bloglovin
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / hoppas jag stavade rätt i rubriken... (skyller allt på google annars)

Idag gjorde jag mitt allra sista prov för den här gången = inget mer plugg! (!!!) Man märker att man är stämplad för livet av Natur då man undrar vad folk gör när de har tid över och de inte har något plugg de måste göra. Velade över om jag skulle göra en kladdkakssmet och äta upp som jag sedan kunde göra ett oerhört coolt inlägg om eller om jag skulle ta fula bilder på mig själv... Det blev det sista.

Men ja, svettas som en gris så nu sticker jag ut. (inte för att det är svalare där...)




Igår testade vi på det relativt nya fenomenet; rörliga bilder. De kanske inte är superbra men de blev ganska coola för att vara första försöket. Ni lär se mer sånt här för det var grymt kul. Sedan att de ser ut som tidningsbilderna i Harry Potter-filmerna gör ju inte det hela sämre precis ;)




Min tårtbit ville inte stå upp, men jag ska fan också få gifta mig sen om jag vill det. Ödet kan ta sig.

Idag är det Mors dag och jag tycker att jag är rätt duktig som kommer ihåg det - ifs är det ganska svårt att missa med alla butikers desperata skyltande om det, men ändå. Därför ska vi fira med tårta. Bara för att jag kom ihåg alltså, inte för att fira min mor. Det är ju befängt.

Äh jag skojar bara, bli inte arga på mig. Det står ju faktiskt "Till Mor" på tårtan och inte "Till Mikaela för att hon kom ihåg Mors dag", men jag fick smaka iallafall...
Tog endast bilder på de som vet om bloggen, säg till om ni vill ha bort något foto ur inlägget.

Igårkväll så hade vi en liten återträff med kära gamla 9b2. Ett år har gått sedan vi skildes åt men det kändes precis som vanligt. Haha vi kände att det dags att köra en lyckad klasskväll... Förra året gjorde vi också ett försök men det slutade med sandiga hamburgare och massa blåst. Det var någon som önskade lite bilder ur våra så intressanta liv så nu var vi snälla! :)

Marcus hår... haha.




Det här är min katt Picassa. Hon gillar ostbågar, glass och att ligga på mitt huvud när jag ska sova. Hon är en nyfiken kisse som är svår att ta kort på, oftast blir bilderna såhär, men ibland överträffar hon sig själv och man kan med lite tur få till någorlunda bra bilder som de ovan. Hon är ganska söt även fast hon är tolv år gammal - jag vet inte hur mycket det är i kattår men hon räknas nog som tant.

Picassa kanske inte är lika söt som Marcus katt (hon är ju smal...) men hon kommer nog rätt nära ändå..
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Vek lite igår cool som jag är. Hängde sedan upp mina kreationer i ett träd för att vara ännu coolare. Lät fåglarna sedan hänga kvar där för att någon lycklig själ skulle kunna bli lika cool som jag. För visst är det status att kunna vika såhär snygga fåglar? Gick tillbaka idag för att jag saknade mina små bebisar men då hade de fallit ner och dött! Blev ledsen. Fast jag kanske borde varit smartare än att låta de testa på livet en blåsig dag.

Idag ska jag lära er hur man gör en sån här bild - ni har ju såklart (förhoppningsvis) inte oss på era bilder - men alltså ska jag visa hur man fint smälter in en bild i en annan, som vi gjort vår header eller detta inlägget. Man kan göra på många olika sätt, men här är iallafall ett.


Öppna först den bilden du vill använda som "grund" och dra sedan in de andra bilderna med Move tool. Man kan också gå in på File > Place och där välja vilka bilder du vill använda.


När du placerat ut bilderna/bilden där du vill ha den, ändra då Blend Mode till Hard Light. Om du vill ha mindre synliga och mindre kontraster i bilderna kan du istället välja Soft Light


Ändra Opacity till ett värde du tycker passar ill din bild, jag tog 50%. Därefter trycker du på Add layer mask-ikonen och lägger på en lagermask på alla dina bilder (förutom bakgrundsbilden då). Markera lagermasken (rutan som så fint bildades bredvid lagrets thumbnail).


Ändra till en svart och mjuk pensel och måla (fortfarande i lagermasken) på det du vill sudda ut i bilderna du har lagt till. I detta fall vill jag ju inte att det inte ska vara någonting framför den fina bilden på mig och Marcus. Så jag suddar ut allt som är på oss. Det blåa ska symbolisera det svarta hehe.


Det kan ibland behövas justeringar i kontraster och färger, men det kan man fixa efter eget tycke. Men efter det är du äntligen färdig. Grattis! *ger en klapp på axeln*
De senaste dagarna har kameran följt med lite hit och dit, men trots det är den inte fylld med massa grymma bilder. Några fanns det iaf. (om de var bra vet jag väl inte) Hursomhelst låg jag på marken i lördags och kollade på moln, har för mig att jag tog kort på ett moln som såg ut som något roligt... men hittar det inte på bilden. :(

Hängde med folk i skogen samma dag tror jag. Dock fanns bara bilder på mig... vilket dåligt folk! Nu verkar jag ju egotrippad...

I någons hus fanns en färgglad liten vägg. Om denna nu fanns i mitt hus eller om jag gjorde den bara för att ta en bild på den behöver vi ju inte ta upp...

Såklart togs det lite fula bilder i trädgården... Ja, så intressant var det.

Idag var det baldag för min broder. Stod upp i tre timmar i regn och solssken i väntan på honom. Brandbilen som några anlände i var grymmast! (men ja broder, du var ändå höjdpunkten!)

Se vad spännande mitt liv är! Hoppas inte jag gjorde er avundsjuka..



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +4

Saker att göra när man är ledig, nummer 342:
Ta ut ett glas med päronsoda i solen och kryp runt på gräset och ta kort samtidigt som du kastar isbitar i glaset och försöker fånga fina droppar i luften (på bild alltså).

Fördelar: Du har inte längre tråkigt och du får tillfredsställa dina eventuella fotobegär.
Nackdelar: Du slösar ett helt glas med god päronsoda på grund av gräsrester i glaset, efter failade försök att träffa glaset med isbiten...
Filmat med Canon EOS 40D + Programmet EOS Camera Movie Recorder

Kommer ni ihåg videon Mikaela gjorde? Då var det höst och vi var påväg mot vinter. Jag kände att det var dags att göra en ny naturfilm (det är ju så spännande) när vi nu börjar närma oss sommaren. Min mamma skrattade åt mig där jag sprang runt i trädgården med datorn i famnen och kameran i handen. Ibland ångrar man ju att man inte har filmfunktion... Men men, jag offrade mig allt för er skull! Är man snäll så är man..











I augusti har vi haft bloggen ett helt år, ETT HELT ÅR! Vi är rätt grymma ändå - men vi har inte alltid varit det. En gång i tiden såg våra porträttbilder ut som de första där längst upp, inte så jättefina med andra ord. Vi tyckte dock de var assnygga och ville visa upp dem för hela världen - därav denna bloggen (och våra tidigare bloggar som vi inte ens tänker nämna). Men övning ger såklart färdighet och det tackar vi alla gudarna för.
Den som kommenterar eller jämför min mage, med hans - får stryk.

För något år sedan var jag helt besatt av en serie som hette Kyle XY. Dock är den inte så pass känd att någon känner till den, men hursomhelst. Det var en oerhört fin serie eftersom att han inte hade någon navel. Idag fann jag att det fanns åtminstone en likhet mellan Kyle och mig. Sinnessjukt som ni ser. (!!!) För övrigt var det med en grymt fin låt i serien som någon snygg tjej spelade, så ja. Jag spelade den också.

Man fick dock aldrig se klart serien eftersom de lade ner den... Äcklena.




Eftersom vi hela tiden får kommentarer med en och samma frågor så tänkte vi ta upp dem nu en gång för alla! Har ni fler frågor så kan ni ställa dem till vår fina bloggsvar (ja vi har en sådan faktiskt). Den verkar inte vara så upptäckt även fast vi har haft den under typ ett halvår. Om ni missade direktlänken i den andra meningen tryck här, här eller bara här om ni vill leva lite vilt!

Vilket program redigerar ni i?
Vi använder Photoshop CS4 och CS5. Gratis provversion finns att ladda ner här.

Hur laddar man upp en animering på bloggen?
För att ladda upp den på blogg.se får du inte välja en bredd som är mindre än vad din animering är. Välj helst en större - vi väljer alltid en bredd på 1000px när vi laddar upp alla bilder, då blir kvalitén bäst. Andra bloggportaler kanske inte stödjer .gif (vad vet jag) då kan man ladda upp den på an annan sida, typ imageshack eller flickr, sedan kopiera direktlänken och infoga den på html-redigeraren. <img src="BILDLÄNK">

Hur har ni gjort för att få in ett bildspel på bloggen?
Vi har använt ett JavaScript från denna sida, där står det också jättefint beskrivet hur man gör. Det är ganska komplicerad html-kodning dock. Sök annars på "Javascript slideshow" på google, så finns det massor.

Hur träffades ni?
Det var en solig morgon under året 2000 - nja soligt det var det nog inte, eller jag vet inte, det var ju höst så sol var väl ganska sällsynt. Vi träffades i skolan när vi var 6 år gamla. Sedan dess har vi gått i samma klass, tills gymnasiet då.

Det var några av era frågor. Hoppas inte detta blev ett snark-inlägg, ni som redan visste svaren kunde ju njuta av bilderna iallafall..
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +2

Det är så himla många saker som jag vill göra just nu. Vill genomföra någon sjukt grym plåtning, vill ha en iPhone, vill vara ledig och leva utan press ett tag, vill kunna leva på det jag tycker om att göra, vill vara ambitiös och göra allt jag säger att jag vill och inte ligga hemma med tre ton läxböcker. Skulle vilja gå på massa festivaler och se mina favoritband, vill att folk ska få mig att dra igång projekt. Motivationen finns där men resurserna räcker inte till...

Vad hände med den Marcus som inspirerade andra att följa magkänslan?



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Ni ville väl se mer bilder från i söndags? Ja det ville ni. Jag är förövrigt hemma och är sjuk - igen. Trodde jag skulle dö imorse när jag hostade sönder mina lungor så mycket att jag trodde jag skulle kvävas - men jag gjorde inte det, för er skull.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Igår drog vi ut i skogen, kletade lite sot runt ögonen och satte oss bland lite buskar. Helt spontant och helt sjukt egentligen. Något ännu konstigare är varför jag ändrar färgerna så att det ser ut som om vi är påväg mot vinter igen. Tro mig, jag vill inget annat än att ha sommar nu. Men det går inte riktigt att lita på vädret, i fredags skulle jag på discohäng och det var fint väder när jag åkte dit. Mitt i natten spöregnade det och jag var inte alltför torr när jag kom hem..



Idag kommer min dag bestå av den här otroligt roliga boken, ser den inte otroligt rolig ut? Nej. Imorgon ska vi vara på sidan tvåhundranågonting, bra att jag har koll, och jag är på sidan tolv - önska mig lycka till. Det enda som förgyller min dag idag är ett ljuvligt kakpaket och det faktum att min pojkväns lukt är på mina lakan. Mikaelaärtöntig

Fast meningen med det här inlägget var egentligen bara att berätta att jag läser en bok som har samma titel som smeknamnet jag har nuförtiden...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Råkade radera det här inlägget efter jag publicerade, lika smart som vanligt Marcus. Men men, vi vill bara säga tack! Vi har ju liksom inte gjort det ordentligt någon gång. Era grymma kommentarer och att ni går in här för att kolla vad vi uppdaterar med får oss att fortsätta vilja vara Megapixlar. Ni äger!

Så, för att inlägget inte ska bli föööör smörigt tänkte jag bara skryta om att jag idag har lyckats spilla juice på min skoldator! MEN, den fungerar! Dock är den lite kletig... men man ska väl inte klaga. :) Ska försöka "okletigfiera" den nu.



Idag när Marcus och jag var hos mig och lekte så hittade vi en fin spegel. Coolt tänkte vi, och hängde stolta upp den på väggen. Men sedan när vi såg våran spegelbild märkte vi att saker inte riktigt stod rätt till. Spegelbilden förvandlades till läskiga saker som ville kniva oss och slita ut våra ögon. Vi har ju såklart superkrafter så vi klarade oss utan en enda skråma, men tänkt så hade någon av er råkat ut för det, vad hemskt det hade varit...

Vilken tur att ni har oss, som kan rädda er från såna här saker :)
Som fortsättning på längdinlägget kommer här lite saker som jag har insett är jobbigt med att vara lång..

Du slår i huvudet i allt som är lägre än 2 meter. Spelar ingen roll om det är dörrkarmar, tak på bussar eller bussarnas backspeglar... När tänker någon anpassa saker och ting efter oss långa? (tja... vi är väl kanske inte en majoritet)

Ifall du på morgonen går ut i kalsonger och tröja för att hämta tidningens så finns det ingen möjlighet att ta skydd mot uppdykande grannar bakom buskar. Man är helt enkelt tvungen att stiga fram och prata för att inte se dum ut!

Folk känner sig mer eller mindre som pygméer vid din sida och var med på att du får konstiga blickar ifall du går bredvid någon väldigt, väldigt kort, hehe.

Dock finns det en, och endast en, positiv sak med att vara lång: du når upp till de översta hyllorna i skåpen där alla godsaker gömmer sig som ingen annan kommer åt. :)

Nja... livet kanske inte är så jobbigt som lång. Förutom att alla kommenterar det så fort de ställer sig bredvid en. Men det får man leva med. :)



Rabarberna har kommit till familjen Mikaela och det firar vi med att dra upp alla rabarber ur marken och göra rabarberpaj av dem - det är jag mästare på (att göra paj alltså, inte att dra upp dem ur marken. Det suger jag på). Vi vill ju inte att rabarberna bara ska stå och inte göra någon nytta liksom.

Btw så var pajen faktiskt asgod även fast det ser ut som kräk med glass på bilden...




Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Eftersom vi just nu befinner oss i årstiden då många fotobloggar lägger ut bilder på blommor så ska väl inte jag vara sämre. Förresten såg jag, i väntan på bussen, en väldigt rolig gubbe. Han hade vita strumpor, sandaler, ljusblåa alldeles-för-korta-kortbyxor, pannband och en fin liten t-shirt med snörning på bröstet (vi får inte heller glömma de otroligt manligt håriga benen). Det var roligt - jag skrattade. Men seriöst, vem har strumpor i sandaler liksom?
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Trots att hans bajs luktar skitäckligt och att han hårar ner mina vita kläder så är Muffin nog en av de bästa katterna i världen. (ni andra kattägare har inget att säga till om) De som säger att hunden är människans bästa vän kan slänga sig i väggen. Att han dessutom gör sig bättre på bild än både mig och mikaela skadar ju inte. Kolla in fler bilder på skönheten här och här!

Så en dag som denna, då sammanlagt 5 timmar med nationella prov väntar imorgon, så lägger jag mig nog på en filt i solen med denna krabaten och glömmer bort allt jobbigt. Sommar!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Ett stycke kalsonger

Igår begav vi oss ut för att experimentera lite inför ett kommande inlägg! Dock blev det lite för ont om tid för att hinna utföra hela idén så vi tog bara lite foton och slängde sedan ihop dem i Photoshop. Så någon dag när det inte är sol så att ljuset skiljer sig från plats till plats så ska vi göra det här bättre, utan att det ser inklippt ut. Visst låter det spännande? :)

Hoppas Mikaela trivs bland kalsongerna tills dess... Tur för henne att de är nytvättade. ;)




Vi har fått många frågor om just vår längd, om det är Marcus som är superlång eller Mikaela som är superkort - det rätta svaret är egentligen båda. Detta har blivit ett ganska knepigt problem när vi har varit tvungna att ta gruppbilder och headerbilder. Antingen får alla sitta ner eller så får vi hitta på andra metoder. Marcus är en väldigt lång man.

Så ni kan nog klura ut att vår fina headerbild inte riktigt är sanningsenlig hehe...
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Fjärrutlösare

Idag har värmen äntligen återvänt till Jönköping efter att ha försvunnit en period sedan att påsklovet tog slut. Firade vädret med en glass på McDonalds (som de har höjt till elva kronor?!) och genom att sitta på lite svettiga bussar och tåg och såntdära.

När jag kom hem gick jag ut i trädgården för att leta efter lite humlor. Det är sjukt vilken respekt man har för dem och getingar, kommer de nära så springer man! För att dessutom vara lite extra manlig blåste jag lite såpbubblor för att... ja, varför egentligen? Men nu kilar jag ner till tvn resten av kvällen. :)



Censurerade tappert min adress så jag inte ska få några stalkerbrev eller mordhot ;)

När man var liten hade man mycket fritid, och framförallt alltför mycket pengar över till frimärken. Jag åt helt enkelt inte tillräckligt med godis så jag köpte frimärken och brevväxlade med främlingar istället. Alla andra tolvåringar kanske hade ett liv då, men det hade inte jag. Jag satt och skrev brev. Jag kommer speciellt ihåg en Julia från Linköping som jag skickade massor till. Om du läser detta; Hej! Förlåt att jag inte svarade på ditt senaste brev som du skickade för fyra år sedan, men har varit rätt upptagen...

Det man skrev till varandra var kanske inte jätteintressant, men känslan när man kom hem och det låg ett pyntat kuvert i brevlådan var oslagbar.
Nu har jag fått så många frågor om detta så jag berättar för er nu så jag får det överstökat; Hur jag sminkar mig! Alla killar som inte är intresserade av sånt här kan kolla bort...


Inte så mycket märkvärdigt med detta, detta är vad jag använder när jag tar på mig ansiktet om morgonen. Är inte riktigt expert på sånt här men för mig funkar detta... bra. Eyelinern är iallafall mycket bättre än Maxfactors Glide and define, urgh... Det är bara dem två jag har testat hehe




Det är liksom eyelinern som gör hela grejen. Det kan vara trixigt i början att få till en bra böj, och att få det lika på båda sidor (den andra sidan har en ovana att bli mycket sämre än den ändra, så ondskefull som den är). Men har man gjort det några gånger går det på ett kick.

Det är var det som behövde sägas. Hoppas det tystade några av era sinnen. Det var lite svårt att ta kort när jag kletade på allt, och det var ingen vacker syn heller, tro mig.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag på bussen satt det en person som verkligen liknade en sånhär hund med påsiga kinder. Elak som jag är (oftast snäll faktiskt) så sitter jag ju och föreställer mig hur den här personen liksom går i koppel och lyfter upp benet för att kissa. MEN, det roliga är inte det här - utan jag sedan börjar fundera över om någon på bussen kan läsa mina tankar.

Ah, man hade varit helt körd om folk visste vad mycket konstiga saker man tänker på... Tur att det inte är så alltså.


Bild nr 2 & 5 tagna av Elin

Ja, igår var vi ju som sagt på ett spännande äventyr med Elin som inte riktigt blev som vi hade planerat. Vi skulle egentligen gå runt och ta fina bilder på vitsippor, men så blev det ju inte direkt. Precis när vi möttes började det nämligen att ösregna och våra planer splittrades. Så vi bestämde oss för att istället ta oss till fina juneporten och liveblogga.

Där blev vi också utstirrade av en skum gubbe som nog undrade vad sjutton vi höll på med. Vi fortsatte sedan mot den inte alltför fräscha bron vid resecentrum och tog några fräna bilder som ni ser. Vi tröttnade tillslut på urinlukten och tog oss till tändsticksområdet och gjorde världens finaste video som ni säkert har sett här.

Med andra ord var det en väldigt händelserik och trevlig dag, som borde göras om. Fast med mindre regn och sånt där. :)
Världens finaste bilder, ja, kanske... Nej.

Idag skiner solen, eller ja hitills iaf. Det varnas för regn men vi får hoppas på det bästa! Vi ska dra ut på lite fotoäventyr med Fröken Kero. Den här gången blir det antagligen inte lika mycket bilåkande som förra gången. (om ni såg liveshowen) Vi får väl se vad vi hittar på mer men hur som helst blir det nog überfint!

Får se ifall vi kanske kör lite live någon gång så kika in på bloggen lite då och då eller gilla oss på facebook för att hålla er uppdaterade! :)

Nu ska vi sätta oss på en gammal buss och skumpa iväg mot andra destinationer!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec