bloglovinCanon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II
+ Silver reflexskärm
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Igår drog vi in till staden och tänkte ha jättekul på julmarknaden som pågick. Men... det var ingenting att ha så allt kändes väldigt ovärt. Mikaela köpte äckliga mandlar för 35kr som hon sedan lade i min ficka utan att jag märkte det. Dock förstår jag inte hur gott hon trodde att det skulle vara? Så nu sitter jag här med gårdagens mandlar och försöker tvinga ner de sista... Örk.
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Det var iskallt, det var snöigt, det var blåsigt. Men bilderna blev nog helt okej ändå. Jag stressredigerade dem här bara för eran skull! Detta är en hemsk helg, eller nej det är det inte. Men jag måste nu sätta mig med en fysikbok i vilken jag ska göra ungefär 150 uppgifter. Jag orkar inte. Tur att jag får ta en paus och åka in till Jönköpings julmarknad senare.


Idag steg vi upp relativt tidigt för försöka att fota lite porträtt, det är lite (mycket) svårt att fota när man fryser fingrarna av sig hela tiden. Såhär såg det alltså ut. Eller det kanske inte exakt såg ut såhär hela tiden, isåfall skulle det vara bilder på när vi hoppade, svor och blev arga för att det var så kallt (därav hoppandet). Vi får väl hoppas att bilderna är något att ha så inte vi frös förgäves. :)


Vi mediaelever som har datorkunskap blev så illa tvungna att göra ett fint bildspel som man skulle spela upp inför hela klassen. Man skulle alltså berätta om sig själv och man var tvungen att spela in sin egen röst (som om man inte skämt ut sig tillräckligt liksom), detta har jag alltså gjort hela min lediga dag. Jag tänker alltså skämma ut mig ännu mer, genom att visa det för er. Bra va? Så titta och njut - ni kommer att älska det!

Jag älskar förövrigt att jag låter skitlam och att startbilden blev ett kakpaket!
Sparkåkningsbilder som är ganska dåliga, och en kvällsbild från igår som också är ganska kass... :)

Det är fan sjukt hur mycket snö det har kommit på tre dygn. Jag har suttit och hoppats på att bli insnöad så jag kunde lata mig i sängen hela dagen istället för att gå till skolan, men istället så stod jag och väntade på bussen i tjugofem minuter utan att den kom. Great!

Lite positivt är det ju iaf med massa snö, till exempel att man kan åka spark som vi gjorde idag. Det var grymt.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Idag har det varit värsta snöstormen, det är typ en meter snö, jag har halkat och dagen har varit allmänt nice! Såg också att vi hade varit på blogg.se's framsida med Marcus fina bakinlägg (hehe bak). Prenumeranterna har också gått i höjden och vi har äntligen nått hela 1000 prenumerater, det känns riktigt fint alltså! Detta firar vi såklart med pepparkakor och glögg - ja, och lite bilder till er också! :)
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm / Modell: Alma / Fler bilder finner ni här och här!

Slutade tidigt idag men har en hel del att ta itu med så idag får ni ingen tyvärr ingen rolig text om dagens händelser som när jag trampade i en stor blaskpöl direkt när jag gick hemifrån, eller när jag fick spel för att jag märker att de tagit bort bubbelvattnet i skolan...

EDIT: En del planer krossades eftersom att skitvädret inte tillåter mig att gå ut... Great.

Åka pulka. Eller om man inte har det så finns det alltid sopsäckar, icakassar eller stjärtlappar. Det mesta funkar, bara det går fort!


Gör världens snyggaste snögubbe. Bäst är det ju om du har morötter och andra grejer som man egentligen ska ha men allt annat funkar lika bra. Varför inte en zebrarandig sidecut liksom?


Gör några fina snöänglar. Strunta i att folk kommer tro att du är galen eller skadad eller att det också är grymt kallt. Spring sedan och visa folk runtomkring vilken fin snöängel du har åstadkommit. De kommer bli alldeles till sig av glädje, garanterat!


Eller så kan du bara sitta inne och dricka te, glögg, varm choklad eller alternativt kaffe. Medans du lyssar på julmusik och kollar på Sunes jul - Det ultimata julprogrammet!
Kanske inte lika fina som de man köper, men de är godare. Förutom de brända då...

Det som äger mest med julen är alla traditioner. Varje år så bakar vi pepparkakor och vi är ganska tidigt ute som ni kanske märker hehe. Men det är ju första advent nästa helg och då måste man ju ha hembakat! Dock slutar det alltid med att pappa får göra det mesta eftersom man tröttnar när man ska fylla fem burkar...

Bakar ni egna pepparkakor?
Det är många som undrar hur man får till "ljusstreck" i bilder utan att motivet blir oskarpt. Därför ska underbara jag nu visar hur jag gör.


Börja med att gå in på menyn i din kamera, sedan går du in på Blixtstyrning. Där väljer du Funktionsinställningar för vilken blixt du vill använda, extern eller inbyggd, och ändrar blixtens synk till andra ridån. Detta har jag så fint visat med bilderna, skitsnygga jag vet!

När du ska börja fota är det lättast om du är på det manuella läget, så du kan ställa in slutartid och bländare själv. Var i ett mörkt rum, med några ljuskällor och ställ in kameran på en ganska lång slutartid (ungefär 3-6s) eller ställ in slutartiden på bulbläget. Ni har förhoppningsvis redan lärt er om långa slutartider i mörker innan, då blir detta lite enklare.


Nu kommer vi till det roliga, alltså själva fotandet. Fokusera på det som du vill ta ett kort på (fascinerande va?), och tryck på avtryckaren. Det kommer en kort förblixt och NU RÖR DU PÅ KAMERAN ASMYCKET, eller hur mycket du vill... Det är då man får de så kallade ljusstrecken. Sedan riktar du in kameran på det du vill ha i fokus. Till sist kommer en till blixt, som gör så föremålet blir skarpt, medan ljusstrecken fortfarande är kvar. Du har nu tagit en fin bild, grattis! :)


Med denna effekten kan man alltså göra massa coola effekter och man får mer rörelse i bilderna, istället för att bara ha vanligt blixtljus.

EDIT: Det ser såklart inte likadant på alla kameror, så kolla din kameras manual så får du reda på hur man gör med just din kamera.

Bild 1: Isabella - Bild 2: Emmy - Bild 3: Mikaela

Hinner aldrig måla nu förtiden men idag var jag lyckosam och slutade vid tolv. Så jag bänkade mig framför datorn direkt när jag kom hem, satte på knepig men bra musik och gjorde klart bilden på Mikaela som var vann den här tävlingen! Illa att jag aldrig lyckas få det att likna. Jag är nog lite dålig ändå.

För övrigt tvingade jag just pappa att åka och handla skumtomtar. Det går verkligen inte att tröttna på dem. Men nu kommer jag iaf att ha en bra fredag. :)


He-hej! Detta är ett ganska meningslöst inlägg, men min dator kraschade just när jag höll på med världens bästa inlägg, och den går inte att starta vilket resulterar i frustration och mordförsök! Därför var jag tvungen att använda bilder från skoldatorn istället och fråga mig inte varför jag har dessa bilder där. Jag hoppas jag inte håller på och tjatar för mycket om kakor, men jag älskar kakor. Min katt också, titta bara...

I lördags hängde jag med lite polare och skulle egentligen kolla på någon film. Men det hela slutade i en asrolig kortspelskväll! Jag tog dock inga bilder så jag fick illustera inlägget med när jag spelade kort med mig själv... det var ju sådär lagom roligt. Jag hade iaf en skitgrym hemglasskortlek vilket gjorde det hela lite bättre iaf.

För övrigt har jag insett hur osmart det är att inte gå på toa när man behöver. Höll mig från klockan nio tills jag kom hem vid fyra... Det värsta är ändå när man precis kommit hem och vet att toaletten är nära. Men när man sedan får lätta på trycket så är det helt enkelt skönt som attan.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm - Modell: Alma Johansson

Jag har blivit beroende av kakor, Ballerina Kladdkaka för att vara exakt. Det var inte längesedan jag åt det för allra första gången EVER! (Helt otroligt vad jag har missat i kakvärlden) Jag gick till och med av bussen hem tidigare bara för att köpa dessa kakor. SJUKT!

Nu sitter jag och knaprar och doppar de små bitarna av himmelriket i mjölk - Lovely
Även om finns 10293456 positiva saker med att ha en välbesökt blogg så känner man ibland av de negativa; man känner sig jävligt dålig när man inte har tid till att fixa något grymt inlägg. Men skit samma...

Vi skulle ta en cool bild som skulle in på den här sidan för att alla ska tro att vi är Sveriges bästa personer och tänkte "bättre se ful ut med flit än att bli ful när man försöker se ball ut" Ren smarthet helt enkelt.

Är vi alltid såhär snygga? Självklart. Och med den snyggheten i behåll återvänder jag till litteraturhistorian.......
I dessa tider är det bra att man redan har köpt sin present, men här är tre superbra tips om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska ge för present än:
Måla en teckning! Hallå, det gjorde man alltid när man var liten, till födelsedagar, julafton, fars dag osv. Det är alltid lika uppskattat!


Ge honom en slips, antingen en du gjort i syslöjden i trean eller någon billig du köpt på rusta. Helst ska det vara något roligt mönster på, typ tomtar eller clowner. Någonting man blir glad av helt enkelt!


En mugg med en trevlig text som passar in till just din far. Det finns massor att välja på, sen kan du ju alltid fjäska lite och välja den klassiska texten: "världens bästa pappa".
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver/vit reflexskärm

Fler bilder från fotograferingen i skogen med Rebecca. Lövtemat är ganska crazy men lite kul med något annorlunda yes! Idag har jag huset för mig själv, iaf i någon timma till. Planerar att göra allt dumt och korkat som man bara kan göra när ingen hemma.

Har ni något tips? (det får faktiskt vara hur galet som helst!)

Nu tänker skryta lite såklart och visa vad jag fick i present på min födelsedag! Önskade mig dock inga fotoprylar, men jag fick andra roliga grejer istället, woho!


/ Supersnygg pälsmössa som man ser ut som ett rådjur i. Men det är väl det man är ute efter när man köper den?/


/ WESC-lurar! Köpta på junkyard, men man får inte ha för högt för då hör folk om man lyssnar på Hannah Montana.../


/ Ett halsband, men vänta det är inte slut än, det är också ett USB-minne på 2GB. Superfinurligt! /


/ En välbehövlig extern hårddisk på 1TB från TrekStor. (mer diskutrymme på datorn yaaay) /
Det här är alltså resultatet vi vill åt. Eller ja, om du vill ha ett skrynklat papper som textur. Finns ju massa andra fina! Troligtvis har ni inte en lika snygg tjej på bild hehe men det får gå ändå! Men nu kör vi!


1. Det första man behöver göra är att gå in på deviantart och söka på texture. Välj ut en som du tycker är snygg och ladda ner genom att klicka på knappen Download image och sedan högerklicka på bilden + kopiera. Jag letade lite snabbt och hittade den här!


2. Klicka på Ctrl + N i Photoshop för att öppna ett nytt fönster. Klicka på OK utan att ändra inställningarna. Klistra in din textur genom att klicka Ctrl + V. Efter detta går du in på Image > Image size och under Pixel Dimensions fyller du i så bred som din bild är på Width. (denna texturen behöver även roteras via Image > Rotate Canvas > 90 CW)

3. Tryck på tangenten V för att välja Move Tool och dra texturen till fönstret med din bild. (se till att texturbilden täcker hela fotot)

4. I lagermenyn ändrad du Blending Mode till Soft Light och ändrar Opacity till något som ger önskad synlighet av texturen. (jag tog 87%) Om du vill ha texturen över hela bilden slutar du läsa nuuuu! Annars... fortsätt.

5. Ha ditt texturlager markerat och klicka på symbolen för "Add layer mask" i lagermenyn. Det kommer då upp en vit ruta bredvid texturlagret. Välj sedan svart färg och måla över hela föremålet du vill ska vara "texturfritt". (i mitt fall modellen Johanna) Det ska inte se ut som på min, utan jag bara förtydligar! Grattis! Du har lagt på din första textur. :)

Vet inte varför skärmdumparna blev suddiga :( Hoppas ni ser någorlunda iaf! Se upp med vad du använder för texturer då endel endast är för privat bruk!


Man kan tro att tårtan är till en femåring men den är faktiskt min, BARA MIN! Den är dock slut nu och jag kom på att jag blåste ut ljusen men glömde att önska mig något :(..

Min födelsedag var väldigt trevlig och jag fick några fina paket, kanske visar dem någon gång. Sedan vill jag också tacka för alla fina födelsedagshälsningar - Tack allihopa!

Nu snöar det och det suger......
Kommer hem och blir deppig när jag fastställer att mitt 50mm troligtvis har gått och blivit sjukt. Fokusen bajsar rent ut sagt och jag är rädd att det snart är helt dött. Borde kanske ordna med en begravning?

Hittar en fin liten engångskamera som verkligen är underskattade. Leker runt lite och planerar att framkalla lite fina vardagsbilder i helgen. Mitt humör bli sakta men säkert bättre...

Sätter mig och äter. Trycker på radion och hoppas på lite ny fräsch musik men de spelar ju för helsike samma musik om och om igen. Det hela slutar med ett aggregationsutbrott där radion åker i golvet.

Tempramentsfyllt inlägg det blev... Blev ännu gladare av att det snöar. (ironi på hög nivå)

Idag blir jag gammal och fyller hela 16 år, woho. Dessutom är det precis ett år sedan jag fick min kära kamera, en dag värd att fira alltså! Nu ska jag dra till skolan och förbereda mig på en dag där allt kretsar kring mig, ehehehe. Hoppas ni får ha en lika bra dag som jag, om det är möjligt... ;)

Over and out!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Massa fler bilder på snigg tjej vid namn Johanna. Tycker det gick över förväntan och hoppas på att vi kommer att fota tillsammans igen. Hon var trevlig och väldigt duktig! Höstlovet var verkligen grymt - innehöll massa fotograferingar, slapp och fint umgänge. Men nu är tillbaka till det hårda livet... :(

För övrigt är det här inlägg nummer 100 på bloggen så Johanna borde känna sig speciell som tillägnades det! ;)


Vi gjorde en liten trailer i riktig halloween-anda! De som inte har sett The Blair Witch Project kanske inte kommer förstå principen riktigt, det var nämligen den filmtrailern vi fick inspiration ifrån. Annars så kan man bara titta för att bli riktigt rädd - Ja eller för att få sig ett gott skratt...
Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Johanna
heter tjejen som vi fotade i torsdags, eller Jezzi som hon också så fint kallas. Vi vandrade runt på tändsticks-området i Jönköping och letade efter bra platser, vi bekantade oss med alkisar som ville vara med på bild och vi blev smygfotade av någon snubbe (vi tror att han var turist eller bara konstig, jag tror mest på det sistnämnda). Det var helt galet! Det blev många bra bilder iallafall, trots omständigheterna. Vem kan inte låta bli att skratta liksom?
I somras: Under övningskörningen inträffade panikartade attacker ett stup i kvarten på grund av rädsla att köra på ett litet barn. Bilen hoppade fram och körde högst i 30 km/h.

Och nu: Han sitter mer än gärna bakom ratten, är cool som bara den och raggar brudar i mina solglasögon mitt i hösten. Är han en skicklig bilförare? Om han är!

Sedan kan jag ju lära er massa saker om bilar! På första bilden ser ni en cool växelspak, den växlar man med. På den högra bilder ser man ett hjul som gör att bilen kan rulla. Tänk vad mycket man lär sig genom att övningsköra... ;)

Någon mer som håller på och övningsköra eller? :)Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Ibland är det faktiskt helt okej att överredigera bilder. Idag hade vi egentligen en fotografering inplanerad, men det ösregnade så vi ställde in den. Nu skiner solen och skrattar oss i nyllet , vädret är verkligen på vår sida (WOHO det började precis ösregna!). Sedan är det många som vill ha redigerings- och fototips, och det är ganska svårt att göra utan några konkreta önskemål. Så nu till den ledande frågan:

Vad vill ni att vi ska ha foto- och redigeringstips om?

Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm

Vi fotade ju som sagt Alma i Lördags. Hon var trevlig och hade idéer till skillnad från oss som verkligen inte hade någon inspiration alls hehe. Här är de första bilderna! Jag vet att ni tycker om dem, hon är ju liksom skitsnygg.

För övrigt njuter jag av mitt höstlov genom att städa och dansa till gamla melodifestivallåtar. Nostalgi. Hoppas att ni gör något mindre patetiskt!
Man tryckte på stoppknappen på bussen fast man inte skulle av. Det var alltid lika roligt att se busschauffören lacka ur och alla är lika konfunderade om vem det egentligen är som trycker på stopp hela tiden. Då kan man inte annat än att sitta och skratta lite för sig själv och sin genialitet.


Man köpte upp godis för hela sin veckopeng som var hela 20 kronor. Varför får man pengarna på lördag/fredag om man inte ska köpa godis för dem liksom?


Pigg som en dåre gick man alltid upp vid sextiden på helgerna för att inte missa en sekund av barnprogrammen. För gud bevare dig om du missade en enda sekund av Dr Mugg, Bröderna Fluff eller något av de andra fantastiska programmen. Det var bättre förr!


Man prenumererade på Kalle Anka & C:o, eller någon annan serietidning som kom en gång i veckan. Man var alltid lika fascinerad av den lilla gåvan som man fick med i varje nummer, även fast den oftast gick sönder efter några dagar. Numera ligger de gamla tidningarna på toaletten, men tillför såklart lika mycket glädje där!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec