bloglovin


Den här lilla godbiten fick jag hem i början av veckan. Den är faktiskt ganska fin. Efter att ha haft en sliten Sony Ericsson i två år kände jag att det var dags att entra touch-screenvärlden. Det finns ju anledningar till varför jag inte gjort det tidigare... Dels för att jag maniskt försöker hålla den fri från fingeravtryck och dels för att jag är livrädd för repor. Men det positiva väger faktiskt över - för nu kan jag ju spela Doodle Jump när jag vill!
Som en liten fortsättning eller utökning på förra inlägget som handlade om naturlinjen...

Jag avklarade ett gigantiskt prov under dagen och kommer hem och upptäcker för en gångs skull att väskan är helt tom på läxböcker. Lyckan är total!

Firar att provdagen är över med att äta något onyttigt när jag kommer hem. Belönar mig själv denna gången med glass. (tydligen är det inte bara jag som gör såhär...)


Efter en stunds av glassätande upptäcker jag dock till min förskräckelse att jag har en stor läxhög på rummet som jag tydligen varit duktig att tagit med hem några dagar tidigare. Jag ångrar direkt att jag alltid ska vara så duktig.


Så till slut infinner jag mig i sängen med allt som behövs göras och somnar ännu en gång med boken över ansiktet... lyckan som fanns är som bortblåst. (ser inte Selma Lagerlöf boken oerhört rolig ut?)

Så även denna torsdagseftermiddagen fick bestå av plugg...
EDIT: Se vad plugg kan göra med en... onsdag såklart!

Detta har jag gjort (håll över för att se originalbilden):
» Ökat kontraster och gjort bilden en aning mörkare i Camera Raw.
» Ökat de lila och röda tonerna tonerna i Curves


Detta har jag gjort:
» Ökat kontrasten och ändrat vitbalansen i Camera Raw
» Ökat färgmättnaden (färgstyrkan) med Camera Raw
» Lagt på vinjettering med Curves.

Här har ni lite före- och efterbilder i brist på annat. Sedan är det några som önskar tips som vi redan har tagit upp så vi kör en liten fin lista på dem:
» Lägga på en textur
» Bokeh och kort skärpedjup
» Fototips: Vitbalans
» Fototips: Reflexskärm

Dock skulle nog några av de tipsen vi redan lagt upp inte skadas av att uppdateras lite, men mer tips från er som vi kan tipsa om (höhö) uppskattas grymt mycket! :)
http://megapixlar.blogg.se/2010/september/bokeh-och-kort-skarpedjup.htmlBokeh
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

I brist på söndagsaktivitet så gick jag igår för första gången på länge ut och fotograferade lite natur. Som i många andra situationer så satt 50mm:arn på. Vad skulle man gjort utan det objektivet? Troligen gråtit sig till sömns varje kväll. (eller fotat med ett annat objektiv kanske..)

Men nog om det. Vi planerar att fixa ihop något fototips eller redigeringstips igen snart, har ni några önskemål? :)Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II / Jag vet inte riktigt om jag ska satsa på det här med matfotografering...

Medan Marcus åt sin tacos som han äter varje lördag så åt jag själv en fin hemmagjord trerättersmiddag igår. Det var bland annat några goda baguette-grejer, grillat kött med tillbehör och färsk ananas (också grillad) med glass och lönnsirap (mmmm fett..). Jag tycker det är godare än tacos, men ja, alla tycker ju olika om saker och ting.
Foton på teckningar gör sig aldrig rättvisa, men jag kan inte direkt säga att den såg bättre ut i verkligheten...

Har världens äckligaste och största biologiprov i veckan och skulle egentligen pluggat som en dåre idag... Men på något konstigt sätt (är man konstig så är man) så hamnade jag framför skrivbordet med penna och papper istället. Tröttnade när jag kom till håret. (vem orkar sitta och dra streck i tio minuter?) Men det var roligare att rita hår än att plugga iaf!

Och till det här med tävligen... Det var assvårt när det var så många bra bidrag och vi tog fram ett antal som vi sedan valde mellan. Vinnaren blev.... *trumvirvel* Alice! Vi har mailat till adressen du uppgav. Så svara så ska vi försöka skicka alla kakor. :)
Mouseover, håll musen över för att se förändringen!

Vi kände att den förra designen var alldeles för plottrig och alldeles för grå nu så det var helt enkelt dags att byta. Så vi blandade helt enkelt våra två designer - beige, ljus och enkel fick den bli! Undrar ni varför det är vitt utrymme ovanför headern så är det för att det kommer komma en fin liten reklamruta där sen! Som ni ser har månadens bild fallit bort då vi bestämt att lägga projektet på is ett tag. Intresset verkade inte vara lika stort längre. :(

Ser allt weird ut så tryck på F5! Är det något som strular så lämna en kommentar. :)Igår var ju som sagt jag och Marcus ute och tog fula bilder på oss själva mitt i stormen - ja, det ser alltså ut såhär. För att inte Marcus ska få träningsvärk dagen efter vi har fotat (då på grund av att han måste böja benen för att han är typ en halvmeter längre än mig) tog vi med oss en fin bakbunke istället. Så det såg ut som om vi skulle ut och baka i skogen när vi gick med den under armen, men jag slipper Marcus tjat om hur ont han har i benen iallafall.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Uråldriga bilder från i somras som liknar de som redan visats. Vi har just varit ute och tagit massa bilder på oss själva i stormen. Vi blåste nästan bort! Vi får väl se ifall det så småningom kommer upp ett litet bildinlägg från idag. :)
Garderar mig och säger att bilderna är fula för att ni ska säga att jag har fel. Typ som när man var liten och ritade en teckning som man tyckte var skitfin innerst inne men sa till alla att man tyckte den var ful så man skulle få komplimanger, (nu tycker jag dock inte dessa bilder är så fina men ändå)(detta blev en väldigt lång bildtext) (hej).


Det var en lycka som bara flöt igenom mig som en vårbris (jag är så himla poetisk) när jag tittade ut genom fönstret och såg att all snö från fredagens storm nästan var borta. 12 grader(!) var det i solen också. Det är fan asvarmt. Synd bara att man skulle sitta inne i skolan en hel dag, och dessutom ha ett kursprov i Svenska på tre timmar. Men jag är glad ändå för snart är all snö död och jag ska äta apgod mat, yeah.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Vareviga lördagskväll då hela familjen är hemma så är det såhär lördagskvällen ser ut - tacos. Jag tror att vi har haft det som "tradition" i 7 år eller någonting. Och nej vi tröttnar aldrig haha, det är helt sjukt! Men om ni nu skulle få för er att komma och äta oss på en lördag så vet ni vad ni kommer att få. Ser ni förresten hur noggrant vi skär alla grönsaker? År av erfarenhet ni vet...
Eftersom vi har gått igenom en och annan header så har det resulterat i ganska många fula bilder på oss själva. Det är egentligen inte meningen att någon någonsin skulle få de dessa, men nu blottar vi våra själar och visar er vårt allra första failade försök till en headerbild.


Ja men det här var ju en fin bakgrund, tänkte vi, och en bänk också som vi kan sitta på, det blir ju snyggt eller? Alltså, vafan tänkte vi på egentligen?


Marcus: "Ahhh, jag måste fisa...." Mikaela: "Vad är det som luktar..?" Typ världens grymmaste bild. Nej, vi är verkligen inte omogna


Sedan kom vi på att det var nog inte en bra idé att sitta ner, så vi ställde oss upp och gjorde konstiga handrörelser istället. Vi är så påhittiga!


... Och eftersom det var vår kompis Lisa som fotograferade oss finns det lite för många bilder som ser ut såhär...


Sedan bytte vi plats många gånger innan vi stannade på någon fotbollsplan. Och jag vet, vi är grymma på att posa, hahaha.


Jag höll mig för magen och Marcus bestämde att det var snyggt att se ut som om han hade ont i axeln i ca 5 bilder...

Så nu vet ni att den bilden vi har som header i alla designer, ja det är den enda bilden som blev bra.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Stack iväg innan vid klockan tre för en liten kompisfotografering. Det var inget seriöst och bilderna blev inte så seriösa de heller. Om någon skulle vilja stalka tjejerna så heter de Julia och Sara. (riktiga stalkare lyckas utan efternamn) Resten av dagen ska jag ligga och dega och glömma bort att det är fullt med snö ute. Från nästan vår till vinter igen på en enda natt. Vädret måste hata oss Jönköpingsbor.

Och för er som undrar när vi utser vinnaren så ska vi försöka hinna utse en nu i helgen, annars i veckan!

Det var många som undrade hur vi fixade animeringen i några inlägg ner, så vi tänkte vara lite hyggliga och slänga in ett fint inlägg till er. Det blev visst tätt med tips nu, men vi hoppas det uppskattas ändå!

För att få fram den alldeles speciella rutan för att animera går du in på Window > Animations. Hos endel kanske inte den här syns utan du måste då först trycka på Window > Show All Menu Items, så alla alternativ syns. Nu dyker en fin ruta upp längst ner.


Öppna alla dina bilder som du vill sätta ihop i ett och samma dokument, kanske bilder på när du dansar ascoolt, eller kanske när du hoppar hage - vad vet jag. Nu kommer det se ut ungefär såhär.


Tryck på Nytt lager-ikonen i animeringsrutan och skapa lika många nya Frames som du har bilder till din animering (i animeringsrutan fortfarande alltså).


Markera den första animeringsframe:n, och gör alla lager osynliga förutom det du vill ha som förstabild i din animering. Detta gör du genom att trycka på det lilla ögat bredvid alla lagret förutom det som ska synas.


Exakt likadant för du på den andra bilden i animeringen. Gör alla andra lager osynliga förutom den bilden du vill visa. I detta fallet byter jag och Marcus danspose efter varje frame på animeringen.


Samma sak gör du med de andra bilderna. Gör alla osynliga förutom den du vill ha som tredjebild osv. osv. detta borde ha gått in nu ;)


När du har använt alla bilder kan du testa att spela upp animeringen genom att trycka på play-knappen. Nu går det troligtvis lite för snabbt, eftersom det bara 0 sekunder mellan bilderna. Jag vill nog inte att Marcus och jag ska dansa i superfart så jag ändrar till 0,2 sekunder istället. Man kan också ställa in ett eget värde genom att trycka på Other...


Nu är du förhoppningsvis klar med din animering, och det är dags att spara. Detta gör du enklast genom att gå in på File > Save For Web & Devices. Ändra till GIF-format och ändra också så du har så bra kvalité som man kan, (ändra blandannat till 256 färger), GIF har ju inte så speciellt bra kvalité som vi alla vet. Du kan också välja om du vill att animeringen ska vara oändlig eller ska spelas ett begränsat antal gånger.

Det var det. Ut/in och animera med er! Har ni några frågor så kasta gärna in en kommentar, dock inte om den är för hård eller vass, sånt gör ju ont...

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Solglasögon

Idag sken solen och det var vår, ännu en gång. Vet inte riktigt hur många gånger det har blivit vår och sedan övergått till halvvinter igen. Iaf så vandrade jag runt ascool (kan diskuteras) med mina gamla solglasögon på. Man känner sig mycket ballare när man har solglasögon även om man kanske bara ser töntigare ut. (som ni ser på bilderna hehe) Halsduken får dock vara på ett tag till och liakså vinterjackan.

Nu ska jag träna! Ha lyckats hålla mig till minst 2ggr/vecka sen träningsinlägget! (det är meningen att ni ska berömma mig nu)


Det var meningen att det här skulle vara ett fint inlägg om hur jag harmoniskt bakade scones, med snygga och läskande bilder - så blev det ju inte riktigt. Jag glömde helt bort äckelsconesen (sconsarna, sconserna?) och där låg de lilla bröden och förvandlades sakta till brödliknande stenar ungefär två timmar efter själva gräddningen. De var inte så goda, och sylten jag hade på smakade bajs - men de var iallafall knapriga!
Animering gjord i Photoshop om det nu skulle intressera någon. :) Bra kvalité i GIF-format också!

Med tidsbrist en sådan här tisdag så slänger jag ihop ett inlägg lite snabbt. Låt inte rubriker förvirra er, den här tisdagen är inte så disco som det ser ut som. (även om vi dansar på som fan) Jag har massvis med plugg och har inte tid till något annat. Nu har ni ju iaf något bättre att göra än plugg - dansa med oss! Stirra er inte dumma i huvudet på bilderna bara... vi slutar ALDRIG dansa!

Och för er som inte anmält era bidrag än, sista dagen i kaktävlingen idag. Gå in här!

Vi alla har väl någongång, när vi fotat i .JPEG (gäller såklart inte om man fotar i RAW) gjort misstaget att glömma ändra vitbalansen. Men då skall ni icke gråta över spilld mjölk, för nu ska jag berätta hur man enkelt kan torka upp den. (inte världens bästa val av ordspråk kanske men ni fattar, hehe)


Öppna bilden i Photoshop CS eller senare (funkar säkerligen till Elements också) och välj Image > Adjustments > Curves (Bild > Justeringar > Kurvor) eller tryck CTRL+M. Man kan ju såklart göra det på detta sättet också.


Nu kommer denna fina ruta upp, och lägg märke till de små pipetterna (eller vad sjutton de kallas). Nu börjar alltså det roliga. Med den vita pipetten markerad trycker du på den punkt som du vill ska vara helt vit i bilden, färgerna ändras då utefter din markering. Samma sak gör du med den svarta och den gråa pipetten, fast då trycker du såklart på en svart och en grå punkt istället - Det är verkligen som rymdforskning detta.


När du är klar så har kurvorna för grönt, rött och blått på ett magiskt sätt ändrats som vi ser. Om du inte är nöjd med färgerna, kan du alltid gå in och ändra kurvorna på den färg du vill. Dock krävs detta såklart en liten kunskap om hur kurvor fungerar,.


Beundra nu ditt vackra verk, ät några kakor och klappa dig själv på axeln som belöning för ditt hårda arbete.

Apropå kakor, glöm inte att IMORGON är det sista dagen att anmäla sig till tävlingen. KAKORKAKOR!
Haha, var tvungen att dra i ansiktena för att få de att passa ihop. Resultatet blev en tjock och tvåkönad grej.

Flera gånger i veckan ända sedan vi startade bloggen så har vi fått frågor och kommentarer om att vi är såå lika och massor med människor undrar om vi är syskon. Det vi inte kan förstå är hur ni kan ha fått för er det här? Vi är inte ett dugg lika. Vi är som lingon och blåbär, som natt och dag, som korv och bröd... Eller nej. Korv och bröd hör ihop. Men ni fattar! Så den här korven och det här brödet som ni ser på bilderna ovan är inte släkt. Nu har vi gjort det här klart en gång för alla.

Var ser ni likheten någonstans egentligen?  Hmm...
Med och utan graduerat blåfilter..Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS + Graduerat blåfilter

Känn er inte lurade av rubriken, jag tänker inte ge bort gratis kakor. MEN, jag har ett svagt minne av att jag (tror jag, jag kanske inbillar mig) lovade visa bilder när jag har använt mina små filter som jag fick i julklapp - ni kanske kommer ihåg.. Här är då några bilder som jag frös rumpan av mig när jag skulle ta, allt bara för er mina vänner.

På översta bilden har jag också gjort en fin jämförelse mellan att fota med graduerat blåfilter och utan, visst är jag snäll?

Lite bättre bilder kan ni se här, eller så klickar ni här. Även här går bra!

Hahaha rotade igenom min externa hårddisk och hittade massor med fina bilder. I en mapp hittade jag de här bilderna från i höstas. (fan vad tiden har gått snabbt) Hälften av bilderna ser ut som de ovan; löv-i-håret-idén som är fail, halva huvudet bortskuret och coola posarminer. Längtar dock tills det är varmt igen och man kan fotografera utan att frysa häcken av sig.

Ska leta vidare efter ännu finare bilder nu... får även passa mig för mikaela så hon inte slår ihjäl mig för bilderna. Hur spenderar ni denna fredag?


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Såhär roligt kan man ha med ett gammalt piano och lite glansigt godispapper en otroligt rolig torsdag som denna. Om ni undrar hur jag har gjort så får ni fortsätta undra för jag orkade inte ta en bild på det hela eller förklara. Jag vet att jag är lat, men det är för att jag är tjock, den där godispåsen har satt sina spår alltså.

Älskar förresten att man ser dammet på pianot på första bilden. Jag är en väldigt flitig spelare hehe
Hastigt tagna bilder som inte alls är så fina. Ska nog aldrig satsa på att bli inredningsfotograf. Men stig in i mitt rum nu gott folk!

Tagna med Canon EOS 40D + Canon EF 17-85/4-5.6 USM + Canon EF 50/1.8 II

Såhär bor jag. Det är i det här lilla rummet jag spenderar ungefär hälften av dygnet. Inte stort och inte heller så fint men det duger gott åt mig. Huvuddelen av sakerna i hyllan är bara skitsaker som jag nog inte använt sen jag var 12 år eller något men det ligger där och samlar damm ändå. Fotona i ramen borde bytas ut till något snyggare men det har jag inte heller haft ork till... Är man lat så är man.

Ni glömmer väl inte bort tävlingen? :)Idag är den officiella dagen då man verkligen får fetta till sig (och nu menar jag inte internationella kvinnodagen) nämligen fettisdagen (=FETTIS-dagen). Egentligen är det ju meningen att man ska gotta till det med semlor, men eftersom jag hade premiär för semlor redan i februari så drog jag och köpte en påse med godis istället.

Dessutom har ju tjockisen Marcus redan ätit tillräckligt med semlor för oss båda...

Vi körde på den traditionella "alla fotar fotografen". Elin blev den utsatta.

Vi åkte ut till en jättefin plats men tog bara bilder på varandra. Fast vi var ju alla jättesnygga så. ;)

Det var sol.... och ljust fast det blåste som sjutton. Men vi var glada ändå såklart!

Avslutet var på ett café där vi mest satt och halvsov för att vi var så trötta.


Michaela var förövrigt den enda med Nikon, pfff ;)

Någon kommer säkert fråga var Lina har köpt sin hatt så vi skriver det här åt henne, BikBok! :)

Dagens chaufför i ett ganska harmoniskt tillstånd på caféet. (vi överlevde bilresan)


Linas apsnygga kamera, canon här då va. :)

Vid tretiden i lördags tog vi oss till Jönköping för att joina Elin, Michaela och Lina i deras äventyr i staden. Det var lite nervöst och vi funderade över hur vi skulle presentera oss, om vi skulle skaka hand osv. ja vi är ganska töntiga.

Iallafall löste det sig och vi tog oss till ett fint ställe vid en damm och en bro, tog ändå bara kort på varandra, frös halvt ihjäl och satte oss sedan i bilen och började liveblogga såklart. Därefter började letandet av bowlingbana som var ett hopplöst fall, ingen bana var ledig. Vi som tyckte vi var VIP-bloggarna så de hade en bokad för oss ifall vi skulle komma dit. Men nejnej, det slutade med att vi satt i bilen en timme innan vi bestämde oss för att dra och fika istället, det måste ha varit en väldigt intressant livechatt alltså.

Hursomhelst var det en rolig dag och ser fram emot att träffas fler gånger. :)


Let's go, frågor ställer ni i chatten. Kommentarer hinner vi nog inte kolla...

Japp det är sant, vi ska liveblogga igen. Ångesten har lagt sig sedan förra videon och nu är vi äntligen är redo för en ny omgång. Ni får chansen att ställa frågor och sånt där vilket ni gör i chatten. :) Och om ni inte kan vara vid datorn ikväll så kan man alltid kolla sändningen i mobilen.

Vi kör som sagt klockan sex ikväll, och ni ska kolla - det är en order!

Sedan vill vi också tacka Elin, Lina och Michaela för en fin dag i staden. Även om vi satt och flummade i bilen hälften av tiden ;)
Här är alltså svaret på vad som var i paketet; 7,7 kg kakor som ni nu ska få chansen att vinna!

Dags för tävling igen! Denna gången i samarbete med ballerina.se. Första priset är 16 st kakpaket nerpackade i ett überfint megastort ballerinapaket!

PRIS: Megapaket med 16 stycken ballerina kladdkakaförpackningar. Hälften med den nya smaken vanilj! (vi betalar frakt)

REGLER:
- Köp ett paket med ballerina kladdkaka och ta en bild där du på ett kreativt sätt visar hur man kan doppa kladdkakeballerina på.
- Publicera bilden i ett inlägg på din blogg där du både länkar till detta inlägget och ballerina.se.
- Kommentera sedan det här inlägget med en länk till ditt bidragsinlägg.
- Du får endast anmäla en bild.
- Du har till den 15/3 kl. 23.59 på dig att anmäla dig.

EXEMPEL: "Jag är med och tävlar om ett megapaket med ballerinakladdkaka hos http://megapixlar.blogg.se/ i samarbete med http://ballerina.se/. Var med du också genom att gå in här!

Bidragen bedöms efter kreativitet. (för att en vinnare ska utses krävs minst 10 bidrag)


Tänkte sno Elin Keros rubrik "En stycke tönt" då den beskriver videon fullt ut. Men detta är ju trots allt hur min fredagskväll ser ut, sorgligt nog. Jag borde egentligen göra något skitspontant ikväll. Typ som att åka till Umeå, som mina kompisar ska göra om 3 veckor eller något. Men jag är ju inte så spontan av mig även om jag önskar det ibland. Livet skulle bli lite roligare så.

Vad säger ni förresten om en liveshow på söndag kl sex? Vet att ni vill.Ostbågar och coca cola är förövrigt världens bästa kombo!

Ja, detta var väl min kväll igår i stora drag. Excel-pluggande, varma mackor och ostbågar. Har precis gjort provet, det gick awesome såklart, jag är ju excelchampion.. Iallfall är ostbågar asgott (även om det luktar skit) och de som säger någonting annat är en skam för Sveriges ostbågekultur.

Sedan säger man ju ostBÅGAR och inte ostkrokar.
Bestämde när jag vaknade att det var vår. Vad än termometern visade. Drog på mig conversen och gick en lagom lång skoldag till tolv.

Kom hem, micrade gröt, drog fram kemiböckerna och gjorde allt som behövdes göra. Fick ner all gröt med hjälp av bananskivor. (och ett antal glas mjölk...)

Efter att ha laddat på med massa nyttig gröt så körde jag vidare på manlighetsgrejen och drog ett träningspass nere i källaren. Mötte även Herr Boll och vi blev som en enda person, eller ja; vi smälte helt enkelt samman för ett tag. Studsade runt och hade det allmänt bra.

Duschar av mig och drar på mig min slitna, på tok för korta gamla och blåa morgonrock (i min familj - badrock) och upptäcker till min förvåning ett brev!

River upp kuveret och blir förundrad av att någon skickat ett 7,7kg tungt paket till mig... Bestämmer mig direkt för att tvinga pappa att skjutsa mig till ICA för att hämta ut det.

Fortsättning följer...Dagen och gårdagen i punkform:

- Fotade tredje årets estetare på fotolektionen.
- Antecknade massa grejer som jag redan kan på fotolektionen.
- Funderade på om jag får lägga upp denna bilden på bloggen.
- La upp bilden ändå.
- Hoppades alla på bilden samtycker och inte blir arga för att jag la upp bilden på bloggen.
- Läste att jag fick lägga upp bilden om den inte var kränkande.
- Tyckte inte denna bilden var kränkande.
- Funderade på om bilden var snyggast i färg eller svartvit.
- Kanske svartvit.
- Tyckte att bilden var skitful och undrade varför jag la upp den från första början.
- Skrev detta meningslösa inlägg.
- Åt upp ett helt kakpaket.

2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec