bloglovin
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 IIJa, eftersom att jag inte har något flashigt mörkrum hemma så har jag nu beställt 100 gratisbilder från Fujidirekt, som så många andra. Jag känner mig väldigt mainstream. Det blev mest fulbilder men också några natur- och porträttbilder som utfyllnad. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem egentligen, kanske sy ett lapptäcke av dem eller låtsas att de är tusenlappar, kasta upp dem i luften och dansa som man gör i filmerna.

Eller så sätter jag in dem i ett fotoalbum, fast det är ju inte lika roligt.

Update:
Det verkar som det behövs förtydligas att ni ska trycka på länken för att komma till erbjudandet kära vänner...


Verkade vara många som uppskattade pianovideon så vi kör med en till! Inte en lika "klassisk" låt men bra är den ju. Det var även massor som frågade efter noter till den förra låten vilka ni kan finna här! Nöjd förutom det lilla felet i slutet... men man lyckas ju aldrig spela felfritt när det väl gäller.

Det som knakar är inte jag som är för tung för pallen utan pedalen när den trycks ner. Tyvärr! ;)

Ja, jag har faktiskt pluggat (notera att jag går media)! Det är inte alltid en dans på rosor, man måste faktiskt anstränga sig en aning.


Jag hade totalt glömt att jag idag på rasten gått ner till närmaste godisaffär och köpt en toblerone. Men när jag såg den där i väskan blev jag alldeles nykär (och ja, det är vit choklad och det äger)!


Samt deppat över att imorgon är det skolfoto och lektionen innan är simning, livet är hårt...
Vara våldsamt arg och försöka bota min ögoninflammation (som kattkräket smittat mig med) genom att försöka skrapa bort irritationen med en sax. Vet dock inte om metoden fungerar, men jag antar att det är värt ett försök?

Gå från arg till lycklig när jag hittar den nyinköpta bullpåsen. (hoppas innerligt att de inte var till ett speciellt tillfälle...)

Leka tekniker och fundera över varför mitt USB-minne vägrar att samarbeta. Min underbara labbrapport ligger gömd någonstans på det och ska vara inlämnad senast imorgon... (jag är dödens)


Vi lovade er en videoblogg. Dock blev den så pass dålig att bloopers-delen var bättre, den var hemsk nog. Inte för att vi inte brukar bjuda på oss själva, men det här slår nog allt!


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Jaha, det verkar som att vi kommer att videoblogga för er snart. Det känns helt underbart att ni kommer få höra oss prata på med våra fina jönköpingsdialekter! Videobloggen kommer väl troligtvis upp någon gång i helgen. Sedan vill jag bara säga att vi är grymt tacksamma för alla läsare vi har, vi har knappt bloggat i två månader och vi har redan 600 prenumeranter, helt otroligt. Vi älskar er allihopa!
De ser faktiskt liiiiite bättre ut i verkligheten. Fast inte tillräckligt för att de ska bli bra hehe.

Jag gillar att teckna. Dock är jag inte så bra på det som jag önskar att jag vore. Finns massor av bloggare (och andra personer) som ritar 1000ggr bättre. (jag tror ni vet vilka jag menar) Men ändå, det här är vad jag har åstadkommit under den senaste månaden och även om de är inte så fina, så kan det ändå vara kul för er att se! ;)

Vad tyckte ni förresten om fototipset igår? Vill ni se mer tips inom fotografering? :)
Bokeh och kort skärpedjup är båda ord för bakgrundsoskärpa, alltså att bakgrunden är i ofokus och suddig. Kort skärpedjup eftersträvar man vid många fotograferingar, men framförallt porträtt då man inte vill att motivet ska störas av en skarp bakgrund. Långt skärpedjup däremot gör så att hela bilden blir mestadels skarp, det vill man ju när man fotar till exempel landskap.


För att få kortast skärpedjup behöver man ett objektiv med relativt låg bländare, (ex. f/1.4, f/1.8, f/2.8) man får då ett fint djup i bilden och motivet står ut mer. Medan en högre bländare ger mer fokus på hela bilden. Alltså, ju lägre bländare, ju kortare skärpedjup (mer bokeh). Det tål också nämnas att ju längre avstånd motivet har ifrån bakgrunden, ju mer oskarp blir bakgrunden...


En annan rolig sak med bakgrundoskärpa är just rund oskärpa som skapas av små källor av ljus. Här har jag tagit kort på ljus som lyser fram bakom några fina träd, fokuserat "fel", och på så sätt få fram denna fina runda bokeh som många älskar.

Alltså kolla in bakgrunden innan du knäpper porträtt, så kan du praktiskt taget se om det kommer bli någon såndär fin rund bokeh...

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

I vår undersökning som var så fint fixad så röstade en hel del på att de ville se mer foton så jag slänger upp några till på Mikaela från i Lördags! De här är dock från ett annat ställe men snyggt blev det! (ni märker hur jag försöker intala mig att de är skitsnygga om och om igen, haha.)

Något annat ni ville ha var även videobloggar vilket vi kör igång med när vi nått 600 prenumeranter! :) (vilket blir om några dagar hoppas vi!) Men nu ska jag dyka ner i läxböckerna igen, vi får se ifall jag överlever!

Jag var ute och försökte fota lite HDR-bilder igår. Det gick väl sådär, har man inget stativ så är det inte något att rekommendera. Det är inte alltid det finns ett staket eller en bänk där den perfekta bilden uppenbarar sig, så de enda bilderna jag fick var medelmåttiga. Vi får väl se om jag visar någon så småningom, även om det är ganska osannolikt att jag blottar min själ mycket...


Fast nej, nu ska vi inte vara sådana. Det finns ju mycket mer positivt i livet, till exempel söta kattungar, Ben&Jerry-glass och vår blogg.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

För er som undrar så stängs "omröstningen" ikväll så passa på att göra din åsikt hörd! (eller rättare sagt: läst) Mer bilder från vår grymma fotografering som vi hade igår lär komma upp senare i veckan, stay tuned.
Vi undrar alltså vad du tycker är roligast att se när vi har uppdaterat. Det går bara att rösta en gång så rösta klokt...

Det kan ta en stund för omröstningen att ladda, ifall det inte funkar: tryck F5!

Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
1. Kleta på lite skum på hakan och öva på din manliga min. Förhoppningsvis så lyckas ni bättre än vad jag gjorde!

2. Öva inför din kommande artistkarriär genom att använda diskborsten som en provisorisk mikrofon. (Här krävs inlevelse för största och bästa framsteg inom din röstutveckling.)

3. Och sist men inte minst: Se hur många tallrikar du klarar att balansera på en och samma gång innan du ställer dem i diskstället! Mycket bra erfarenhet ifall du siktar på att bli servitör. (eller cirkusartist, vad vet jag) Men se upp så att inte tappar de i golvet! (vi behöver inte gå in på vad som hände mig....)

Jag kan faktiskt spela piano. Om jag är sådär jättebra på det vet jag väl inte men här är ett smakprov. Pianot är kanske lite ostämt och det är ju ingen flygel direkt men man tager vad man haver. Lite småfel finns ju också men who cares! (och jag har shorts på mig, men ni får gärna tror att jag inte har det ifall det gör videon lite mer spännande...)

Förresten.... det har kommit in ganska många frågor på senaste. Är ni intresserade av en frågestund?

Hur överlevde man innan nässpray och värktabletter hade uppfunnits?

Det håller på att gå runt en epidemi bland bloggare har jag märkt, nu har den också nått mig. Så jag gör ett inlägg så ni kan tycka synd om mig, även fast det var väldigt omständigt. Allt är visst mycket jobbigare när man är sjuk, att gå fram till tvn och byta DVD-skiva får mig att vilja dö, vi får hoppas att det går över snabbt iallafall. Tills dess får Marcus underhålla er.

Nu ska jag återgå till Frodo, Aragorn och Gandalf...


Canon EOS 40D/Canon EOS 450D + Canon EF 50/18 + Diverse reflexskärmar

Både jag och Mikaela rotade igenom gamla bilder och tänkte att vi lika gärna kunde visa hur oerhört "proffsiga" vi var! Nejmen, övning ger färdighet och man måste ju faktiskt börja någonstans - det går inte att vara fullärd från början!

Så det här inlägget kan ni gå tillbaka till och jämföra med när nya och fräscha bilder kommer upp så småningom!

Vinnaren av tävlingen blev Nathalie som vann röstningen med 49 röster!
kontakta oss snarast på megapixlar@live.com med namn, adress och din önskade vinst.

Resterande placeringar:

Andra plats: http://annamathisen.blogg.se/
Delad tredje plats: http://jborggren.blogg.se/ & http://newyorkneversleeps.blogg.se/
Fjärde plats: http://eefoto.webblogg.se/
Tack till alla som röstade och deltog!
Jag låter bilderna tala för sig själva haha, det är ganska kass kvalité men ni får ha förståelse! ;)

En helt okej kväll med några ur gamla klassen, men nu ska jag återvända till mitt lilla gäng och filmtittandet!


Jag är mästaren på att vända pannkakor. Plättar är för folk som inte kan hantera riktig pannkakskonst.

Jag måste erkänna att det var kämpigt att få ner den sista pannkakan ur det där berget (det är faktiskt mer än vad det ser ut att vara!). Jag tror jag överskattade min förmåga att äta. Men jag klarade det, fast vad hade ni förväntat er?

Hunden blev dock väldigt besviken när han såg min tomma tallrik. Den lilla jycken fick min storebrors pannkakor istället, då blev han glad igen - till skillnad från min bror...

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + 5 i 1 reflexskärm

Svartvita bilder kan tyckas vara tråkiga, men ibland ibland så blir det så mycket snyggare än om de vore i färg.


Nu har de små skoldatorerna landat på våran skola. Det är lite synd att de är så små bara, man känner sig lite närsynt när man sitter någon cm ifrån skärmen för att kunna se. Fast de kommer nog bli väldigt trevliga att sitta och surfa med på lektionerna, leka lite i illustrator med, och ja kanske lite skolarbete också...

Nu ska jag försöka slita mig från datorn och dra till tvn och glo på Idol istället - alltid kul att se folk skämma ut sig.

Vi fick in runt hela 70 bidrag så det var verkligen tufft att välja ut fem stycken som fortfarande har chansen att vinna. Men till slut så lyckades vi såhär är de:


1. http://annamathisen.blogg.se/


2. http://jborggren.blogg.se/3. http://eefoto.webblogg.se/


4. http://newyorkneversleeps.blogg.se/


5. http://dramaticaddiction.devote.se/


Regler för att rösta:
Kommentera det här inlägget med det nummer som står under den bild som du vill rösta på. Det är bara tillåtet att rösta en gång och ifall två röster har samma ip-adress så tas båda bort. Ni som har gått vidare får göra allt för att få folk att rösta på er bild, kommentera på andras bloggar, skriva inlägg m.m. Det är även tillåtet att rösta på sin egen bild!

Röstningen avslutas på fredag kl. 00.00!


RÖSTNINGEN HAR AVSLUTATS!

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + 5 i 1 reflexskärm

Efter att ha tagit 50 bilder i försök att inte se galet stel ut när man slänger med håret så lyckades Mikaela faktiskt att se bra ut, eller ja - så bra som man kan se ut när man måste svänga med huvudet åt alla håll och kanter.

Men nu är det ju söndag och klockan tolv inatt så är det försent att anmäla sitt bidrag i tävlingen, så ni som inte har gjort det än - do it now!

1. Lek med eld och tänd på några tändstickor, livet är inte fulländat förrän du kan hantera eld på hög nivå.


2. Drick grädde, det finns inget bättre än att fylla din mage med fet drickbar vätska.


3. Ring till någon och busa lite. Den ultimata busringningen är till en lärare eller till någon du hatar. Eller så gör du både och, vilket blir ännu lite roligare.


4. Hoppa i din egen eller dina föräldrars säng. Fördelen med att hoppa i dina föräldrars säng är att du får mycket större hoppyta.
Canon EOS 40D + Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM

Slänger in lite bilder i all hast och en påminnelse om att ni har helgen på er att anmäla er i fototävlingen, sista chansen!
Man kommer hem och blir sådär lagom deprimerad när man märker att ens väska är fylld med läxböcker.

Om man lyckas sätta igång slutar det ofta med att man slumrar till med fysikboken halvt upptryckt i ansiktet, mys!

Efter en tids ganska ostabil sömn (en fysik bok är inte så bekväm att sova i som man kan tro) så är det dags att gå ut och identifiera trädarter genom att studera löv! Samtidigt kan man även passa på att se lite mystisk ut.

Ta inlägget med en nypa salt haha, naturlinjen är inte alls såhär. Den är faktiskt skitrolig om man bara gillar NO.


Canon EOS 450D + Canon EF 50 1.8 II + Silver reflexskärm

Idag är det första dagen på hösten! Det känns ganska fint, mest för att jag är född på hösten men också för då slipper man alla äckliga kryp som kommer fram på sommaren. En annan fin sak är alla trevliga färger som löven får innan de blir bruna, ramlar ner och jag måste kratta upp dem. Sedan regnar det massa och kallt är det också.

Okej hösten är kanske inte så fin, men jag fyller år iallafall!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec