bloglovin
Namn: Emma Ivarsson
Ålder: 17 år
Bloggadress: http://emmaivarsson.se/

Denna fina bild kommer att finnas i fliken till höger under februari. Alla ni andra som skickat in kommer vi att kolla igenom igen inför nästa månad men kan även skicka in nya. Besök tjejen som tagit bilden förresten, grymt duktig! :)

Vad är månadens bild? Klicka här.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +1, +2 & +4

Har man tråkigt en söndagsmorgon kan man ta kort på lite kolsyrat vatten i ett fint glas. Gör bara en fin ministudio (=ett vanligt färgat papper) där det kommer in mycket fönsterljus och sedan har du dig en liten plats där du kan fota vad du vill. Förutom djur eller något, för det blir lite svårt. Såvida du inte vill fota insekter, fast då är du faktiskt bara konstig, insekter är ju äckliga.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II / personer som tvingats vara på bild: Jonas och Lovisa

Idag så förstörde de här två mitt planerade matteplugg. (fast jag pluggade inte så mycket matte ändå hehe.) Detta är iaf Jonas och Lovisa håhå! De är lika fotogalna som jag och de drog med mig ut i ödemarken och jag fick massa med snö i skorna, det var jobbigt.. Skulle egentligen fotat natur o grejer men det blev bara bilder på varandra.

För övrigt ska min lördag nu spenderas med lasagneätande. GOTT SOM STRYK! Hoppas ni har en lika bra lördag, fast det har ni inte. Om ni inte äter lasagne då. :)

Efter en hård dag i skolan (börja tolv och sluta halv tre är tufft du vet...) är det ganska fint att komma hem och chilla. Skratta lite åt hur ful Marcus är i cam, göra fina miner och göra fisljud i mikrofonen. Livet!

Nu ska vi spela Patiensduell på msn för Marcus har visst tröttnat på att jag äger ut honom på Röj flagg...
Vi fick in en massa riktigt fina bidrag så det var verkligen tufft att välja ut sex stycken som fortfarande har chansen att vinna. Men vi lyckades tillslut och därför presenterar vi nu the lucky six:


1. Olivia Markström - http://lucesolare.blogg.se/


2. Ida Nygren - http://taralom.blogg.se/


3.
Nina Blom - http://ninablom.blogg.se/


4.
http://pan.webblogg.se/


5. Linda Lundquist - http://lindalundquist.blogg.se/


6. Simon Younan - http://simonyounan.blogg.se/

Regler för att rösta:
Kommentera det här inlägget med det nummer som står under den bild som du vill rösta på. Det är bara tillåtet att rösta en gång och ifall det är flera röster under samma IP-adress så är ingen av rösterna giltiga. Ni som har gått vidare får göra allt för att få folk att rösta på er bild, kommentera på andras bloggar, skriva inlägg m.m. Det är även tillåtet att rösta på sin egen bild!

Röstningen avslutas på söndag kl. 23.59!

Förresten ber vi ursäkt för de äckliga svarta ramarna på endel bilder, men vi var tvungna att lägga till dem för att bilderna skulle passa i inlägget...


Röstningen avslutad!
Smickrande bilder namnam. Tallriken är tom för att jag ätit upp... inte för att jag iscensatte detta när jag kom hem från skolan.

Jag ska nu ännu en gång tillägna ett inlägg åt morgonsnack! Men hör och häpna, jag har ändrat inställning. De är ju faktiskt inte så dåliga, om man då bortser från hur äcklig man är innan man duschat, självmordstankarna när klockan ringer och att veta att man har en skoldag framför sig. Nu blev det ju inget över men jo.. att sitta i myskläder när allt är dött och det är mörkt ute (inte klockan tre på dagen som på bilden) och äta rostade mackor är überfint!

Hade jag sagt läsa tidningen skulle jag låtit som en gubbe.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Detta är de officiellt sista bilderna ni ser på Johanna med pälsjacka(?) i snön, men de här bilderna tröttnar man ju aldrig på. Snart ska vi också börja kolla igenom precis alla fina bidrag vi har fått in till tävlingen, hur lång tid det kommer att ta, ja det återstår att se. Vi får bara hoppas att ingen av oss dör på vägen...
Förra veckan så anlände ett fint paket till mig. Eller ja... det var fult men innehållet var bättre!

Nämligen en fin liten trådlös fjärrutlösare och en sändare till det! Eftersom min kamera är störd och inte har en ir-grej så blir det svårare att hitta en billig... Men den här fick det bli!

Så nu kan jag ta fina fula bilder på mig själv när jag exempelvis dricker mjölk! Jag kan även ta egobilder på mig själv där jag försöker se snygg ut... men det lyckas man ju aldrig med. Häst.


Okej, jag måste erkänna att jag inte alltid äter ben&jerry's till frukost. Ibland funkar en gammal hederlig macka (alltså inte en gammal macka, utan... eh ja ni fattar) också nästan lika bra. Lite yoghurt på det och du har dig en fin måltid, även fast det ultimata är att ha oboy till.

Hann inte ta någon bild på hur maten såg ut innan jag attackerade den, utan ni får bilder på när jag äter med fågelbo till hår istället - Underbart!
(alltså inte en gammal macka, utan... eh ja ni fattar)
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Idag var jag aspepp på att fota och packade väskan och gick ut. Men det finns ju bara massa äckliga döda växter och snö ute. Här får ni iaf lite tråkiga bilder på grenar och hur jag såg ut när jag blev besviken. Nog om fotandet, ni glömmer väl inte bort fototävlingen? Anmäl er innan imorgonkväll eller... ja jag tänkte komma på något hot men kom inte på något bra.
Observera att före-bilderna är i RAW-format, dessa kräver nästan alltid redigering.


Detta har jag gjort:
» Ökat kontraster i Camera Raw.
» Ökat färgmättnaden i Camera Raw.
» Ökat de turkosa färgerna i Color Balance.
» Lagt på en vinjettering med Curves.
» Gjort lyktan ljusare och mer blå med Color Balance och Curves.


Detta har jag gjort:
» Ökat svärtan i Camera Raw.
» Ändrat vitbalansen i Camera Raw.
» Ökat de lila och blå tonerna i Color Balance.
» Ändrat kontrasterna i Curves.
» Lagt på en textur över bilden.
» Skärpat upp bilden med High Pass.


Detta har jag gjort:
» Ökat svärtan och kontrasterna i Camera Raw.
» Ändrat vitbalansen i Camera Raw.
» Ändrat kontrasterna i Curves.
» Ökat de lila färgtonerna med Color Balance och Curves.
» Skärpat upp ögonen med Unsharp Mask.
» Skärpat upp bilden med High Pass
» Lagt på vinjettering med Curves
» Ljusat upp ögonen med Dodge Tool.
Detta har jag gjort:
» Ökat svärtan i Camera Raw.
» Ändrat vitbalansen i Camera Raw.
» Ökat de lila och blå tönerna i Color Balance.
» Ändrat kontrasterna i Curves.
» Skärpat upp bilden med High Pass.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Lite fler bilder från snöfotograferingen. (de sista?) Det blev inte så mycket variation på bilderna men vad ska man göra när det är snö överallt? För övrigt så såg vi nu att vi är på blogg.se's framsida? Glada blev vi! (!!!)På tal om ingenting så finns det en konstig snusgubbe som åker på vår buss här i Jönköping som Mikaela idag var tvungen att prata med haha. Bussincidenter är livet.

Men nu ska jag sluta vara så skadeglad och ta en fight med dammsugaren i mitt rum. Den här gången ska jag vinna.

Saker som jag älskar med denna dag:


1. Jag gick upp tidigt bara för att göra detta inlägg. Jag försov mig en timme och sitter och skriver detta inlägg i skolan.
2. Jag har en engelskabok på 350 sidor som ska vara utläst imorgon. Jag är på sidan 30...
3. Bilden på mig där uppe är otroligt fin.
4. Jag stressade gärnet till bussen och sedan när jag är på busshållplatsen visar det sig att den är sen.
5. Jag har ont i rumpan för att jag ramlade när jag stressade till bussen.
6. Jag såg en man i rosa kanindräkt på bussen.
7. Jag ljög om den föregående punkten för att jag inte kom på något mer att skriva.
8. Jag är störd.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Lite kompisbilder från i höstas. Längtar tills det blir sommar igen, eller åtminstone vår. Vill ha omgivningar som är värda att fotografera i. Tänk när världen ser ut som på den här bilden igen? Ge mig en modell och sommar så är jag nöjd. Men man får ju inte alltid som man vill...

Dagen börjar med världens bästa sovmorgon, en sån där när man får sova hur länge man vill. Jag älskar måndagar! (ingen sarkasm här inte)


Sedan går man upp för att ta en alldeles för lång dusch. Posar lite grann med mousse (alltså hårmousse, inte desserten förstår ni väl) i handen, innan man torkar håret och allt annat onödigt man gör.


Sedan kommer man på att HEY, ni kanske vill se hur jag egentligen ser ut. Ja, sagt och gjort. Här är alltså den hårda sanningen.


Sen får vi ju inte glömma den ack så välbalanserade frukosten. Helt enligt tallriksmodellen!

Sen stressade jag ju till bussen också såklart, men ni får ingen bild på det förstår ni väl. Jag hann ju inte ;)
Någon ställde en fråga om vitbalans och vad det är så nu slängde jag ihop ett fint inlägg om det. Enjoy!


Det kan vara bra att veta vad vitbalans är; nämligen vilken färgtemperatur som kameran är anpassad till. Har man inte ställt in manuellt så är AWB som då är Auto-läget påslaget. Kameran kan dock uppfatta ljusest färgton fel vilket gör att bilder kan bli mer eller mindre gula eller blåa. Därför kan det vara bra att kunna ställa in det manuellt.

Ovanför ser ni menyn där man ställer in vitbalansen. Den kan se olika ut på olika kameror. Ni kan läsa i manualen hur ni kommer in i menyn. (måste ha valt ett annat läge än auto) Vad som är bra med vitbalans är att man slipper redigera färgbalansen i ex. Photoshop vilket sparar på bildkvalité.

Bilden ovanför är fotad på AWB-läge vilket ger bra färger då fönsterljus från höger inte ger varken ett överdrivet varmt eller kallt ljus. Så vid molnigt väder och fotografering bredvid fönster går det alltså utmärkt att ha AWB-läget på.

Här är vitbalansen inställd på skugga. (huset med streck bredvid) Det syns att färgerna får en varmare ton då skuggljus är bra mycket "blåare" än vad ljuset vid molnigt väder är.

På bilden ovan är vitbalansen inställd på "Glödlampa". Som ni kanske märkt brukar bilder som är fotade i ljus från lampor ofta bli lite gulaktiga. Här är det ju dock inte lampljus vilket gör att bilden får en blå ton. Hade det däremot varit ett varmt ljus hade detta läget varit perfekt!

Det finns flera andra vitbalanslägen men de får ni exprimentera med själva! Passar dock inget av lägena ljuset som råder vid något tillfälle finns det ytterligare ett alternativ:

Du kan ställa in färgtemperaturen själv! Det gör du på läget "K". Det lägsta är 2500 vilket ger kall ton, och det högsta är 10000 som ger en varm ton. Dock kan det ta tid att hitta det perfekta talet för att färgerna ska återgivas som de är!

Nu kör vi igång med en überrolig fototävling, som är sponsrad av Qpix där du kan vinna en inbjudan till bloggsvar och ett presentkort på Qpix.se för hela 400 kronor. Har vinnaren redan bloggsvar, får den som kom på andra plats en inbjudan istället.

Tema:
Människor - tolkningen är din.

Såhär deltar du:
Lägg upp bilden i ett inlägg i din blogg, där du direktlänkar det här inlägget och även har med en länk till Qpix.se. Efter att du har gjort det här så kommenterar du det här inlägget och bifogar en länk till ditt inlägg.

Exempel:
Jag är med och tävlar i en fototävling hos Megapixlar med temat människor, där man kan vinna ett presentkort på 400 kronor hos Qpix.se. Vill du också vara med och tävla kan du gå in här!

Regler:
» Du får endast anmäla en bild.
» Det måste vara du som har fotograferat bilden.
» Eftersom att du måste publicera ett inlägg så måste du ha en blogg.
» Följande ska finnas med i anmälan: direktlänk till det här inlägget, en länk till Qpix.se och såklart din fina bild!
» Du har fram till Söndag den 23/1 kl. 00.00 på dig att skicka in ditt bidrag.


Går ej att anmäla sig längre!
Jag tänkte skriva något jättelångt och töntigt om hur skönt det är att komma hemma på fredag eftermiddag och ha en helg framför sig, men jag hejdade mig. Fast nu blev det här ganska töntigt också. :) Efter första skolveckan är jag iaf helt slut så jag bestämde mig för att stanna hemma och sitta äcklig (läs: nyduschad) med min feta godispåse (från hemmakväll nomnom) framför tvn. Bra plan!

Det skulle egentligen vara en bild på mig när jag är nyduschad också... men den blev äcklig.

Filmen blev ganska dålig, men orkar faktiskt inte göra om den så den får bli såhär :). Redigerat i Photoshop CS4. Hejhopp!

Jag vet inte hur jag har lyckats och jag skäms ganska rejält. Hur i herrens namn har min katt lyckats undgå att vara med i bloggen? Jag har säkert nämnt honom någon gång men ni har ju inte sett honom.

Såååå, det här är Muffin. En ganska trött sådan. Han gillar att sova, bitas och att vara söt. När han är ensam hemma gillar han att hitta nya ställe natt sova på och att använda bland annat kläder som leksaker. Det är en fin katt alltså.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Johanna

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / bilder från igår när vi skulle göra videon yes

Vi välkomnar första skoldagen... med hat. Att stiga upp innan det hunnit bli ljust och att sätta sig på en fullproppad buss som inte orkar ta sig upp för vissa backar hamnar långt ner på favoritlistan över saker att göra en Måndag. Men är jullovet över så är det. Nu börjar nedräkningen till sportlovet!

Vi skulle egentligen spela in en fin video om att fota porträtt, men vi failade som vanligt och gjorde andra roliga grejer istället. Till exempel som att spela doodle dump.


... Ta roliga bilder i camen. Roligare bilder får man leta efter alltså!


Sedan kan man ju också lägga serpentiner i håret och se lite borta ut...

För övrigt; tack för alla grymt fina kommentarer om bilderna på Johanna och vår nya design. Ni äger fan.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Johanna
(mouseover)

Det har varit hårt att slita sig från vår allra första design, men vi kände att det verkligen var dags nu för en lite mer vintrig och inte lika stilren design! Det finns också nya fina knappar och sånt där som ni kan bekanta er med :)

Om något ser knasigt ut kan ni trycka på F5, annars får ni slänga in en kommentar. Vi är medvetna om vissa buggar i firefox, men de ska vi fixa!Idag så ska jag, Marcus - den ballaste av de alla fortsätta att plundra pepparkakshuset som nu verkligen är en ruin. Jag ska även fortsätta redigera bilder från i Tisdags yesbox. Försöker få kontakt med Mikaela som ignorerar mig så att vi kan få klart designen... fast ifs kanske hon ligger och sover, men isf får jag väcka henne på ett eller annat sätt!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Johanna

Det fick bli ett litet smakprov ifrån tisdagens fotografering eftersom jag inte har redigerat mer än en bild, hehe. Är fullt upptagen med den nya designen som bara har några småjusteringar kvar! Tills dess får ni äta era grönsaker och titta på denna bilden...
Idag så ägde äntligen fotograferingen rum! Vårt fina tema med att Johanna skulle vara ishäxan i narnia failade då vi tappade kronan av istappar i marken... Så vi fick köra utan. Men jag tror det blev ganska bra ändå! Dock satt det mordiska barn i bilar och vinkade ondskefullt till oss. Hursomhelst, bilder kommer!Idag har vi återigen förberett inför den omtalade fotograferingen med Johanna, eller vi har gått runt och letat efter fina gatlyktor med andra ord. Vi hittade iallafall några tillslut efter att ha gått runt i området en timme. Vi får hoppas att ingen blir sjuk tills imorgon nu för då blir vi ganska ledsna. Visst är ni spända inför att resultatet? - Det är iallafall vi...
Vad är "Månadens bild"?
- I slutet av varje månad så publicerar vi en av bilderna som ni läsare har skickat in under månaden som gått. Förutom att bilden blir publicerad i ett enskilt inlägg kommer den även att att kunna ses i nya designen under en hel månad. Detta för att fler fotografer ska få en chans att visa upp sina talanger! :)

Hur gör jag för att bli publicerad som "Månadens bild"?
Det enda du behöver göra är att skicka ett mail som innehåller:

» Den pågående månaden som rubrik
» Ditt namn
» Din ålder
» Din bloggadress
» Din bild. (ska vara minst 700px)

Mailet ska skickas till manadensbild@live.com. Du har till den sista dagen i varje månad att göra detta.

Blir inte just din bild publicerad en månad så skickar du in en bild nästa månad också! Vi går alltså inte igenom de gamla en gång till. Bilden behöver inte vara tagen i månaden du skickar in den till. Endast tillåtet att skicka in en bild per månad!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÅGÅENDE INSKICKNING: MARS


Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS

Nu har det varit 1 Januari i hela 16 timmar och 23 minuter. Jag hoppas ni hade en bra start på året, och att ni inte gav er själva en massa nyårslöften som ni vet att ni inte kan hålla. Eller det kanske är det nyårslöften går ut på?

Mitt löfte är iallafall att jag inte ska vara så sarkastisk hela tiden, det kommer nog gå JÄTTEBRA! Nej, jag var sarkastisk, det kommer nog inte gå så bra...
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec