bloglovin
Ännu en skoldag avklarad, jag känner mig STOLT!


Kalaspuffar är helt klart underskattade, eller söta flingor överhuvudtaget. Det är liksom bara att skyffla i sig när man är utsvulten efter en hård dag. Sedan tar man lite blåbärssoppa på det så har man ett riktigt lyxigt mellanmål.


Har man tur så kanske man ser ut såhär efter några tuggor. Inte för att det är så sannolikt, men man vet aldrig vad kalaspuffar kan göra med en...

Glöm inte fototävlingen där du har chans att vinna en valfri produkt från tvspelsweb.se!
Canon EOS 40D + Canon EF 50mm 1.8

Igår tog söndagsångesten över mitt liv och jag deppade ihop totalt. Dock så gjorde jag och mina vänner en förvånansvärd upptäckt av spelet "Achtung, die kurve!", vilket resulterade i att vi satt fastklistrade och spelade det som galningar i flera timmar.

Så om du blir lite deppig eftersom att det är så långt kvar till fredag kan du ju samla ihop lite folk och spela, eller så kan du spela själv. (vilket är mycket tråkigare)
Då var det dags för vår första fototävling som vi har i samarbete med tvspelsweb.se och du har chans att vinna något som är värt hela 200kr! Priset är alltså inte bestämt utan du väljer ut en fotopryl som just du behöver.

Tema:
Sommar. (du tolkar själv temat och väljer ut en bild som du tycker passar in)

Såhär deltar du:
Du lägger upp bilden i ett inlägg på din blogg där du länkar till det här inlägget och även har med en direktlänk till den fotoprylentvspelsweb.se som du vill vinna. (max 200kr) Efter att du har gjort det här så kommenterar du det här inlägget och bifogar en länk till ditt inlägg.

Exempel: Jag är med och tävlar i en fototävling på megapixlar.blogg.se där temat är sommar och man har chans att vinna en valfri fotopryl från tvspelsweb.se.. Jag skulle vilja vinna en Pop-Up Flash Diffusor JJC Vit Gul Blå (http://www.tvspelsweb.se/popup-flash-diffusor-jjc-vit-gul-bla-p-2581.html) Vill du också vara med och tävla så gå in här!

Regler:
» Du får endast anmäla en bild.
» Det måste vara du som har fotograferat bilden.
» Eftersom att du måste publicera ett inlägg så måste du ha en blogg.
» Följande ska finnas med i anmälan: direktlänk till det du vill vinna, direktlänk till det här inlägget och såklart din bild!
» Du har fram till Söndag den 5/9 kl. 00.00 på dig att skicka in ditt bidrag.

AVSLUTAD!

Kollade nyss igenom mina riktigt gamla fotoalbum med foton jag tagit med min käre fars gamla Zeiss-kamera. Jag var väl sisådär 6-8 år gammal när jag sprang runt, fotade och tryckte upp kameran i nyllet på katten.

Jag var väl inte någon expert på systemkameror på den tiden så bilderna är väl inte något att hänga i granen, men de fick mig ändå att dra fram den gamla analoga igen, och knäppa några bilder.

Det är då en väldig skillnad, jisses vad otymplig den är, men charmen i att fota analogt kvarstår.

(en hundradel av tuben slösad på en bild....)

Chokladsås är precis vad man behöver på fredagskvällen efter en veckas skolgång - himmelskt gott, kletigt som attan och funkar till allt! Så nu ska jag ta min fina tub och lägga mig i soffan och kolla på film. Livet.

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm 1.8 II

Jag har gått i skolan i tre dagar och jag är redan hur trött som helst när jag kommer hem, trots detta känns det som att det kommer bli ett riktigt fint skolår. Skolan är sannerligen bra och även klassen, men med långa dagar, sena bussar och alarm på morgonen så orkar vi inte riktigt med allt samtidigt. Vi försöker uppdatera som vanligt men inläggen blir ju ganska sena.

Men ni kan ju ställa lite frågor här för att underhålla er själva medan vi sliter hårt i skolan.

När vi får in lite rutiner i våra hårda liv så kommer det nog lite fina inlägg ska ni se, och som sagt kommer det något riktigt kul framöver...
(klicka på bilden för att komma till frågesidan)

Äntligen, eller vad säger ni? Vi vann alltså bloggsvar hos Neha för några dagar sedan och har nu satt in en liiiten knapp längst ner i menyn - den med ett frågetecken på.  Så nu är det bara att köra igång, ställ oss mot väggen! Senare kommer även en större knapp att sättas in.

Uppdateringen kan bli lite seg nu den här veckan då vi precis har börjat gymnasiet båda två och måste visa upp våra bästa (galna) sidor! Men vi har något roligt som kommer om ett tag, så vänta bara!
Det var rätt många som ville ha en liten guide om hur man gör så att bilden ändras eller byts ut när man håller musen över bilden, detta kallas alltså mouseovers, exempel finns precis här under.



Du måste först lägga in ett fint litet så kallat JavaScript på alla sidor i kodmallen. Detta gör du genom att kopiera texten i rutan här nere och sedan klistra in det ovanför </head> på alla sidor i kodmallen.



När du har gjort det är jag riktigt stolt över dig, men du är inte klar än. Nu gör du inlägget som vanligt, och när du är klar trycker du på "Ändra redigerare" nere i högra hörnet. Nu ser du jättemånga trevliga koder och det kan vara väldigt hjälpsamt att vara lite bekant med dessa så man vet vart man ska klistra in den här koden:


Fast du ska såklart skriva i dina egna bildlänkar, ja du förstår nog.

Nu får du absolut inte trycka på "Ändra redigerare" igen, inte bara för att jag blir besviken på dig utan också för att då försvinner det du gjort. Tryck bara på förhandsgranska för att beskåda ditt hårda arbete.

Det var allt gott folk!
Har du några frågor, kommentera gärna!
1. Jag var vääääldigt nära på att döda min väckarklocka när den ringde imorse. (ni ser väl "the evil eye"?!)

2. Jag går och lägger mig alldeles för sent för att orka gå upp i tid för att hinna till skolan.

3. Min tid som fullständigt frisk är nu över, perfekt till skolan eller vad säger ni?

Förresten, några har efterfrågat en guide till hur man gör en mouseover. Är det fler som är intresserade av detta?
Nu mina vänner ska jag visa er lite hur jag redigerar mina bilder. "Före"-bilderna är i RAW-format som nästan alltid kräver redigering.


Detta har jag gjort:
» Ökat kontraster i Camera Raw.
» Ökat Färgmättnaden och gjort bilden varmare i Camera Raw.
» Lagt på ett lager med skärpa.



Detta har jag gjort:
» Ökat exponering och svärta i Camera Raw.
» Ändrat färgton i Camera Raw.
» Skärpat upp ögonen en aning med Smart Sharpen.
» Ökat kontraster med Curves.



(Håll musen över bilden för att se hur den såg ut från början.)

Detta har jag gjort:
» Ökat svärtan i Camera Raw.
» Ökat de turkosa och blåa färgtonerna i Camera Raw.
» Ljusat upp bilden med Curves.
» Lagt på ett lager med skärpa.

Canon EOS 40D + Canon EF 50mm 1.8 II + Silver reflexskärm

Jag är helt slut. Första dagen på gymnasiet var tuff. (lyssna på information och gå rundvandring är verkligen väldigt jobbigt) Jag var även dum nog att somna vid tre inatt. Så grattis Marcus, du har nu slagit rekord i dumhet! Men nu gott folk, ska jag gå och däcka i min säng med någon film.

Ni får även lite bilder från fotograferingen för några dagar sedan.

Sommarlovet är nu officiellt slut! Första skoldagen var full av en massa information som sedan avslutades med ett alldeles förträffligt framträdande av ett band utan namn. Nu är det äntligen helg igen och jag underhåller mig själv med ICAs fruksoda.

Värt att tillägga att vi har exakt 200 prenumeranter, det är galet folket. Sluta inte läsa nu bara för då blir vi ledsna!
Imorgon är dagen här! Dagen då jag måste stiga upp klockan sex som jag har längtat efter heeeela sommaren. (jag är inte alls ironisk) Men visst, att träffa nytt folk ska bli roligt. Dock så känns det ganska tufft att man har ungefär 3 sekunder på sig att göra ett bra första intryck. Så Marcus, lycka till med att visa dina bästa sidor på den korta stunden!

Frågan är vem jag kommer att bli? Den tuffa killen (ni ser ju hur ball jag är som har en cigarett gjord av papper), fjäskisen med det putsade äpplet, den osynlige som ingen lägger märke till eller nörden vars fritid är en uppslagsbok?


Såhär ser det allt som oftast ut när vi fotar med Lisa. Vi lyxade till det lite med två reflexskärmar idag, bara för er gott folk! Det blev några riktigt bra bilder på modellerna och de kommer upp så småningom. Tills dess - ät mycket grönsaker!

(Det var ingen som ville ta BTS-bilder på mig när jag fotade. Det är synd om mig...)
Canon EOS 40D + Canon EF 50mm 1.8 II + Silver reflexskärm / Halvt ovilliga modeller: Sara och Lisa.
1. Först ska du göra själva smeten. Receptet är enkelt: först tar man lite kladd och sedan lite kaka. Jag har ingen bild på detta eftersom mina ingredienser är top secret stuff. När du är färdig med din smet så är den redo för ugnen.


2. Därefter underhåller man sig själv medan kakan är i ugnen. Kan vara en aning svårt för vissa men har man lite kaksmet och en fantasi som en 5-åring funkar allt!


3. Skär upp en bit av kakan och ta några smaskiga bilder. Lägg sedan upp bilderna på din blogg, facebook eller liknande för att få folk att instinktivt börja baka kladdkaka för att stilla sina begär.


4. Nu kan du äntligen avnjuta din fantastiska kladdkaka. Helst utan grädde eller glass eftersom det förstör kakans underbara arom, men också för att jag inte hade något av det hemma.


Här är ett helt underbart videoklipp som vi har gjort tillsammans med vår polare Lisa. Stop motion kallas det, då man tar en himla massa bilder som man sedan sätter ihop till en liten trevlig film. Om videoklippet inte funkar - knalla in här!

Titta och bli förundrad...
1. Avnjuta upptäckten av min brors gömda tobleronevinst från Liseberg. (bakom dörren är ju jättesmart!)

2. Tjura ihop i en trekvart eller mer eftersom att jag har en gigantiskt blåsa på mitt vänstra långfinger.

3. Invänta ett kommande skyfall, vulkanutbrott eller dylikt som ger mig en anledning till att inte gå ut och jogga.

4. Antagligen kommer inget sådant inträffa, vilket betyder att det till slut blir en äcklig och svettig runda.

(Nej, blåsan är inte ens hälften så stor. Ja, jag blötte ner min t-shirt överdrivet med vatten för jag orkade inte jogga.)

Canon EOS 450D + Canon EF 50 1.8 II + Silver reflexskärm

Idag får man akta sig så man inte går och halvt slår ihjäl sig, blir rånad eller något annat roligt. Fast som vädret är idag så kanske man ska akta sig för att drunkna istället.

Iallafall så fotograferade vi ett par tjejer igår, om de ville det eller inte behöver vi inte gå in på. Det blev väl några fina bilder också, så nu blir det lite porträtt ett par dagar framöver.

Det passar bra nu när sommarlovet spelar på sin sista regniga melodi.

Tydligen betalade jag 0kr igår, men min plånbok håller inte riktigt med om det...

... för det trodde jag också, tills igår. Jag och mitt hippa gäng var nämligen och kollade på den omtalade filmen Inception på bio! Jag insåg då att inget liv är fulländat om man inte har sett den. Handlingen var suverän, skådespelarna likaså och effekterna var super!

Dock blev man mindfucked (hittade tyvärr inget bättre uttryck) hela tiden och när man precis hade fattat någonting så dök något nytt oförståerligt upp. Sedan slutade ju filmen också med att man blev pissed off och ville gå och halvdö för en stund. Men det är väl så bra filmer ska vara!

Jag hittar det perfekta motivet för bara en stund och slänger objektivlocket på en tillfällig plats, och när jag har tagit de tio bilderna på det halvt intressanta objektet och blivit frustrerad på att det inte blev som det så fint målades upp i huvudet - då blir man ganska lack när man märker att objektivlocket är spårlöst försvunnet...


Jag frågar katten artigt om hon har sett mitt försvunna objektivlock. Hon bara kollar bort, ouppmärksam på att jag ens existerar. Jag bestämmer mig för att lyfta på katten för hon visar inget tecken på barmhärtighet. Dock för att upptäcka att där låg inget objektivlock.


Jag letar under sängen, inga tecken efter objektivlocket där heller. Jag ställer mig vid sänggaveln och försöker lyssna efter det. Utan framgång.


Jag lägger mig i sängen alldeles uppgiven, tänker att jag nog aldrig kommer hitta mitt lilla lock. I samma ögonblick ser jag något svart skymta bakom kudden. Jo minsann där låg mitt fina objektivlock och väntade på sin frälsare.


Jag skrattar högt och dansar till och med en liten dans. Tills jag upptäcker att objektivlocket inte passar...

Canon EOS 40D + Canon EF 50 1.8 II + Silver reflexskärm

Jag borde verkligen ta tag i mitt liv nu, eller ja rättare sagt: ta tag i min dag! Har suttit fastbänkad här i ett par mjukisbyxor sedan klockan tio imorse. Känner på mig att jag lär bli kvar här ett tag till. Varför är jag inte ute och njuter utav sommarlovets sista dagar? Det är ju nu man ska göra det som man absolut inte kan göra när det är skola! Men men...
Jag hoppas iaf att ni gör något vet
Jag borde verkligen ta tag i mitt liv nu, eller ja rättare sagt: ta tag i min dag! Har suttit fastbänkad här i ett par mjukisbyxor (a.k.a universums skönaste klädesplagg) sedan klockan tio imorse. Känner på mig att jag lär bli kvar här ett tag till...

Så Marcus, varför är du inte ute och njuter utav sommarlovets sista dagar? Det är ju nu man ska göra det som man absolut inte kan göra när det är skola! Men eftersom att vädret suger och de flesta är bortresta eller är skittråkiga så finns det inte mycket att göra åt saken.

Apropå rubriken så är jag tyvärr ingen hiphopare utan bara världens coolaste kille (som i detta inlägget låter väldigt deppig).
Klockan elva vaknar jag upp och känner mig som ett mörbultat djur. Undrar vad jag gjorde igår för att må såhär men kommer på att jag inte gjorde ett skit. Jag bestämmer mig därför för att ligga kvar i en timma till.

Efter en timmes sängliggande lyckas jag dra mig mot köket för att göra en riktig "lyxfrukost" bestående av två rostade mackor som jag råkar bränna. Orkar även hälla upp ett glas juice som visar sig innehålla alldeles för mycket fruktkött.

Jag hoppas att ingen i familjen är på ovanvåningen och smyger till mitt rum för att äta framför datorn och hoppas på att inte bli upptäckt. Dock finns det en stor risk eftersom det ofta ligger brödsmulor över hela golvet efter mig.

Om jag lyckas med att inte bli påkommen på grund av smulorna så startar jag i lugn och ro med att borsta tänderna. Men halvvägs kommer jag på att jag egentligen ska vara hos en kompis om fem minuter vilket resulterar i en Marcus som springer runt som en galning i hela huset, och det är där min underbara morgon slutar!




Tänkte berätta hur man ser vem det är som har tagit bilderna och skrivit inläggen om ingen av oss har skrivit en signatur. Jo, du kollar över rubriken vid kategorin, där står det då antingen MIKAELA eller MARCUS i början. Inte direkt rymdforskning så det ska nog gå!

Då kan du se att det är jag, Mikaela, som skrivit detta inlägget. Jag kanske ska presentera mig mer formellt:

Tjenare! Det är jag som är Mikaela, fast jag föredrar Mickan. Det är kortare och lättare att uttala.

Canon EOS 40D
dåvarande pris ca 9000:-

Utgången modell som är föregångaren till 50D. Den första systemkameran som jag köpte och som jag då fortfarande använder. Passar mitt grepp perfekt och jag är glad att jag fått en kamera med i alla fall lite mer funktioner än en instegskamera. Dock är den ibland väldigt jobbig att bära med sig då den väger lite mer.


Objektiv

Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM
ca 4300:- om det inte följer med som kit

Mitt kitobjektiv som funkar i alla situationer. Dock är det minsta möjliga bländartalet inte så lågt vilket ger en skarp bakgrund. Men för de extra pengarna man lade till när man köpte kamerahuset så spelar inte det någon roll.


Canon EF 50mm 1.8 II
varierar från butik till butik men ungefär 1000:-

Mitt andra objektiv som endast kostar runt tusenlappen och är grymt. Autofokusen kan vara lite seg men det är sånt man får räkna med när det är så pass billigt. Bländare 1.8 ger asnice bokeh och passar perfekt till porträtt!


Tillbehör

Velbon C-600 stativ
nypris är ca 700:-

Ett stabilt men inte alltför tungt stativ som blir lätt att bära med sig när det är ihopfällt. Är egentligen till för videokameror men funkar lika bra till en systemkamera, dock kan man inte vinkla kameran så den står vertikalt. Blir riktigt högt och levereras med ett smidigt fodral.


Reflexskärmar - Vit/Silver & Silver/Guld
ca 300:- både på tvspelsweb och kaffebrus

Cirka 100cm i diameter och kan bli lite svåra att hålla i när det blåser men ger fint blänk i ögonen och får ens porträttbilder att se riktigt proffsiga ut. Köpta på tvspelsweb.se och kaffebrus.com!


Närbildsset - +1, +2, +4 & +10
ca 250:- på kaffebrus

Sätts på frontlinsen på objektivet och gör att du kommer mycket närmre ditt motiv. Kan bli svårt att fokusera och fokus hamnar ofta fel. Men när det väl lyckas kan man lika gärna tro att bilderna är tagna med ett dyrt macroobjektiv. De är väl värda sitt pris.


Diverse filter, rengörningskit och blixttillbehör m.m.


Canon EOS 450D
kostar runt 5000:- med kitoptik

En lättnavigerad och liten kamera, som är smidig att dra med sig. Greppet kan vara ganska knepigt för vissa med stora händer, men duger för mig med mindre händer. Annars kan man köpa till ett batterigrepp för att göra kameran tyngre och stadigare i handen. Väldigt prisvärd!


Objektiv

Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
ca 1995:- om det inte följer med som kit

Kitoptik som följde med kameran. Ett helt okej objektiv, funkar jättebra innan man riktigt har koll på kameran, även fast man växer ur det snabbt. Dock är det värt att köpa kameran med kitobjektivet eftersom det bara kostar runt en femhundring extra.


Canon EF 50mm 1.8 II
varierar från butik till butik men runt 1000:-

Ett fast objektiv som används flitigt. Den låga bländaren gör att objektivet funkar asbra till porträttfotograferingar och ger en snygg bokeh. Ett minus är autofokusen som är lite knepig ibland.


Tillbehör

Reflexskärm 5 i 1 (110cm)
kostar 349;- på tvspelsweb

Används till att reflektera ljus och lätta upp skuggor i ansiktet osv. vid porträttfotograferingar m.m. Har en svart, en vit, en silvrig, en guldig och en transparant sida.


Närbildsset - +1, +2, +4 & +10
ca 250:- på kaffebrus

Smidiga linser som skruvas på objektivet. Fungerar som förstoringsglas och är en väldigt billig motsvarighet till ett riktigt macro-objektiv.


IR-Fjärr universal RM-E3
129:- på tvspelsweb

En billig och bra fjärrutlösare, som funkar till alla möjliga kameror. Kan fokusera och kan ha 2 sekunders fördröjning. Används väl ofta till självporträtt, har dock inte så bra räckvidd.


Diverse filter, motljusskydd m.m.

Om du vill fråga oss något, skicka fina fanbilder, eller bara berätta hur underbara vi är så kan du maila:

[email protected]
Vi läser och tar till oss alla åsikter ni har, spam uppskattas dock inte!

Vilka är dessa trevliga människor som driver denna blogg undrar du nu...

Jo vi heter Marcus och Mikaela, födda i Jönköpings län där vi också bor, går i skolan och vad man nu kan tänkas göra i en stad som Jönköping. Vi är väl inte fullt så seriösa alltid och drar gärna till med barnsliga skämt och sarkasm är väl utav en favorit.

Vi har känt varandra sen barnsben och det är först nu vi tar skilda vägar, byter skola och skriver blogg.

Foto har länge varit ett gemensamt intresse, det var senast 2007 vi sprang runt med våra ultrakompakta canonkameror, otrolig närgräns på 3cm och hela 7,1 megapixlar! Det var vår kameradröm, en Canon Ixus 75. Den har dock så småningom bytts ut mot vår nuvarande kamerautrustning, som du kan läsa om här. Sedan dess har vi utvecklats inom foto, men vi har fortfarande mycket att lära, och den här bloggen är vårat sätt att bli bättre.

Vi kan nog båda hålla med om att vi är en riktigt bra bloggduo.
2010
Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul
Aug Sep
Oct Nov Dec