök, fikande och ätande på restaurang finns det ingenting mer underbart än att dra på sig de slappaste mjukisbyxorna, kolla på tv och äta varma gifflar (med smör!! asagott).
Lite läxavklarande och knapptrixande (vi har fått en ny Twitter-knapp, yey), på det så har vi oss en riktigt fin söndag.

Nu kör vi igång en tävling i samarbete med klockmärket Daniel Wellington och www.danielwellington.se där vi lottar ut två stycken klockor! Dessa ombloggade klockor passar alla och finns i många olika färger. Nu kan du vinna din alldeles egna favorit!

Priset: Valfri klocka från Daniel Wellington.

Regler:
- Gilla detta inlägg på bloglovin'.
- Gå in på hemsidan och kopiera länken till den klocka du vill vinna.
- Klistra in länken i en kommentar till detta inlägg. Du får bara kommentera EN gång, och glöm inte skriva din mail!

Tävlingen avslutas fredagen den 25/11 och sedan kommer vi lotta ut två olika vinnare! Lycka till!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Ni som har läst vår blogg länge vet ju att jag brukar synas på ganska många bilder hehe... Egenkär eller vad är det man kallar det? Så idag insåg jag att det inte varit någon rejäl bild på mig på länge. Så 176 avtryckningar senare är det här resultatet - en Marcus som hänger uppochner och lite supersnygga andra effekter. Jag är så cool ibland, men jag får passa mig så att jag inte kollar mig för mycket i spegeln - då blir det enkelt för mycket av det goda.

Haha nej... Usch. Verkar jätteegotrippad. Detta är endast resultat av idétorkan som råder just nu.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Var ute och förevigade alla föroreningarnas färger som lös upp himlen igår. Eller ja, det sa iallafall vår gamla lärare för ungefär sex år sedan att det var, det svalde vi med hull och hår. Sedan dess har vi inte kunnat titta på en solnedgång utan att fälla en tår för vår miljö. Eller inte. Om det var direkt pålitligt eller inte kan ju diskuteras, läraren hade ju ett kycklingben fast i halsen för guds skull!

Men isåfall är ju föroreningar riktigt fint.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

..jul igen! Inte en dag för tidigt eller vad säger ni? 16 november och jag sitter med en "God Jul"-mugg fylld till kanten med glögg och doppar febrilt en hembakt lussekatt ner i drickat. Älskar jul. Älskar allt som har att göra med jul - pepparkakor, granlukt, risgrynsgröt och inte minst den söta lilla jultomten. (liten och liten..) Nu kommer vi få in massa hatbrev om att vi förstör julstämningen som äter julkakor redan i november men äsch, bättre att vara ute i god tid!

Fast lite en månad innan julafton kanske är lite överdrivet..
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbindslins +4

Lite frostbilder från morgonen. Eller morgon och morgon, det var två timmar sedan. Iallafall, när jag skrev rubriken undrade jag egentligen varför sjutton jag skrev det. Vad det egentligen betydde, och varför man skrev "mund"... Jag googlade iallafall och det betydde visst att; den som går upp tidigt får mycket uträttat och "mund" betydde visst hand. Varsågod, ni blev just lite smartare!

Tänk vad mycket man kan lära sig bara genom att vara inne på vår blogg.
Haha på bild 3 ser ni tallriken fylld med mina taskiga försök till att göra pannkakor... skyller på att spisen var knasig.

I min kära klass införde jag och några till att varje gång någon fyller år ska vi överaska denne med en oerhört graciös och smaskig tårta - att det inte blir någon vidare överraskning är en annan femma... Men ja, igår var det då dags för lite tårtbak och vad passar inte bättre än att ställa sig klockan nio på kvällen och steka en trippelsats med pannkakor? Fenomenal idé! Att blanda tre sorters sylt och färga grädden blå kan man också göra om man vill. Sorgligt nog får ni ingen bild på tårtan i sig, för då skulle ni bli så ledsna över att ni inte fick smaka.
En av de roligaste sakerna som finns måste vara att sätta ihop massa bilder på sig själv och göra en animation. Man blir ful som stryk men det blir iallafall roligt. Detta var när jag skulle ta bilder till min födelsedag, och man kan ju säga att det var tur att jag hittade iallfall någon bild som var användbar...

Men jag är rätt fin ändå? Eller?


Vinnaren av presentkortet är dragen och det blev Emelie, som är kontaktad via mail! Grattis!
Canon EOS 40D + Canon EF-S 17-85/4.0-5.6 IS USM

En sommar för längesedan (3 år tillbaka i tiden känns som en evighet) så befann jag mig i Kivik. I Kivik köper man massa juice och cider som man sedan aldrig dricker upp. Bra stad det där! Jag var på den tiden ung och dum och hade knappt hållt i en systemkamera förut. Att jag dessutom gick runt i Shutter-Shades och tyckte att det var så himla snyggt gör ju mig bara ännu coolare. Hursom så knäppte jag ju iaf några snygga bilder, trots att jag såg randigt på grund av brillorna. Fina tider det där alltså.
Eftersom det var så många som ville veta hur man gjorde de fina 3D-bilderna i detta inlägget, var jag så snäll så jag gjorde världens bästa video till er.

Och man måste bara älska musiken - man vill bara dansa!
iPhone 4 + Instagram

Idag var det tänkt att ni skulle få skåda de vackraste hockeybilderna någonsin från HV71s träning igår - meeeeen.... vägrar ens himlaäckligaskitdator att läsa Nikons RAW-format blir det ju inte så lätt. Så ja, här får ni ett megainlägg med bilder tagna med min vackra telefon under de senaste dagarna. Halloween, havegrynsgröt, nattliga bilfärder, höstfärger, dimma och försöka-se-snygg-ut helt enkelt.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / Hej världens brusigaste bilder!

Det är apdimmigt i Jönköping - och då menar jag verkligen APdimmigt. Nog för att man inte ser det så väl på bilderna men ja, ändå. Denna veckan har jag för övrigt praktik och är på världens bästa ställe och lär mig så himla mycket. Men arbetslivet är hårt, visst är det det! Men just nu känns det himla skönt att lägga undan Matte D boken och derivata för ett tag.

Och psst, glöm inte att tävlingen avslutas på fredag! Delta nuu!
Nej, jag menar inte Gordon Ramsay, eller någon annan konstig kändis. Jag fyller nämligen år idag!

Nu kan vi äntligen ändra siffrorna i vår fina presentation. För just idag har jag existerat i, inte mindre än 17 år. Nu ska jag frossa i tårta, bada i presenter (förhoppningsvis) och leva livet. Man måste ju faktiskt passa på nu när man håller på att bli gammal.

Mamma och pappa, jag önskar mig en årsförbrukning med kakor. Tack på förhand!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II /

Finurlade lite i Photoshop häromdagen och kom omkring en trevlig effekt som visst ska vara som 3D. Coolt tänkte jag, och hämtade mina fina 3D-glasögon som man får från bion. Till min besvikelse funkade de dock inte. Det är synd man inte har kvar de där ascoola retroaktiga 3D-glasögonen, som man fick från Kalle Anka-tidningen som liten knatte.

Men de som är av samlarslaget och mot förmodan har ett par sådana kan ju meddela om jag verkligen ploppar ut ur skärmen. För det lät väl mysigt?

I samarbete med Coolstuff.se kör vi nu igång en ascool tävling där du kan vinna ett presentkort för 350 kronor!
På Coolstuff.se finns det mängder med coola, och ovanliga prylar som passar alla sorters människor. Så nu har du chansen att välja vad just du vill vinna! Och varför inte välja att vinna en unik julklapp till någon?

Priset är alltså: Ett presentkort värt 350 kronor på Coolstuff.se

Reglerna är superenkla:
- Gilla detta inlägg på bloglovin'.
- Gå in här, eller här och fundera en liten stund på vad du vill vinna.
- Kommentera detta inlägg, så är du med och tävlar! Du får kommentera hur många gånger du vill. Ju fler - desto större chans att vinna. Men glöm för sjutton inte din mail!
- Tävlingen avslutas fredagen den 11/11 klockan 11!

Vinnaren lottas fram efter tävlingens slut och kontaktas sedan via mail. Vi annonserar också vinnaren i bloggen, så följ oss här om du vill veta när. Lycka till!


AVSLUTAD!
Jättebra zombieförvandling, verkligen. Skulle kunna vara med  i en zombiefilm till och med!

Så var det alla helgona och jag har spenderat förmiddagen med min kära flickvän och lagat bacon. Sen åt jag igen, bara för att äta är det bästa som finns - kan ju inte missa tacolördagen liksom! Nu har jag och min kära klasskompis Rebecka spökat ut oss för att skrämma livet ur våra mesiga klasskompisar. Blir nog en trevlig kväll när man är helt nerkladdad med gammalt låtsasblod och vitt smink i hela ansiktet. Nu kör vi, ha en bra lördag!
8:00 - Uppe med tuppen och äter frukost, väldigt fin frukost. Alla älskar vi tidiga tandläkartider!

9:00 (nästan hehe) & 10:00 - Efter en bussresa till staden väntar nu ännu en bussresa till tandläkaren. Woho, ett evigt väntande.

11:00 & 12:00 - En liten gofika efter tandläkarbesöket - vad passar inte bättre än tandfrätande sockerprodukter liksom!? Är dock besviken på mig själv för att jag inte orkade äta upp hela chokladbollen... Sedan följde en massa klädletande i staden.


13:00 & 14:00 - Äckellunch på McDonalds (jag är så nyttig idag). Cheeseburgare. Utan gurka, såklart. Sedan var det dags att, med värkande ben åka hem igen.

Trodde ni att ni skulle få provrumsbild också eller? Nejnej, sånt där håller inte jag på med.
Att toapappret bara bestämde sig för att rulla ut hela rullen så jag var tvungen att rulla tillbaka de, känns extra bra när jag bara skulle ha en ruta för att torka upp saften jag spillde ut..

Att jag aldrig har i strömkabeln till datorn så när jag skulle kolla film och det är som mest spännande så dör den. Stämningen förstördes totalt..

Att jag igår (vi säger att det var idag) stängde av telefonen för en gångs skull då jag var på bio och sedan inser att jag inte kan PIN-koden. Var utan mobil hela kvällen..

Att jag hittar en inslagen julklapp jag skulle givit en vän i julas som jag totalt glömt bort. Känns bra och väldigt snällt..

Att jag ser helt störd ut när jag försöker blinka med ett öga vilket betyder att jag inte kan ta snygga flörtbilder.. (för det är livsviktigt!!)

Ni märker ju hur stora problem jag har i mitt liv, oja!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / sista höstbilderna va?

Nu är det äntligen november. Månaden då solen aldrig skiner, och då man bara vill vara inne med en stor fet kopp med varm o'boy. Nu välkomnar vi minusgrader, slask, snö och regn med stor entusiasm - för vem har inte saknat det?

Men framförallt välkomnar vi den eftersom det är i denna månaden som jag är född..
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Att fotografera när klockan passerat fem och det är igenmulet kanske inte var den bästa idén - högt iso och platta bilder. Men de blev helt okej ändå! Om ni inte noterat det så står det 1 november i almanackan idag - månaden då den första, och alldeles för tidiga, snön faller och allt är grått och man bara väntar på att det ska bli jul. Det vill säga en månad då inget kul alls händer. Att Twilightfilmen börjar gå på bio räknas inte..
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec