bloglovin
Igår lurade min mamma i mig att det var "jättenyttigt och bra för huden" att smörja in sig med någon kletig kräm. "Visst, varför inte?" tänkte jag och kletade in det lite halvt våldsamt. När jag ska sätta på korken så händer dock det förskräckliga, den åker av och trillar i slow-motion mot golvet!

Jag kollar ner och ser hur den börjar rullar rakt mot badkaret! Jag slänger mig och dunsar ner som en flodhäst på golvet för att hindra den från att åka in bland damm och mörker. Men sorgligt nog var jag alldeles för långsam, så där ligger jag och ser hur den rullar in och till slut ramlar omkull längst in under badkaret..

Jag gör ett tappert försök att dra ut den - sträcker mig och sträcker mig lite till. Men trots mina långa superarmar når jag inte ända fram och uppgivenheten är ett faktum. Jag ligger kvar och funderar över livet, om det är värt att fortsätta eller om jag ska slumra till och hoppas på bättre tider.

Till slut händer dock det mest otroliga; med världens energi rusar jag upp, in mot köket och fram med ultramegaflugsmällan! Utrustad och aggressiv beger jag mig åter mot badrummet med smällan i högsta hugg; lägger mig på samma plats bredvid badkaret och använder mina nyvunna superkrafter!

Med den röda smällans hjälp får jag till slut ut korken och efter denna hemska incident levde jag och korken iallafal lyckliga i alla våra dar!

Det är sånt här som verkligen inte får hända när man är supertrött på kvällen. Men har man min otur så inträffar det precis då, när man är som mest trött! Men ett lyckligt slut blev det ju allt ändå.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Ja. Varför inte lite fler bilder på blommor och sånt. Alla älskar dem förutom pollenallergiker. Dessa små ting kommer ju trots allt försvinna närsomhelst - hösten är ju nära! Kommer bli så sjukt nice att åka till skolan när det är kolsvart och sedan åka hem när det är kolsvart, bästa som finns ju!

Men då kan vi äntligen ta lite porträtt framför lite orangea träd - som vi längtat!
Tagna med iPhone 4 + appen Instagram. (vi heter megapixlar där hehe, logiskt!)

Dessa foton sammanfattar min dag. Lite jordglobssnurr, brygghäng, kullerstensgående och prylhittande. Kolla in klockan liksom! Bra grejer. Som ni ser har jag även gått och skaffat mig en sån där telefon som alla har nu. Så från och med nu kan ni kalla mig cool! Eller osocial... Har även ätit paj. Men var så glupsk att jag åt upp den innan jag kom på att jag borde tagit kort på den. Livet som fotograf är inte enkelt alltså!Skolplugg, regn och trasiga vaser = inte glad tjej.

Tänkte att det skulle bli en lugn dag med lite skolplugg en regnig dag som denna, men det ville inte snubben där uppe unna mig. Först hittar jag världens fetaste (jag skojar inte 1 cm i diameter typ) fästing i min säng, som kattäcklet har dragit med sig in. Man känner sig inte direkt bra heller när man kommer ihåg att hon har legat i min säng hela natten - där också jag legat. Sedan när jag skulle dra upp min fina rullgardin hör jag hur hela helvetet bryter loss och hela skiten rasar ner och krasar både lampor och vaser. Ingenting man blir speciellt glad av, det enda positiva är väl att jag slipper att plugga för tillfället.

Inte alls klagoinlägg. Livet äger ju!
Var någon som kom med ett förslag om att vi borde göra såna här.. "Saker som ni inte visste". Men tja, det blev mer "Saker som jag hatar". Får funka det med!

Hatar när det inte finns något öppet mjölkpaket. De nya skruvkorkarna suger då de är så himla låga. Man måste ta i som in i och då ser det ut som om man är jättesvag! Tacka vet jag de gamla mjölkpaketen där man enkelt rev av en liten bit kartong!

Hatar att svara i hemtelefonen. Vet inte varför och kommer nog aldrig förstå mig på mig själv heller. Jag vet ju dock att det aldrig är till mig då denne isåfall skulle ringa till mobilen. Så antingen får jag prata med någon äcklig försäljare eller någon av min brors homies. Ovärt!

Hatar onödigt morgonstress. Jag ligger ofta kvar och drar mig i sängen på morgonen och tiden går. Springer sedan upp fullkomligt stressad; duschar, äter, borstar tänderna och klär på mig. Men sedan har jag ändå tid över så jag hade inte behövt stressat. Onödigt som bara den! (haha den röda påsen är alltså bröd - bröd = frukost!)

Hatar fötter. Eller mer att gå barfota eller att bara vara barfota. Visst, det går an på stranden men inomhus eller när jag sover - icke! Fötter är inte för vackra eller och det är med ånger jag låter er se den här bilden. Kanske beror det på att jag trampade på en humla när jag var liten. Men för livet? Vad vet jag!

Någon ville förövrigt se mer vardag. Så för er som känner likadant och har en high-tech iPhone. Följ megapixlar på instagram!Sjukt snyggt och kreativt gjort med ketchupen Mikaela!!!

Mat i bloggen ännu en gång, men det är ju faktiskt en stor del av mitt liv. Väldigt stor. Falukorv och stuvade makaroner stod på menyn idag iallafall! Det måste nog vara det mest enklaste och godaste man kan äta när man precis kommit hem från skolan. Sjukt underskattad maträtt! De som inte tycker om det är konstiga. Okej, kanske inte, men det är gott.

Dock skulle ju inte en fet köttbit med potatisklyftor vara helt fel heller.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Saker som jag var sugen på att göra för en vecka sedan: Vara ute hela natten, umgås, gå på bio, äta godis... listan kan göras lång!
Saker som jag är sugen på att göra idag: Ingenting förutom att sova.

Tre dagar av skola har passerat och ja, man märker ju vad det gör med en haha. Förvandlar en till en pensionär som mest vill sitta hemma och ta det lugnt. (eller en liten bebis som bara äter och sover om man hellre vill det) Så om ni inte hör av mig ikväll så har väl troligen slumtrat till framför premiären av Doobido. Det är väl så en fredag ska se ut? Vuxenprogram och ensamhet - det är grejer det!

Och många ville ha recept på muffinsen! Men ja, det är bara kladdkakssmet i muffinsform och sedan klet som är på kärleksmums i mitten. (utan kaffe och med vattenistället) Kletrecept ifall någon ändå vill ha: http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html

Du försöker tappert att förvandla ditt risiga fågelbo till ett fin och vackert hårsvall, men fulhåret vill helt enkelt se äckligt ut. Dåliga hårdagar - alla har haft dem, alldeles för ofta (om man inte är flintis då..).


Du har gjort världens godaste macka och balanserar den på huvudet: för att ja, det är kul. Dock sviker dina skills och mackan åker ner på golvet som dessutom är täckt med hundhår (eller typ strumpludd). Såklart hamnar den alltid på smör- och påläggssidan - damn you gravity.


Du kommer till det sista momentet på morgonen, innan du ska ta löpet till bussen. Du borstar lite för våldsamt, saliven sprutar och tandkrämsfläckar på tröjan är ett faktum. Inte går de djävulska fläckarna bort efter gnugg med vatten heller...


Du kollar på almanackan och upptäcker till din förskräckelse att du faktiskt är ledig idag, och att du precis har slösat bort din alldeles för välbehövda sovmorgon...
Kletet i mitten alltså. Merghffhgh, GOTT!

Igår, som många andra gånger, var jag sugen på något gott. Och är man för lat för att gå till affären och köpa något. (även för snål) Så slänger man ihop en smet och in i ugnen. Men hur man än gör blir det ju alltid jobbigare att göra en liten kaka än att ta en tur till affären. Ofta äter man även upp hälften av smeten så är man inte sugen på något längre när man väl är klar. Men tja, då kan man ju alltid bjuda grannarna! Om man är tillräckligt givmild.../Filmat med Canon EOS 450D med hjälp av EOS Camera Movie Record/

Här är min hund. Han älskar skinka. Om inte skinka hade funnits hade inte jag kunnat göra de här bilderna. Man måste alltid ha en skinkbit (eller ost, han gillar ost också) att muta honom med så han faktiskt gör saker istället för att sniffa på buskar. Så jag tackar gudarna för att det finns skinka. Och kattmat för det gillar han också, eller han gillar i princip allt. Förutom grönsaker...

Men han är inte helt normal, den där hunden.
Som sagt, sommaren börjar lida mot sitt slut och nu har jag, den bäste av de bästa, slängt ihop ett inlägg om hur du gör för att säga hejdå till sommaren på bästa sätt. Se (och läs) och lär!


Gör en egendesignad partyhatt och dansa sedan din bästa sommardans. Ropa även lite avskedsfraser ifall du har röstkapaciteten. (till exempel "adjö du varme!")


Ordna en finmiddag för dina närmsta vänner. Laga somriga rätter och håll även ett snyggt tal som får alla att minnas sommaren som gått. Är du riktigt skicklig kanske en eller annan tår fälls under kvällen!

Begrav årstiden. Gör gör ett fint kors eller en fin gravsten där du målar eller ristar in saker du förknippar med sommar. (gärna finare in min pinne med lapp...)


Spela in din egen sommarplåga och tjäna storkovan! Lite osmart att släppa en låt när säsongen är över men äsch, folk lyssnar på sommarmusik året om.

Eller så gör du bara som mig och sätter på dig ett par snygga solbrillor och njuter av solen sista strålar. Innan du vet ordet av kommer nämligen marken vara täckt av snö, och då kommer du allt längta till nästa gång då du kan hänga i solstolen.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Nu är sommarlovet snart slut och den underbara och efterlängtade (inte alls ljug) skolan börjar på tisdag. Låt oss inte heller glömma att hösten snart är här och därefter vintern som alltid varar i en evighet. Då kommer man titta tillbaka i arkivet och minnas dessa asvarma dagar som fina och underbara -  inte svettiga och kladdiga.

Men nu ska vi inte deppa, det är ju bara 292 dagar kvar till sommarlovet börjar igen!
Nu kör jag i helt omvänd ordning men sak samma, New York var nog det mest häpnadsväckande att fånga på bild och vårt sista stopp på USA resan. Detta är utsikten från Empire State Building, ville avlida lite på grund av höjden men vad gör man inte för att få en bra bild! Inget för höjdrädda alltså.

Om det är något amerikanarna vet hur man gör så är det att bygga konstiga hus.  Vart man än gick i staden såg man höghus, spiralvdridna lägenheter och ja, vem vet vad. Vet inte riktigt hur man får plats i det till vänster - klaustrofobi nästa!

Om man inte lyckades se en taxi (eller cab som de säger) måste något ha varit fel Fler taxis än vanliga bilar men ja, folk stod och vinkade in dem överallt så uppskattade var de allt. Gick det för sakta i trafiken var det bara och tuta, för ja, det gjorde dem mer än gärna. Tutade.

Den som sade att New York är staden som aldrig sover måste ha varit en klok man. Folk hade väldigt svårt att stå still och ja, hur de orkade virra runt hela nätterna förstår jag inte. Att stå still och ta kort på saker blev knepigt när stressat folk gick in i en och blängde surt var tionde sekund.

Med risk för att bli mosad begav vi oss en kväll mot Times Square - stället där det alltid är ljust även om solen inte skiner. Lite halvt bländade stod vi där i någon halvtimma, förundrade av skenet från tiotals neonskyltar.

Innan vi begav oss mot Sverige igen så besökte vi även den omtalade Brooklyn Bridge. Där vandrade vi lungt fram och tillbaka och försökte glömma bort rusningstrafiken som körde i ilfart rakt under oss innan vi till slut drog oss mot flygplatsen.
Bilder från förra året då vi var på Liseberg, tagna med någon sleten kompaktkamera.

Idag drar vi mot Göteborg och Liseberg! Med oss har vi ett litet (eller ja ganska stort) gäng. Vi är ena riktiga våghalsar och vågar åka allt, inget tvivel och våga aldrig tro något annat. Enligt väderprognosen väntar ihållande spöregn, en temperatur på 13 grader och en himla massa blåst. Perfekt väder eller vad säger ni? Bara de inte stänger massa saker är vi nöjda. (vore ju annars en bra anledning till att slippa åka de allra läskigaste sakerna) Hursomhelst, säg hej om ni ser oss så hörs vi imorgon!

Förresten så har vi nu gjort en gemensam
och mer seriös Instagram. Megapixlar heter den, och där får ni följa våra äventyr. Så ni med iPhone - följ för helskotta!
... Egentligen inte gjort ett skit men tänker ändå skriva om det i det här inlägget. Det är därför man älskar att ha en blogg.


Blev extremt sugen på bullar och åkte till Ica endast för att köpa en påse med gifflar. Fick sedan ont i magen bara för att jag åt upp hela påsen själv. Men var fan värt det!


Fick upp den här rutan när jag surfade omkring på nätet, nä skojar vågorna. OMGOMGOMGOMG! 99:onde besökaren - hur stor är chansen? Kan vinna massa fina dyra priser. Detta måste vara min turdag alltså! *host


Googlade "saker att göra när man har tråkigt" - för att ja, jag hade tråkigt helt enkelt. Då kom det upp en guide om hur man vek såna här äckliga pappersfåglar som alla mainstreambloggar ägnar en livstid på att vika, hänga upp på diverse ställen och sedan ta miljoner bilder på. Även vi har fallit dit... Man undrar ju vem som startade allt?


Åt paj som varken innehöll frukt eller bär och som man inte behövde ha vaniljglass till. Galet eller hur?


Ja, och sen odlade jag ju mustasch också. Satte på mig en gubbmonokel och byggde  några hotell på Norrmalmstorg - men det är väl ingen big deal. Bara om någon går på min ruta.


Vinnaren i tävlingen där man kunde vinna ett kamerahalsband är utlottad och det blev Madelene som blev den lyckliga! Ni andra - bättre lycka nästa gång ;)
Bild 1: Flygresan mot USA / Bild 2: Solnedgång vid Key West / Bild 3: Miami Beach / Bild 4: Utsikt över New York från Empire State

Det har varit ganska tyst från min sida här på bloggen under 2 veckor tänkte jag skriva.. men det har det ju faktiskt inte. Dock hade jag förberett de senaste inläggen för att det inte skulle stå tomt här under de 16 dagar jag nu spenderat i USA. Har upplevt så mycket att jag inte riktigt hunnit smälta allt än. Har bilat runt i Florida för att sedan avsluta resan i storstädernas storstad. Är dödans trött på grund av jetlag så ja, återkommer med lite resebilder!

Att ingen fått svar på sina kommentarer beror på att jag helt enkelt inte varit hemma. Har ni kommenterat något ni väldigt gärna vill få svar på så kommentera igen!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Även om varma och soliga sommarkvällar har varit lite sällsynt på senaste tiden så måste jag ändå säga (eller ja, skriva) att de är för himla nice. Motljus är ju inte heller helt fel att fånga på bild.

Starka bildbevis på att jag faktiskt bakade och åt muffins.


Jag har bakat muffin för första gången i mitt liv (kanske inte första gången). Mitt hjärta nästintill brast när jag, i mitt chokladbollssug, upptäckte att vi inte hade någon kakao kvar. Vad ska man göra då? Svaret är muffins - sockerkaka i bebisformat. Istället för att hälla all smet i en stor form, varför inte göra det lite jobbigare genom att fördela smeten i massor av små formar.

Det blev himmelsk gott såklart, men jag orkade bara äta en muffin efter att ha ätit mig mätt på all smet, men det var det värt..
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Lite regnstänk hindrade inte oss från att knäppa dessa bilderna för någon vecka sen. Invirad i en regnponcho (haha ni kommer väl ihåg?) går allt, till och med att fotografera! Lite värre för modellen dock hehe.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Vi har som policy här i bloggen att inte göra inlägg som vi själv inte skulle läsa om de skulle vara i en annan blogg. Det är därför jag inte riktigt vill lägga upp de här bilderna, men vafan - jag hade tråkigt här hemma och försökte vara cool och ta kort på lite saker som jag inte brukar ta kort på vanligtvis. Det var dock inte en av mina bästa idéer jag haft, kan jag ju erkänna.

Men nu fick ni se våran fina station som vi har här i Bankeryd, den är trots allt det finaste vi har - det är ju här man åker härifrån.
När man bor i en liten håla är det svårt att komma på saker att göra varje dag. Men, så kreativa som vi är så har vi här dragit ihop en lista på alla superroliga aktiviteter som vi testat på de senaste dagarna!

Åk till utkanten av samhället och besök hästarna! Glöm bort att de är stora och kan döda en med en spark och mata dem snällt. Klappa dem lite på huvudet och tala om för dem hur söta de är. Vill man vara lite bad-ass kan man ta på elstängslet! Mys.

Åk till Mc-klubbens minigolfbana! Byggd någon gång på 1800-talet blir det definitivt en sensationell upplevelse. Dock får man ta med sig egen golfklubba och golfboll, har man inte det fungerar en kotte och innebandyklubba lika bra! Helt gratis aktivitet yes.

I skogen finns pensionärernas hemliga superexklusiva boulebana! dra dit och spela på måndagar och onsdagar. Bli dock inte för ledsen när de utklassar dig!

Är du en våghals så besök den hemsökta ravinen. Har du "tur" kanske du träffar på ett spöke. Vi blev vettskrämda när vi såg huvudet och sprang därifrån snabbare än blixten. Puh, inget för mesar!

Och till sist, om du vill spendera lite pengar så kan du besöka vår alldeles egna skobutik. Med ett sortiment där det finns en sko för alla kommer du säkerligen att hitta något! En perfekt avslutning på dagen efter att ha gjort allt annat som finns att göra, i vår alldeles egna lilla stad.

I samarbete med Juvelia Smycken drar vi igång en tävling där du kan vinna ett valfritt kamerahalsband!
På Juvelia smycken kan du köpa unika, och handgjorda smycken till priser som passar de flesta. Och nu har du chansen att vinna ditt alldeles egna kamerahalsband!

Priset är alltså: Valfritt kamerahalsband från Juvelia Smycken!

Reglerna är enkla:
- Gilla Juvelia smycken på facebook! (obligatoriskt, om man vill vinna då...)
- Gå in på juveliasmycken.se, använd sökfunktionen och sök på "Kamerahalsband". Välj vilket halsband du vill vinna.
- Länka till halsbandet i en kommentar till detta inlägget. Men glöm för sjutton inte din mail!
- Kommentera inlägget med länken hur många gånger du vill - ju fler gånger; desto större chans att vinna!
- Tävlingen avslutas fredag den 12/8 kl 23.59. Du har alltså bara tre dagar på dig!

Vinnaren lottas fram och kommer sedan att kontaktas via mail, vi annonserar också vinnaren i bloggen - så följ oss här för att veta när. Så lycka till nu folket! :D

Tävlingen är avslutad!
Idag var det exakt ett år sedan vi skrev vårat första inlägg, började blogga och förändrade våra liv - tiden har gått galet fort.
Tänk om vi inte hade haft otroligt tråkigt den här dagen förra året, då kanske bloggen inte hade funnits. Men nu gör den det, som tur är, och detta firar vi såklart med världens finaste ettårsvideo!Vi vill egentligen bara säga tack för att ni får oss att vilja blogga, för att ni följer, kommenterar och för att ni tycker om oss, vi tycker om er!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +4

Regnet vill inte sluta falla över Jönköping. Vad ska man göra då, tänker ni nu. Jag har svaret - fota vattendroppar. Visst är det kanske att föredra att det inte spöregnar just det ögonblicket du är ute och fotar, då det kan leda till en kamera fylld med små djävulska vattendroppar (om man inte har en kamera som är tätad då), och blöta kläder.

Men lyckas man tajma in några minuters mellanrum mellan skurarna är man riktigt skillad.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm

Förr i tiden, eller ja förra hösten, så lade vi upp bilder på Mikaela hela tiden. Men nu har det blivit lite sämre med det, men vi har ju faktiskt hittat massa nya spännande ansikten att fånga på bild! Hursomhelst, häromdagen hängde vi lite under en björk och passade på att knäppa lite bilder. Lagom somriga blev dem!
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +2, +4 & +10

När jag var liten barnrumpa på ungefär 4 år så var jag inte så jätteduktig på att uttala bokstaven -R. Detta ledde till många missförstånd eftersom jag då istället sa j-os, istället för r-os. Så när jag skulle klä på mig och ville ha mina strumpbyxor med rosor på fick jag alltid ett glas med juice istället. Jag blev lika förbryllad varje gång.

Snacka om kommunikationsmiss liksom.

Det första man ska göra när man vaknar är massa tråkiga morgonrutiner. Men nu gott folk, nu har jag slängt ihop ett inlägg om hur din morgon blir mycket lättsammare!

Till att börja med så skiter du bara i att bädda sängen. Det går inte att bädda sängen på något roligt sätt och du ska ju ända gå och lägga dig om några timmar. Sedan ifall du blir trött under dagen är det ju bara att slänga sig i sängen och ta en tupplur!

Frukost kan vara gott ibland, men det är ju jobbigt att göra. Men gör då ett mack-självporträtt av dig själv! Här är jag i morgonfrilla och mina huggtänder. Fin va? Ett tips är dock att inte rosta mackan och sedan bre på smör... det kommer att smälta och då ser det ut som om det dryper svett om dig!

När det är dags för tandborstning så kryddar du till det ordentligt! Bokstavligt talat. Välj ut någon spännande krydda och släng på lite på tandkrämen! Du kommer definitivt få en ny smaksensation... Grillkrydda var dock ingen hit!

Till slut är det dags för påklädning. Nu blundar man. Går runt i alla husets garderober och drar på måfå ut lite plagg och drar på sig dem som de inte ska vara. Till exempel kör du kalsonger över byxorna, ett nitskärp över bröstet och tja, din fantasi sätter gränserna!

Det här fungerar en morgon. Sedan inser man att det kanske inte var så bra idéer..

Nu ska jag visa er världens bästa recept på delikathet (kan man säga så?). Funkar utmärkt när man inte är bortskämd och har chokladsås eller kolasås till glassen hemma. Det första man behöver är ju då såklart glass, om ni inte förstod det...


Något annat man behöver är O'boy, eller liknande chokladpulver. Jag skämtar inte. Nu har vi inte O'boy i mjölken utan i glassen - det är helt galet jag vet! De flesta har väl O'boy hemma, vad ska man annars ha till mackorna liksom?


Sedan strör du lite apmat på glassen, ställ in i micron och värm (inte för mycket dock, då blir det glassdryck med bananbitar i istället, och det vill man ju kanske inte ha såvida man inte har riktigt bråttom...)

Sedan har du din alldeles egna underbara banana split!

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Vit reflexskärm


Det var fint väder när jag kom hem från jobbet såklart, så jag gjorde lite sådana här coola bilder. Visst är jag cool? Säg ja.

I Aftonbladet (kanske inte så trovärdigt redan där, men ändå) igår stod det att i princip hela Sverige ska ha fint väder denna vecka. Detta fenomen kan ni endast ha mig att tacka för. Tänk på att när ni ligger malignt melanomar er i solen - tacka mig. När ni blöter era kroppar i närmaste sjö - tacka mig. När ni har ont i foten för att ni har trampat på en humlejävel - tacka mig. Vet ni varför? För att jag jobbar denna veckan och vädret hatar mig. Det är bara därför.

Hela Sverige kretsar ju kring mig liksom.
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

En solig kväll i Juli fick vi för oss att vi skulle ner o bada i Vättern. Att vi redan frös innan vi badade säger väl det mesta men tja, vi är ju riktiga män så vi badade ändå! Hälften av armén (Jonas och Viktor rättare sagt) var inte så sugna på att vara med på bild så ja, vi bildvana människor fick helt enkelt ställa upp! Det är nu vi säger att det inte alls var kallt men i själva verket så frös vi röven av oss.. Men ja, en mysig kväll helt enkelt!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec