bloglovin
Eftersom det idag är sista dagen på år 2010 så tänkte vi sammanfatta bloggåret som gått, vilket i vårt fall blir 5 månader. På dessa 5 månader har vi nått över 1000 prenumeranter och ännu fler besökare. Vi är grymt tacksamma för detta och hoppas att ni och vi är lika grymma år 2011 och fortsätter följa våra galna liv! :)

I Augusti så gjorde vi det smartaste draget på hela året, vi startade bloggen. Länkades hos Tinkerbella som gav oss en kanonstart! Våra inlägg med bildserier och oerhört osmickrande bilder på oss själva (som den ovan) blev populära. Haha, denna bilden är kanske mest äcklig. Vi höll även får första, och hitills enda, fototävling!

September var månaden då gymnasielivet startade på riktigt och vi fick mer och mer plugg. Besökarna gick i höjden och vi nådde 600 prenumeranter. Vi lovade er en videoblogg som bara failade och blev till en bloopersvideo istället. Grymma bilder på Mikaela togs, och vi fortsatte att bjuda på oss själva.

I Oktober hände det grejer! Vi efterlyste modeller och fick en hel del napp. Vi fotade de första personerna som vi inte brukar umgås med på fritiden. (Sara, Alma & Johanna) Vi var mainstream och hade en frågestund och fick vår första "present" genom bloggen! :) Inspirationen var på topp!

Under november fyllde Mikaela 16 år(!), vi nådde milstolpen 1000 prenumeranter och vi publicerade världens finaste skräckistrailer. Vi var också på blogg.se framsida med detta inlägg för första gången. Vi fotade mycket människor och allt flöt på som vanligt.

December var en månad då vi tappade inspirationen. Vi publicerade ganska tråkiga inlägg och de flesta handlade om julbak eller julpynt. I slutet av månaden blev det dock jullov och vi blev lite mer pepp på bloggen! En ny design påbörjades och fotograferingar planerades. Det var en månad som slutade bra och kunde sammanfatta ett lika bra år.


Så vi önskar er alla ett gott nytt år! :) Invig det nya året ordentligt nu.


Nu har vi också skaffat oss en egen liten facebooksida.
Den har inte så många fans just nu, men det kan vi väl ändra på eller? :) På facebook kommer vi lägga ut lite random uppdateringar som man inte kan läsa om i bloggen, och då blir det såklart lite mer exklusiv information, videoklipp osv. På sidan kan ni ju såklart också skriva en massa grejer, önskemål och sånt där mysigt. Ett trevligt ställe att hänga på liksom.

Gå in här för att komma till sidan!
Sitter vid en soptunna med världens snyggaste gummiskor på och lyser med en ficklampa på något hemligt? Nja... vi har hållt på och fixa till morgondagens fotografering hela dagen. Det som är censuerat på första slängde vi till och med, mycket slit i onödan. Hur ska det här gå egentligen?Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Jag vet att ni tycker att det här är jätteintressanta bilder (hehe), men på torsdag händer det grejer för då ska vi ha en fotografering med fina Johanna (bilder från vår förra fotografering hittar du här och här). Vi har kommit på ett asnice tema, vi får bara se om utförandet blir lika bra. Tills dess får ni nöja er med våra älskade snö, och frostbilder.


Eller plastskivor och plastskivor, mycket speciella plastskivor faktiskt. Ett gråfilter och ett blått, tonat filter. Någonting jag inte önskat mig, vilket är ganska roligt eftersom mina föräldrar är foto-analfabeter. Men jag har en aning om att någon har tipsat dem, kanske tomten, kanske en butiksarbetare. Detta kommer förbli ett mysterium!
Fick in en fin fråga på vår bloggsvar-sida om vad och hur man använder så kallade Actions i photoshop. Nu har jag därför spenderat en timma av annandag jul till att knåpa ihop ett inlägg om det, bara för er skull! ;)

Vad är Actions? Actions används till att spara tid när man ska redigerar bilder genom att etapper finns sparade istället för att man ska behöva utföra dem om och om igen. Man kan både använda andras eller skapa egna. Först och främst så är det bäst att lära sig att skapa en egen, för att förstå hur det fungerar!

Hur man skapar egna Actions! Börja med att öppna valfri bild i Photoshop och gå in på Windows > Actions i menyn. Då aktiverar du visnings av "Actions-fönstret". Här har jag öppnat en bild på Mikaela som vi exempelvis vill få kallare färger på och även ljusa upp.

1. För att börja skapa en Action klickar jag "Create New Action"-knappen och fyller i ett passande namn och klickar sedan på "Record" för att börja spela in redigeringen. Nu får du endast redigera de saker som ska ingå i das action!

2. Nu gör man då de saker som jag vill ändra. I mitt fall ljusar jag upp via Curves (Ctrl + M) och ändrar färger via Color Balance (Ctrl + B). När jag klar med ändringarna klickar jag på "Stop"-knappen i Actions-fönstret. (klicka här för att se hur den ser ut)

3. Du har nu skapat din första Action! :) Vill du göra de här ändringarna på en annan bild så är det bara att välja din action (i mitt fall "Ljusa upp och kallare färger") i Actions-fönstret och klicka på "Play"-knappen. (kolla här hur den ser ut)

deviantart finns massor med färdiga actions för häftiga effekter till dina bilder. (klicka på bilden för att komma till actionsavdelningen) Kolla bara så att du ger dem credit ifall de vill ha det! För att använda de så laddar du ner dem och laddar in de till photoshop SÅHÄR!

Har ni frågor så är det bara att ställa dem! :)
Brus och dålig kvalle men jaaaa... ni ser ju vad det är! :D

Igår föddes min bebis och nu förstår jag verkligen den moderliga glädjen! Nu slipper jag sega datorer och färgskiftande laptopskärmar. Lycka! Dock återstår nu juldagens måltid som består av lutfisk... men jag får väl offra mig!

Vad fick ni för fint i julklapp? :)

Nu ska vi äta oss tjocka på julmat, titta på kalle anka och öppna fina julklappar. Ni bör alla göra detsamma!

Från oss underbara Mikaela och Marcus, till er alla önskar vi en riktigt god jul!
Gjord i Photoshop CS3 med Wacom-ritplatta / klicka på bilden för större version! / från denna slarviga skiss

Detta sysslade jag med i två timmar eller nåt i lördags. Det är mycket roligare att göra egna och personliga julkort! (personligt..?) Vem blir inte glad av att få det här liksom? Dock misslyckades jag med "renmasken" kanske stort haha, men det här får duga! Just nu åker de genom Sverige påväg mot alla möjliga ställen, eller så har de redan anlänt!

Ni är väl inte tråkiga och skickar färdiga julkort? :oCanon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Har man problem att hitta inspiration så  är det bara att gå ut i trädgården och ta kort på en massa random saker. Någonting måste ju bli bra, tänker man. Ja det är iallafall ett bra tidfördriv. Nu har jag precis fått jullov och jag är så glad att jag skulle kunna dansa en liten dans!
Canon EOS 40D + Canon EF 50/1.8 II

Julgranen är insläpad och även pyntad. Nu är det verkligen jul. Om två dagar så är det inte tomt under den längre! Ta in julgranen nu små barn för inte behöver man väl vänta till den 23:e?
Nu när första terminen snart är över och jag inte har grafisk kommunikation längre, tänker jag nu visa er några av mina fina skolarbeten!


SLUTUPPGIFTEN! En gammal crazy bild på mig, en massa brushes och annat skräp + en aning töntiga låttitlar, och voilà - Du har ett fint skivomslag. Klicka på bilden för att se en större, mycket mer underbar version.


Här skulle man klippa in två glada, hoppande tjejer (från denna bilden) och någon ful blomma till en liten himmel. Vet inte vilka dessa tjejer är dock hehe, men de blir nog glada över att få vara med i en så cool blogg som vår!


Allra första uppgiften - Göra ett hus i Photoshop, hm. Det absoluta måstet var gräset, det var man av någon anledning tvungen att ha med. Det märks verkligen att jag har jobbat ihjäl mig på denna uppgiften, not.


Ja... Julkortet i Illustrator av pepparkaksformar. Tio minuter av mitt liv tog det, resten av lektionen satt jag och spelade onlinespel. Intensivt arbete äger!
Haha, duktigt av mig att göra så jämstora bollar. Verkligen...

Igåååååår så gjorde vi mozartkulor här hemma i mitt mysiga hus. Jag är inte så förtjust i dem men resten av min familj verkar vara det, så jag offrade mig för att delta i tillverkningen! Såg nu att några av kulorna/bollarna ser ut som om någon kastat dem i golvet men äh, bara de blir goda så.Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Närbildslins +2

GRÄS! Hur längesedan var det inte sedan vi såg gräset här egentligen? Gräs var bra, det kunde man ta kort på. Man kunde fota vanligt gräs, vattendroppar på gräs, frost på gräs, gräs på gräs - Allt funkade! Snö kan man inte ta kort på, det blir liksom bara... vitt.
Döm mig inte för mina jättefina photoshop-krigsränder. Jag är ganska usel på att få fejksaker att se äkta ut...

Hohoho det är fredag, terminens sista prov är avklarat och det är robinson ikväll. Lycka! Idag är en bra dag och i helgen ska jag inte göra ett skit förutom roliga saker. Jag gissar på att nästan ingen är insatt i robinson för alla tycker det är tjatigt. Men jag är en trogen tittare och kommer att sitta bänkad. Heja Erik!

Dock är han inte lika brutal som jag är på bilden ovan... synd.

Såhär ser det ut  när makaroner kokar. Tänkte att ni ville veta liksom...


Ja, det är faktiskt mycket roligare att äta mat som ler tillbaka mot en. Så himla trevligt!

Idag slutade jag halv tio, detta var mycket uppskattat. Dock betyder detta att man måste hem och laga mat alldeles själv, och sedan sätta sig ner och plugga - Detta kommer bli en awesome dag!

Tyvärr är inte, som tidigare nämnt, motivationen riktigt på topp. Det blir liksom så när det är vinter. MEN det är ju därför vi har jullov snart, woho!
Dessa bilder togs för ett år sedan. Då kunde jag gå ut med kameran när som helst och bara ta kort på lite random saker. Vad har viljan att göra detta tagit vägen? Jag har ingen lust till att fota alls för tillfället. Kanske beror på att vintern inte är min favoritårstid. Jag hoppas att den kommer tillbaka till jullovet... En vecka kvar!

Så vår blogg kanske är lite halvtråkig för tillfället men sånt är livet ibland. En ny design är ju iaf påväg! :)


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II + Silver reflexskärm


Jag är förkyld. Jag har varit förkyld hela helgen. Jag kommer nog vara förkyld ett tag till. Ni ser ju vad jag lever på längst upp - nässpray och vicks! Understa bilden är för övrigt väldigt fin. Ibland är jag så kreativ att jag nästan blir avundsjuk på mig själv..


Lussekatter, lussebullar, lussekusar - kalla dem vad du vill.


Idag är det iallafall tredje advent vilket betyder för mig - Lussekattstajm. Vi håller just nu på att baka de små bullarna, precis lagom till Lucia som är imorgon. Eller vi får väl se om det blir några över tills imorgon. Jag har dock aldrig fattat det här med russin. Man plockar ju alltid bort dem, men ännu värre blir det när russinen är inbakade i bullen och man måste dissekera hela bullen. Alla dessa traditioner...
Samlade ihop lite gamla bilder och tänkte att ni lika gärna kunde få se dem! Man ser ju att övning ger färdighet. (ett ordspråk som man själv hatar att höra) De är i så fint kallad "kronologisk ordning" och de första är väl från förra vintern. Ett års utveckling alltså. Förstå hur snygga bilder jag kommer ta om 5 år om det fortsätter såhär?Jag julpyntade huset igår, det var helt crazy! Nu är hela huset fyllt med julstämning. I övermorgon är det tredje advent och jag har inte ens tittat på något avsnitt av den nya julkalender, plus att jag inte äger någon chokladkalender, men jag är glad ändå! (lite iallafall) Jag har ju alltid mina pepparkakor...
Idag gott folk så har jag avklarat: ett nationellt prov i matte, en spanska redovisning och en svenska redovisning! Och nu när den domedagen är över är jag lika konstig som jag brukar och firar detta. Såklart genom att feta mig med antingen godis eller kakor. Idag fick det bli pepparkakor. (det är ju snart jul så!) Så mina planer för idag är att bara njuta av att det är över. Härligt.

Många har för övrigt frågat om ifall det kommer en ny design, och det är bara att vänta och se. ;)
Ett superotroligt tips på vad du kan köpa till dig själv (eller kanske andra) i julklapp - Närbildsfilter
Det är alltså ungefär som förstoringsglas som man skruvar på objektivet. Man kan välja många olika storlekar, men jag har valt en storlek som passar till mitt 50mm objektiv. Detta set har jag köpt på kaffebrus för väldigt billiga 250 kronor, helt amaaazing! Då får man alltså med fyra filter med olika "styrkor" : +1, +2, +4 och +10.


Såhär ser det alltså ut utan filter, jag har ju e Canon EF 50/1.8 II med en närgräns på 45cm.  Men med närgränsfilter minskar objektivets närgräns, och man kommer närmare motivet. Helt magiskt!Dock är inte allt underbart med dessa linser. Skärpan blir något svår att sätta vid +10, och man måste öka bländaren för att inte skärpedjupet ska bli alldeles för kort. Men all in all, tycker jag att detta är ett bra (och billigt) alternativ till en riktig macroglugg. Bra för oss fattiglappar!

Min familj och jag skulle i helgen sätta ihop ett pepparkakshus. Dock gav de mig (vem annars?) uppgiften att dekorera huset med glasyr och godis... Tror inte det var den smartaste idén. Det blev inte så lyckat. :) Men ändå, det ska ju se hemgjort ut även om man köpt delarna.... och det gör det ju verkligen efter att jag gått loss med kristyren...


Vissa som har läst vår blogg länge kanske kommer ihåg detta inlägget, det gör iallafall jag. Jag visste alltså inte vad jag skulle göra av de bilder som jag hade framkallat, jag funderade några minuter, och sedan tänkte jag inte mer på det i några månader. Tills nu, då jag har kommit på den mest genialiska lösningen. Se och lär mina vänner - Korthållarsaken. Världens bästa uppfinning!
Min önskelista är för nuvarande helt tom. (!!!) Jag måste önska mig något snart annars hinner ju inte tomtens nissar fixa dem åt mig! Gah, man vill ju inte ha pengar för det är tråkigt. Man vill ha massa stora paket som man kan öppna genom att riva sönder inslagspappret och inte ett litet kuvert. Men vad ska jag önska mig? Jag är inte i behov av någonting, eller jo det är klart jag är man det är dyra saker. Hehe.

Dator? Objektiv? Filmer? Mobil? Tecknargrejer? Möbler och stuff? Böcker? Musik?Canon EOS 450D + Canon EF 50/1.8 II

Jag mättar era ögon med några ljuvliga vinterbilder, eller ja de funkar iallafall. Jag gick i typ en meter snö genom trädgården. Det skulle såklart komma mer snö nu och det är inte okej,  sedan när man känner sig lite tuff och väl vågar sig ut så halkar man typ tio gånger - Nä, jag tror jag sitter inne och dricker julmust istället..
Fick massa frågor om hur jag gjorde bilden där jag sitter och spelar kort med mig själv. (nolifer marcus) Så jag slängde ihop en ganska ful guide men ni gillar den nog ändå! :)


1. Först och främst måste du ha ett stativ eller någonstans att ställa kameran. Ta sedan x antal bilder på dig själv där du befinner dig på olika ställen. OBS! Kameran får inte röra på sig utan bakgrunden ska vara densamma! (även alla inställningar som iso, vitbalans och bländare etc.)


2. Öppna alla bilder i photoshop och förminska alla till önskad bredd. Dra/flytta sedan alla dina bilder till en bild med hjälp av Move Tool så att du nu har en bild med x antal lager, varav varje lager består av en av bilderna. (klicka här för att se hur det ska se ut i lagerpanelen på den sammanfogade bilden)


3. Skapa en lagermask på det översta lagret genom att först markera lagret och sedan klicka på den inringande ikonen. Gör likadant för alla lager utom det understa. (det som heter background i mitt fall) Klicka här för att se hur det ska se ut i lagerpanelen!


4. Markera lagermasken på det översta lagret, välj svart som färg, välj Brush Tool och klicka där pilen pekar för att öppna penselmenyn. Skriv in 0%-50% på hardness och måla med svart överallt på bilden utom över dig själv. Det du målar svart blir osynligt. Gör likadant på alla lager utom det understa! (ifall du målar  svart över dig själv så är det bara att måla med vitt på det du vill ska synas)


Med lite pill så är du till slut klar och bilden blir hääääftig!

Idag mina vänner, hade jag inte riktigt tid att slänga ihop ett fantastiskt inlägg till er. Så därför tänkte jag visa vad jag ätit idag! Jag har nämligen hört att det är många bloggläsare som tycker om sånt. Sedan har jag också skrivit vad det är på bilden, för er som kanske inte känner igen sig. Visst är jag snäll idag? Allt för att göra enklare för er - och ja, vi kanske är lite tidiga med julskinkan men vad ska man annars göra när man är sugen på julskinka liksom...
Tråkiga bilder, tråkigt inlägg, tråkig dag, tråkigt väder.... Men jag firade första december med gröt - rolig mat!

En idélös Marcus ska idag befinna sig framför ett skrivbord för fortsatt fysikplugg. Jag försöker glädja mig över att det är första december idag vilket betyder att nedräkningen börjar! Men det hjälper inte så mycket... allt idag känns ganska trist. Det enda som får mig att bli på bättre humör är att tänka på Sunes Jul. Sveriges troligaste bästa julkalender hitills! Kolla bara på det här... Fint!
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec