bloglovin
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslinser +1, +4

Ni har ju aldrig sett vattendroppar-på-en-cd-skiva-bilder innan så varsågoda! Jag var mainstream och hatar det. Men det är måndag, man har sovit för lite (nej, jag hade sovmorgon till ett..) och det är skola; man orkar inte göra något utöver vad alla andra gör helt enkelt.

Tänkte först köra upp omröstningen om ifall man viker toapappret eller skrynklar det. (vem fan gör det) Men då kan ju folk tro att jag är omogen. (vilket jag absolut inte är...)

Så det fick bli såhär istället. Korv.
Namn: Penélope Mårtensson
Ålder: 21 år
Bloggadress: http://security.blogg.se/

Bilden som kommer visas i menyn under Mars! Besök bloggen för att se mer bilder. :) Vi har ändrat lite så vi kollar inte igenom alla bilder som skickats igen inför nästa månad. Så vi börjar om, vilket betyder att alla behöver skicka in en ny bild. Regler och mer finner ni nedan. :)

Vad är månadens bild? Klicka här.

Vaknar halvdöd i sängen och tänker att det är söndag vilket betyder att det är måndag imorgon, denna tanke får mig att vilja hoppa ut genom fönstret för en sekund. Livet blir dock mycket lättare när man sover i sjukt snygga sidenkalsonger - lätt och ledigt!


Efter cirka en timme av slöande i sängen och kanske ett (eller två) avsnitt av Scrubs går jag upp och äter corn flakes (som inte ens är corn flakes utan några andra sorts fejkflingor som smakar exakt likadant fast som är mycket billigare, men vem bryr sig egentligen)


Borstar bort de äckliga flingresterna som envisas vara kvar mellan tänderna och förebygger en framtida bajslukt i munnen med en fräsch minthistora. Vem är det förresten som har bestämt att alla tandkrämer ska smaka mint och inte typ godis? (Jag kom ihåg nu att när jag var liten fanns det en krokodiltandkräm som var rosa, den smakade apgott! Finns den fortfarande?)


Gosar lite med katten som ligger i min säng frivilligt och inte stannar kvar bara för att jag håller fast henne.


Resten av dagen tillbringas med min bästa kompis datorn, för att alla mina andra kompisar har läxor som inte jag har för att jag går media. (Lägg inte märke till min sjukt fina och gamla ritplatta från 2008.)
Stökigt som få.
 
Dagens outfit då. Mössan är från babyproffsen. Nej. Det är den inte alls och detta är inte dagens outfit. Okej, detta får inte bli något sånt där inlägg där jag driver och håller på... Fast det har jag ju redan misslyckats med om man kollar på första bilden.
 
Idag är det iaf lördag och jag och min kära familj ska på dop! Därav den vackra bilden på mig och Doris. (den ganska trasiga mjukiskossan) Dock har jag endel böcker som ligger och väntar på mig i sängen. Får ta itu med dem först innan jag drar mot kyrkan!
På grund av dålig fantasi och en massa roliga bilder i min kamera så får ni se några bilder när Marcus dricker festis på väg hem på bussen.




Massa fina och fantastiska bilder. Jag skulle egentligen bara använda en bild och sedan sa Marcus att jag skulle komma på ett roligt inlägg att ha den till....

Men detta var väl ett roligt inlägg, eller hur Marcus?


Hoppas han blir arg på mig nu.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Lovisa

Fler bilder på Lovisa! Synd att det var så förbaskat kallt och att jag inte höll koll på slutartidens egna behov av att bli för lång så de inte blev allt så skarpa som jag kanske velat.

Tja... och för att få en inblick i mitt liv just nu; Försöker ta tag i att träna vilket går sådär. Lyckats klara mig igenom två styrkepass men soffan blir alltmer lockande... Finns ju inget som går upp mot slöande i soffan när man kommer hem sliten efter en skoldag. Istället ska man nu dra på sig träningskläder och sätta igång att trötta ut sig ännu mer. :(

Har ni några tips på hur jag ska lyckas motstå den bekväma soffans rop? Hjälp nu en man i nöd!

Vi har nu testat Paperton - en hemsida där du kan läsa alla möjliga tidningar på nätet istället för att bläddra i papperstidningar som man lätt kan skära sig på (papercuts är ju inte det skönaste liksom). Dessa digitala tidningar kan du köpa för en liten peng och sedan läsa på datorn, eller din iPad om du är väldigt teknologisk och cool som har en sådan.

Nu har vi bara massa fototidningar i vårt lilla digitala bibliotek eftersom vi är ganska nördiga, men det finns ju såklart tidningar om massa annat också hehe. Asgrym sida iaf, mest kanske för de som har en fin iPad, men ganska coolt ändå.
Vill ni se en större version så klicka HÄR! (råder er till att inte göra det)

Är en riktig skolpojke idag och labbar till fem. Så ni får ha det lite roligare än mig och titta på dessa underbara kakätarbilder. Varför känns det som att det spårade ur? Kanske för att Mikaela fiser på kakan eller för att jag helt plötsligt doppar en apelsin. Fast nä... helt normalt att spendera en halvtimma med att ta bilder där man äter kakor. Verkligen...





Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Lovisa


Ovan har ni anledningen till varför jag alltid lämnar över allt photshop-jobb till Mikaela - jag suger på det helt enkelt. Försökte mig ändå på en Heroes-inspirerad bild idag för att fördriva tiden. Övning ger ju färdighet sägs det ju så nu ska jag banne mig bli bra på det här. Med vilja går allt! Fast ska  nog spendera sista lovdagen med något vettigare än att sitta här och försöka med det omöjliga..

Skulle någon möjligtvis vilja se en större version så check it out!

Jätteglad (hatar egentligen understruken text) Mikaela i bilen med fult uppsatt hår. Tagen med mobilkameran ♥


Bild som egentligen är tagen med systemkameran men skulle se ut som en mobilbild... Importläsk är livet!

Idag skulle mina föräldrar in till staden och smart som jag är tänkte jag följa med och sedan skriva ett roligt/fint/awesome inlägg om det sen -  Så jag stressladdade min fina lilla kompakta, satte mig i bilen och tänkte ta en fin bild på en glad Mikaela. Då upptäcker jag att det inte är något minneskort i kameran = arg Mikaela. Det blev en mobilbild i bilen innan mobilen också dog. Gotta love technology.
Vilka snygga bilder Marcus...

Sitter för tillfället framför datorn nyduschad och taggar inför bowling ikväll med massa blodapelsin och så. Min myströja luktar någon annans hus... Undrar alltid vad vårt hus luktar - när jag var liten tyckte jag att det luktade prickikorv. Hoppas innerligt att det inte gör det på riktigt, även fast det är ganska gott. Tänk så kommer någon hit och sedan när de kommer hem luktar deras kläder prickikorv.. inte nice.

Nu ska jag gå och äta kassler för tredje gången på en vecka eller något och sedan sätta mig på en skumpig 26a. Adjö.



Idag kände vi för att frysa igen och drog därför ut på en fotografering i skogstrakterna med Lovisa, som nog frös ännu mer i sina kläder än vad vi gjorde i våra underställ och dubbla vantar, även fast vi klagade mest... Efteråt drog vi hem till Lovisa och drack jordgubbste tillsammans och spelade världens finaste toffifee-spel.

Nu ska jag gå och deppa över att jag (läs: min pojkvän) redan har ätit upp mina kakor som jag slitit så hårt för.
Vi var kaksugna, letade igenom våra hus efter kakor, hittade inga kakor och bestämde oss till sist för att vandra till ica och köpa kakor. Haha Mikaela hade dock inga pengar så hon samlade ihop alla pantburkar hon kunde hitta och fick ihop hela 17 kr! Folk trodde nog vi hade haft fest när vi pantade massa ölburkar...

Väl inne på ICA hittade vi till slut de eftersökta kakorna. Hade vi haft tillräckligt med pengar hade vi nog köpt upp hela sortimentet... men nu fick vi nöja oss med varsitt paket. :(

Med ett glas mjölk och två paket kakor kan inte dagen bli bättre, så vi förevigade den lyckliga stunden med ca 50 st bilder där vi äter kakor på olika sätt. Kanske något vi borde visa? (hehe eller inte...)

Och förresten, tack för alla grymma kommentarer på alla hjärtans dag inlägget! Känner mig dålig som inte hunnit svara på alla... vet inte när jag kommer hinna det. Men ja, TACK och ni äger. (fast vi äger mer... he he)



Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Fyller ut bloggen med lite halvdana porträtt här på kvällskvisten. Har ingenting mer att skriva än att jag är trött, men det är nog inte så intressant. Fast det är ju sånt man skriver i en blogg, sjukt ointressanta saker. Till exempel som: Igår såg jag en grön kille i snickarbyxor och höghatt på stan. Helt ointressant egentligen right?

Hoppas ni alla föreställde er Hulken i snickarbyxor och hatt nu.
Alla hjärtans dag blir för oss ensamma själar all smärtas dag. Så medan Mikaela och alla andra i kärleksträsket njuter av en saftig stek på Jensens, stannar jag hemma och spenderar denna oerhört romantiska dag med olika aktiviteter. Mina favoriter följer nedan:

Bänka dig framför tvn med 2 liter glass. (egentligen ska det vara Ben & Jerrys men jag orkade inte gå och köpa) Sätt på någon superdeppig film och tröstät. Du kommer må ännu sämre efteråt men det är värt det!

Ta ut din sorg på ett instrument. I mitt fall blev det pianot som fick ta smällen. Spela hårt och känslosamt och gärna någon apsorglig låt.

Och till slut det allra bästa; lägg dig ner i sängen och stirra upp i taket. Glöm bort att du lever. Fungerar definitivt!

Haha grymt deppig inlägg vilket inte alls speglar mitt humör idag. Jag har faktiskt inte gjort något av det här idag... Har faktiskt klippt mig. Tro det eller ej!


För någon vecka sedan satt jag och slet med den här almanackan, designade den i datorn, skrev ut den, böjde ståltråd och gjorde massa hål för att kunna sätta ihop den. Eller nä, jag har bara beställt den från Vistaprint, men visst är det snygga bilder i den? Säg ja.

För er nyfikna: "Viam inveniam aut faciam" betyder "Jag ska finna vägen eller skapa den".
Idag så drog vi ut med Lisa för att fota en profilbild på henne. Solen lurade oss att det var jätteskönt väder, men i skuggan var det pisskallt. (kanske fel att använda "piss" eftersom man brukar säga pissljummet) Här iaf en av bilderna yes!


Vissa var klenare än andra och latade sig i solen. Reflexskärmen visade sig fungera extra bra till detta ändåmål. Så medan jag (läs: Marcus) fotade tappert i skuggan så stod Mikaela i solen.. Haha, lägg även märke till den fina tanten i bakgrunden som gör samma sak!

Jag har faktiskt redigerat en bild till! Dock så var det ganska osmart av mig eftersom Lisa ser lite smått äcklad ut... men det var ju jag som fotade så det är ju inte så konstigt. Men det var vind i håret så jag kunde inte lämna bilden orörd.

Vi hörs väl på msn sen eller? Annars...
Ikväll kör vi en lite lättare variant på liveshowen. (som vi bestämt att vi kommer ha igen) Mellan 18.00-19.00 kommer du att kunna chatta om allt möjligt och ställa frågor till oss på msn. Adda [email protected] så ses vi senare. :)

När nästa liveshow blir får vi se, antagligen om några veckor.

Möttes av ännu ett snöfall påväg till bussen, gick dessutom i motvind. Detta utvecklades dock till att springa i motvind då jag knappt hann med bussen på grund av att jag skulle ta denna bilden på mig själv.


Blev inga roliga bilder i skolan för vi hade äckligt prov, men Hemmakväll är ju nästan samma sak. Fett med fett därinne. (Jag vet att jag är grym!)

Sedan tog mitt kamerabatteri till lilla ixusen slut. Skulle ta en bild när jag såg ledsen ut på grund av det, men det kunde jag ju inte för batteriet var slut....
Idag har verkligen varit en torsdag. Totalt. Gå från åtta till tolv, komma hem och städa, gosa med katten lite emellanåt, sitta vid datorn med fötterna på skrivbordet och äta typisk torsdagsmat. (biff och potatis) Jag ska verkligen inte satsa på att bli matfotograf för det ser inte vidare gott ut på bilden. Men det smakade bra. Imorgon är det fredag och fredagar är sega, men sen är det sportlov. NAJS!

Nu ska jag försöka göra något vettigare än att skriva detta meningslösa inlägg... som att typ kolla tv.


C
anon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Jag hade ju ingenting i självporträttkategorin, hehe, så det är väl dags för premiär eftersom jag äntligen har stativ (sen i julas...)! Det blev två se-förvånad-ut-och-kolla-till-vänster-bilder, men det kan ju vara nice det med, gehehehe hejdå.
Är det för mörkt för att fota inne och få bra bilder? Har du ingen extern blixt som sprider ljuset snyggt? Kolla här hehe... Komsi!


Grejen är enkel men här är iaf skillnaden. Mycket snyggare oja! (för er som såg livegrejen vet ni ju hur ofta jag säger "oja"...) Modellen är den stiliga groda jag gjorde på bilden för x antal år sen. Hur man gör följer här nedan:

Du tar ett fint A4-ark och viker det två gånger på mitten så det blir som på bilden. Detta kommer du nu att använda för att sprida ljuset från blixten. (testa även andra former på pappret)

Du håller sedan pappret så att det vinklas upp mot taket. (KLICKA HÄR FÖR BILD) Testa dock även att vinkla det mot en vägg så får du ett sidoljus som skapar fina skuggor! Det gäller att exprementera helt enkelt.


Här är två exempel på hur det kan se ut. Dock kanske väggen skulle varit lite längre ifrån då ljuset blir lite för starkt. Men som sagt; iväg och exprimentera med er barn!


Kul att ni uppskattade livebloggningen, det gjorde vi också... på sätt och vis. Det var grymt kul men vi har ett gnagande begär att ta bort videon bara för att den är så pinsam. Ser vi verkligen ut så? Är vi verkligen så lama? Snart kommer vi väl ta vårat förnuft till fånga och ta bort den, men tills vidare så får den nog vara kvar...

Det var lite smått jobbigt att sitta i en saftpöl den sista halvtimmen eller så, och det var verkligen jättefina diskussioner som uppstod (allt från Marcus mjuka hår, toalettpapper och att peta i pumpor), och vi var väl inte så jätteseriösa heller hehe. Är detta något ni vill att vi ska göra fler gånger?


Den kan sega lite men ändå. Frågor eller andra grejer skriver ni i chatten. (vi kollar även kommentarer ibland) Så lets go!
Bestämde mig idag för att ta en asbra bild till mitt CV så att alla vill anställa mig som sommarjobbare. Jag var pepp och tänkte tagga med lite maltesers, men var snäll och lät de ligga kvar.

Dock så gick det bajs. Eller ja det var svårt att vara seriös. Här är ett exempel på hur bilderna såg ut, fast här visste jag inte att kameran tog en bild så jag passade på att peta mig i näsan! (nej, jag visste att den tog en bild men tänkte att det var en rolig pose)

Jag fortsatte att hålla mig till seriösa bilder och började ta oskarpa "slänga-vatten-på-mig-själv-bilder". Jättesmickrande bild... (och till mina föräldrar: nej det blev inte blött...)

Den här var den mest seriösa jag fick lol... Ser ut som en trött liten gullig skolpojke på 8 år. Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta bilder en annan dag... (censurerade lite kreativt sådär med)

Förövrigt så beodrar jag er att svara på frågan om livegrejen. Helst nu. (!!!)

Klockan 6 ikväll
tänkte vi att en fin livevideoblogg à la Michaela och Elin skulle kunna inträffa. Då kan ni fråga oss om en massa grejer och ni får höra oss prata och vara fula i cam. Vi känner att vi är skyldiga er det därför att när vi försöker spela in en videoblogg så spårar det bara ur totalt... Så vi tänkte att om det är många som vill och kan så kör vi klockan 6, så det känns någorlunda värt :)

Så Mikaela, Marcus, Live, klockan 6, ja/nej?




Hej mamma och pappa! Bloggen börjar numera efterlikna någon slags matblogg (en totalt awesome matblogg isf) så jag tänkte att jag kunde fortsätta på det spåret då det är det enda som händer i mitt liv i princip.

Idag åt jag semla OCH det var gott. Det är inte semledagen än (vet inte ens vilket datum den inträffar hehe) men det skiter jag i OCH semla är ju gott, så ha det så kult på restaurangen! (klick)
Vinnaren som fick mest röster och vinner ett presentkort på Qpix och bloggsvar är....


Ida Nygren som vann röstningen med hela 76 röster, grattis!
kontakta oss snarast på [email protected] så vi får din mailadress och kan ge dig prisen.

Övriga placeringar:

Andra plats: http://lucesolare.blogg.se/
Tredje plats: http://pan.webblogg.se/
Fjärde plats: http://ninablom.blogg.se/
Femte plats: http://simonyounan.blogg.se/
Sjätte plats: http://lindalundquist.blogg.se/

Stort tack till alla som röstat och deltagit i tävlingen! :)
Jag och mina vänner på bild. Dammsugarn posar fint och sopis gjorde allt för att inte vara med på bild.

Det är torsdag gott folk vilket betyder - städa! Jag och mina kåmpizar, sopis och dammsugarn, ska inträda mitt rum nu! Det enda positiva med att städa är att man har en anledning till att gå klädd i smutskläder och sjunga falskt så att hela kvarteret hör! Annars är det bara äckligt jobbigt och tråkigt. Men nu klagar de på mig att jag ska gå härifrån... så vi hörs!

Häromdagen (eller nja det var kanske någon vecka sedan... ) fick jag ta del av detta storverk (nu blir pappa glad för att jag kallade det för storverk). Jag skulle kunna säga att jag själv gjorde den och stod och slavade över den i flera timmar, men då skulle jag ju ljuga. Faktum är att det är min pappa som gjort den, och han var så stolt över den att innan vi skulle äta så bad han mig att ta kort på den.

"Du kan ju skriva om den i bloggen sen"
sa han sen
"Aldrig i livet!" sa jag...

... så nu sitter han säkert och läser samtidigt som han flinar lite för sig själv.
I lördags så bestämde jag mig för att bevisa att män kan baka. Så jag gick till ica och köpte choklad (som jag sedan åt upp så jag var tvungen att köpa en till) och drog fram alla andra ingredienser.

Jag hackade och blandade, och blandade lite till. (http://www.youtube.com/watch?v=hyD2Qu1lzdQ) Allt gick asbra och var lycklig. Men...

Det blev tillplattade äckliga bruna saker. Eller de var ju goda fast de ser ut som platt bajs. Tyvärr. Så be mig aldrig och baka någonting. Ska gå och deppäta kakor nu för att jag hade fel.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec